Passat B7 - подобрения и обща информация за модела

Техническа и сервизна информация за Passat
JORDITO
Автомобил: Skoda Octavia III
Двигател: CLHA 2014

Re: Passat B7 - подобрения и обща информация за модела

Мнениеот JORDITO » Сря 27 май 2020 20:54

Krasi написа:
Та така....китайски боклуци...за пореден път се подлъгах по тях и съжалявам.....Освен това не ми харесва петното което правят на отвесна стена на 2-3м от нея, не си личат ивиците, а светлото петно е кръгло. Забелязвам и трепкане на светлината в което съм абсолютно сигурен че го има, само дето не се усетих да пробвам на изгасен двигател дали го има.
Мераклийте за лед да четат...

Цитираните от колегата горе HLXG са едни от най-качествените и с точно позиционирани диоди китайски крушки. На много други коли от поколението на B7 не дават грешки - Леон, Октавия, Фабия.
Единствено при Супърб 2 има такъв ефект. Ако запалиш на нула няма грешка, ако запалиш на ауто излиза грешка.
За петното - вероятно не са ти позиционирани диодите перпендикулярно. Крушките имат 2 позиции за монтаж. Пробвай да ги извадиш и да ги завъртиш, така че плоската част да е перпендикулярно на пътя.

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Сря 27 май 2020 21:25

Благодаря ти колега, ще погледна как ги монтирах и ще пиша. Ще обърна внимание и на трепкането.

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Сря 27 май 2020 21:29

dispatch написа:като излезеш от Плевен и намалее силата на радиото, ще разбереш, че и радиото смущават.
Аз извадих 140 лв. за ЛЕД на късите и смея да твърдя, че си струват всеки лев.
Направих сравнение със заводски ЛЕД на два други автомобила и свети дори по-добре.

Е колега, не се прави така само да се хвалиш. Пусни линк какво си купил да видим?

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 27 май 2020 21:33

Малко избързах... И при мен дава ерор при подаване на контакт. Като светят няма грешка, ще отварям диспут... Иначе 5000 свети много хубаво, старите ми бяха същите но златни с големи лед елементи и бяха 6000к, но пък с тях няма грешка...

Потребителски аватар
dispatch
Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
Двигател: CBBB DSG6 02Е

Мнениеот dispatch » Сря 27 май 2020 21:44

Извинявам се.
Ето лампите: https://ledsvetlini.com/led-krushki/smart-plus

20200129_132613.jpg

От шофьорската страна са новите. От дясно е ксенон, който сложих след ЛЕД на HLXG, златен 4300К.
Китайския ЛЕД светеше най-малко от трите лампи. Ксенона смущаваше радиото повече от китайския ЛЕД... и накрая сложих тези скъпите, но без грам забележки.
При мен китайския ЛЕД даваше грешка по някога. В момента тези лампи съм ги монтирал на дългите секции и там до сега грешка не съм имал.
Същите лампи, пак на HLXG златни, само че 3000К и HB4 съм сложил на халогените и вече година грешка от тях не съм имал.
Имам чувството, че чека на късите светлини е по-чувствителен... е*а ли мааму...

Последна промяна от dispatch на Сря 27 май 2020 21:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Сря 27 май 2020 21:49

Аз сега огледах пак крушките в Алито, и не видях никъде да пише, че са ерор фрии, или че са подходящи специално за Пасат Б7. Дали китаеца ще уважи такъв диспут ако се отвори? Честно казано, не си представях, че се продават лед Н7 без да са ерор фрии...

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Сря 27 май 2020 21:52

dispatch написа:Извинявам се.
Ето лампите: https://ledsvetlini.com/led-krushki/smart-plus

20200129_132613.jpg

От шофьорската страна са новите. От дясно е ксенон, който сложих след ЛЕД на HLXG, златен 4300К.
Китайския ЛЕД светеше най-малко от трите лампи. Ксенона смущаваше радиото повече от китайския ЛЕД... и накрая сложих тези скъпите, но без грам забележки.
При мен китайския ЛЕД даваше грешка по някога. В момента тези лампи съм ги монтирал на дългите секции и там до сега грешка не съм имал.
Същите лампи, пак на HLXG златни, само че 3000К и HB4 съм сложил на халогените и вече година грешка от тях не съм имал.
Имам чувството, че чека на късите светлини е по-чувствителен... е*а ли мааму...

Благодаря ти за инфото колега. Гледах ги тия, но не искам 6000К, не синеят ли много и как се вижда на мокър път?

Потребителски аватар
dispatch
Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
Двигател: CBBB DSG6 02Е

Мнениеот dispatch » Сря 27 май 2020 21:56

И аз от това се притеснявах, но светлината е снежно-бяла без грам синьо. На мокър път също свети добре. Ксенона преди тях беше 5000К и на мокро направо го нямаше.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 28 май 2020 14:27

Аз прехвърлих модулите от златните на новите и всичко е точно вече.
Прикачени файлове
IMG_20200528_135057.jpg

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Чет 28 май 2020 15:58

Трябваше да му отвориш диспут на китаеца, колкото сме повече толкова по-добре.

https://youtu.be/zajkyBfi3c4 Тук можете да видите как "светят" въпросните лед крушки. Язък за самите диоди, явно всичко останало правено с каквото има. Както колегата dispatch написа по-горе, имам и проблем с радиото. Съответно всичко е едно към едно и с другия пасат на колегата от форума.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 28 май 2020 16:04

Нямам драми с радиото, но аз съм с китайско нави. Диспут трябваше да му правя клип, да се нервирам...за 5 минути си смених декодерите и заспаха. Пасата е супер капризен на каквито и да било интервенции. С теглича имах, драми, с камерата имах драми, с парктроника също. Вкараш ли някъде нещо допълнително и го хваща... Направен е да се кара и да не пипаш, но при нас няма как да стане, чоплиме, проблемите лъсват, после търсим ршение да останем с тунинга и да няма драми, който не му се занимава се отказва и така :)

JORDITO

Мнениеот JORDITO » Чет 28 май 2020 20:23

Krasi написа:Язък за самите диоди, явно всичко останало правено с каквото има.

Я дай линк,откъде си ги взел. Не може да са HLXG и да смущават радиото и да светят така разпръснати.
Имам поне 50 комплекта от тях монтирани и никога не е имало смущения и такова лошо фокусиране.

Последна промяна от JORDITO на Пет 29 май 2020 0:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Чет 28 май 2020 22:06

https://a.aliexpress.com/_dTRWofe Това е линка колега.

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Чет 28 май 2020 22:11

DoH_KuXoT написа:Нямам драми с радиото, но аз съм с китайско нави. Диспут трябваше да му правя клип, да се нервирам...за 5 минути си смених декодерите и заспаха. Пасата е супер капризен на каквито и да било интервенции. С теглича имах, драми, с камерата имах драми, с парктроника също. Вкараш ли някъде нещо допълнително и го хваща... Направен е да се кара и да не пипаш, но при нас няма как да стане, чоплиме, проблемите лъсват, после търсим ршение да останем с тунинга и да няма драми, който не му се занимава се отказва и така :)

Така, така, прав си, и мен ме сърби да чопля....пък и рефлекторните фарове на Б7 определено късите са лоши, имах доста нощни пътувания и ме измъчваха и се хванах на хорото с лед крушките....

JORDITO

Мнениеот JORDITO » Пет 29 май 2020 0:27

Пусни им тоя клип и искай замяна. Не е нормално това.

Върни се в “Passat”