Passat B7 - подобрения и обща информация за модела

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
bobi_robi
Автомобил: Passat Б8
Двигател: DFHA 2021
Контакти:

Re: RE: Re: Passat B7 - подобрения и обща информация за модела

Мнениеот bobi_robi » Пон 27 апр 2020 16:53

DoH_KuXoT написа:Мисля, че ако се чукне мигач в другата посока спира зададения вече. Аз съм направил да ми гасне и дневната светлина докато свети мигача или аварийните, но не ме кефи и ще си ги оставя пуснати при следващо ръчкане с ваг ком
Аз съм с 5 мигания и гасене на дневните лед светлини, не е зле :)

Потребителски аватар
bobi_robi
Контакти:

Re: Passat B7 - подобрения и обща информация за модела

Мнениеот bobi_robi » Пон 27 апр 2020 16:57

Ето малко снимки от нещата които ръчках и споделих малко по-горе. При някой може вече да са пуснати тия неща фабрично. ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 27 апр 2020 17:59

това с дисплея не зависи ли от модела му? мисля че тези екстри са налични само ако си с цветното MFD

с литрите стана :beer

Потребителски аватар
bobi_robi
Контакти:

Мнениеот bobi_robi » Пон 27 апр 2020 18:40

VWGT написа:това с дисплея не зависи ли от модела му? мисля че тези екстри са налични само ако си с цветното MFD

с литрите стана :beer
Май да, че мойто е цветно. Забравил съм да упомена.
Като чета това за останалите литри гориво, аз го разбирам че показва колку остават до резерв (която е около 10 литра ако не се лъжа).

Какво мислите, колеги?

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пон 27 апр 2020 18:47

Аз понеже съм с китайско нави , там си има данни за литрите у са супер верни, също така показва коланите, ръчната, течността на чистачките, волтажа на зареждане и т.н. Иначе съм с черно бял фис. Някой успял ли е да подкара лед на дългите, кой модел крушки се събират там? Говорим за обикновения рефлекторен фар.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 27 апр 2020 20:39

bobi_robi написа:Като чета това за останалите литри гориво, аз го разбирам че показва колку остават до резерв (която е около 10 литра ако не се лъжа).

Какво мислите, колеги?

според мен показва колко си изхарчил от пълно, резервоара ми е на около 2/3 по стрелка и 15 литра по сметки на дисплея.

CvetomirVelkov
Автомобил: Passat B5.5
Двигател: 2.0 AZM 2001

Re: RE: Re: RE: Re: Passat B7 - подобрения и обща информация за модела

Мнениеот CvetomirVelkov » Пон 27 апр 2020 21:30

VWGT написа:
bobi_robi написа:Като чета това за останалите литри гориво, аз го разбирам че показва колку остават до резерв (която е около 10 литра ако не се лъжа).

Какво мислите, колеги?

според мен показва колко си изхарчил от пълно, резервоара ми е на около 2/3 по стрелка и 15 литра по сметки на дисплея.
Аз съм с Б8 и това с количеството гориво си го активирах малко след като я взех(януари тази година) и показва приблизително изхарченото гориво до пълен резервоар. Преди малко зареждах показваше ми 25л, побра 29л.

Потребителски аватар
icokr
Автомобил: GOLF 3 GTI 16V
Двигател:

Мнениеот icokr » Вто 28 апр 2020 7:09

Здравейте колеги, запознати ли сте дали всеки ключ има опция за памет на огледалата и седалката. Забелязвам, че когато отключа с различни ключове К1 и К2, настройките по борда са различни- пример: coasting,mirrow down при задна и т.н. Но самата позиция на огледалата и седалките мисля, че не са или активирани или не се поддържа.

pink
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот pink » Вто 28 апр 2020 9:09

DoH_KuXoT написа:Аз понеже съм с китайско нави , там си има данни за литрите у са супер верни, също така показва коланите, ръчната, течността на чистачките, волтажа на зареждане и т.н. Иначе съм с черно бял фис. Някой успял ли е да подкара лед на дългите, кой модел крушки се събират там? Говорим за обикновения рефлекторен фар.

