Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
Зад лупата има рефлектор който се "опича" от крушката и трябва да се рециклира покритието му.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Всеки рефлектор се опича с времето. Ама малко хора им се инвестира във възстановяването им.
По принцип фара се разглабя, рефлекторите се проверята и почистват. Ако има нужда им се прави ново покритие (в Стрелча се справят добре със задачата). После се събира по обратният ред. Т'ва което са ми казвали е, че външната страна на фара не е най-проблемната. По-важно било да се почисти стъклото от вътре и да се почисти рефлектора.
На пасата съм с рефлекторни фарове дето са прясно рециклирани (полирани от вън и от вътре стъкла, ново покритие на рефлектора). Нямат нищо общо с преди - светят, та се късат. А даже преди бяха по-добре спрямо т'ва дето се продава втора ръка...
По принцип фара се разглабя, рефлекторите се проверята и почистват. Ако има нужда им се прави ново покритие (в Стрелча се справят добре със задачата). После се събира по обратният ред. Т'ва което са ми казвали е, че външната страна на фара не е най-проблемната. По-важно било да се почисти стъклото от вътре и да се почисти рефлектора.
На пасата съм с рефлекторни фарове дето са прясно рециклирани (полирани от вън и от вътре стъкла, ново покритие на рефлектора). Нямат нищо общо с преди - светят, та се късат. А даже преди бяха по-добре спрямо т'ва дето се продава втора ръка...
-
- Автомобил:
- Двигател:
значи да разбирам,че трябва да се разглоби фара,за да се види дали е за рециклиране или не? И само лупата ли се дава да се рециклира или самият рефлектор?
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Много кофти упражнение, но резултата е осезаем. Въпреки това, аз лично не бих си свалял фаровете. Това означава да остана някой друг ден без кола, а това не мога да си го позволя.
- paaco
- Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
- Двигател: AVF 2005
Гледа че това е най активната тема и реших да попитам и тук.
Без да забележа съм откачил една вакум тръбичка в резултат колата вървеше като спъната. Светна emission workshop и и жълтата check engine. След като закачих тръбичката всичко се оправи по вървежа на колата но надписа все още светеше. На път за майстора да четем и трием грешката всичко изчезна отсамосебе си (аз естествено не стигнах до майстора)и до сега не ми се е появявало. Въпроса ми е дали ще трябва все пак да отида на майстор или не е нужно?
Без да забележа съм откачил една вакум тръбичка в резултат колата вървеше като спъната. Светна emission workshop и и жълтата check engine. След като закачих тръбичката всичко се оправи по вървежа на колата но надписа все още светеше. На път за майстора да четем и трием грешката всичко изчезна отсамосебе си (аз естествено не стигнах до майстора)и до сега не ми се е появявало. Въпроса ми е дали ще трябва все пак да отида на майстор или не е нужно?
Щом ти е угаснала лампата, значи конкретната система е заработила коректно. Просто при последваща диагностика в някакъв момент, ще ти стои тази грешка. Ако не се изтрие, разбира се.
- lz2aii
И аз мисля, че на този етап нямаш нужда от майстор
.

- lz2aii
Вчера, след две години пробег без проблеми от страна на турбосистемата, турбината на болида ми явно пренаду и влезе в Limp mode. Случи се при 3700 оборота на трета предавка. Рестартирах системата и до 4500 об. нямаше забивки. Прибрах се в къщи и сигурно над 100 пъти махах и слагах вакуумния маркуч на актуатора. Лоста си се движеше нормално - без запъвания с ход около 1 см. Каква ли е била причината за пренадуването??????
-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Не е задължително да е пренадула. Аз като имах дупка на маркуча след кулера пак влизаше в Limp mode..
Тоест може и да "недонадува"..
Тоест може и да "недонадува"..
- lz2aii
Еми ще трябва да я закачим, пък тя ще си каже болежката
. Но все си мисля, че ако има дупка някъде, ще се чува свистене, пък аз нищо не чувам.

- tdi4motion
- Автомобил: VW Cross Touran
- Двигател: BMM TDI 140 hp
Здравейте,колеги
Да ви попитам дали някой от вас е попадал на този заден протектор за бронята на Vw Passat B5,5.5 ?
От къде мога да го закупя

Да ви попитам дали някой от вас е попадал на този заден протектор за бронята на Vw Passat B5,5.5 ?
От къде мога да го закупя

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
tdi4motion - включвам се във въпроса и аз. 

- lz2aii
За първи път виждам такова нещо....