За лед крушки на дългите аз взех тези : https://ledsvetlini.com/led-krushki/led-compact тук във форума ги беше качил един колега и да ти кажа си се събират без проблем и светят прилично.
При мен пък напоследък много често ми светва чека за изгоряла крушка на някой от предните фарове за мъгла и като ги пусна изгасва грешката.Там не съм ги пипал и са си халогенки(модела е с две крушки,една за дневни и отделна за мъгла и корнер лайт)Може ли самите крушки с времето да се прецакват или някъде другаде да търся проблема?

dimodd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimodd » Вто 28 апр 2020 9:22

DoH_KuXoT написа:Аз понеже съм с китайско нави , там си има данни за литрите у са супер верни, също така показва коланите, ръчната, течността на чистачките, волтажа на зареждане и т.н. Иначе съм с черно бял фис. Някой успял ли е да подкара лед на дългите, кой модел крушки се събират там? Говорим за обикновения рефлекторен фар.
Я погледни тези: #Aliexpress BGN 12.86 46%OFF | HLXG Mini Canbus lampada H4 H7 LED Car Headlight 10000LM 4300K 6000K 8000K Lamp H1 9005 HB3 9006 HB4 H8 H9 H11 fog lights Bulbs
https://a.aliexpress.com/_d8fM78H Ако решиш, може да поръчаме заедно. Би трябвало да станат според описанието в снимките.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 28 апр 2020 10:15

dimodd написа:
Я погледни тези: #Aliexpress BGN 12.86 46%OFF | HLXG Mini Canbus lampada H4 H7 LED Car Headlight 10000LM 4300K 6000K 8000K Lamp H1 9005 HB3 9006 HB4 H8 H9 H11 fog lights Bulbs
https://a.aliexpress.com/_d8fM78H Ако решиш, може да поръчаме заедно. Би трябвало да станат според описанието в снимките.

с такива съм на късите, не успях да ги набутам на мястото на дългите.

pink написа:

За лед крушки на дългите аз взех тези : https://ledsvetlini.com/led-krushki/led-compact тук във форума ги беше качил един колега и да ти кажа си се събират без проблем и светят прилично.
При мен пък напоследък много често ми светва чека за изгоряла крушка на някой от предните фарове за мъгла и като ги пусна изгасва грешката.Там не съм ги пипал и са си халогенки(модела е с две крушки,една за дневни и отделна за мъгла и корнер лайт)Може ли самите крушки с времето да се прецакват или някъде другаде да търся проблема?

това ми го правеше като бяха лед на халогените при мен, на обикновени крушки не ми се е случвало. Виж да няма някоя с откачена жичка , която си се допира, но на моменти се отделя от сновата. Като погледнеш крушката срещу светлина и я почукнеш с пръст скъсаната жичка трепти, а иначе изглежда здрава, значи е за кофата.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 28 апр 2020 10:17

VWGT написа:

Какво мислите, колеги?

може и да си прав, виж изминатите километри и средния разход на борд две , ако като ги умножиш и разделиш на 100 показва показанието на горивото , зачи е така :th_up При мен явно има алгоритъм , който го смята с изваждане от пълното , което е 67 литра и показва остатъка.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 29 апр 2020 11:58

Днес от 15л стана директно на 20л. Като гледам отчита със стъпка 5л колко е свободния (безопасен) обем в резервоара, т.е. колко литра може да сипеш до пълно.

Потребителски аватар
bobi_robi
Контакти:

Мнениеот bobi_robi » Сря 29 апр 2020 15:29

Ще зареждам тие дни и ще споделя.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 29 апр 2020 16:33

ами то пише Refuel - аз го разбирам (дозареди XX литра)

Върни се в “Passat”