Passat B7 - подобрения и обща информация за модела
- netizen
- VW експерт
- Автомобил: ID7 Pro Tourer
- Двигател: APP550
- Контакти:
Re: Passat B7 - тунинг, подобрения, ремонти
Ремапнах, ама сега чак качвам резултатите:
https://www.facebook.com/oemotorsport/posts/1273495692752382
Ти ли си бил, вчера четох страницата им, питах ги на лично съобщение, на мен ми казаха 850лв за премахване на ДПФ и ламбда сонда, изолиране на ЕГР, 140к.с. 310нм , разход 0.5 л/100 по-нисък. Мисля, си ако нещо се предаде да мина под ножа...
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Вържи вратата с колана.
На В4 вършеше перфектна работа.
На В4 вършеше перфектна работа.
- Lqlik
- Автомобил: Passat Variant B7
- Двигател: CFGC 2014 177hp
- Контакти:
netizen написа:Ремапнах, ама сега чак качвам резултатите:
Здравей,
Може ли да споделиш колко струваше и колко време отне тази операция?
Мерси
И още 1 въпрос, свързан с държача на телефона - ако се намери такава система Bury трябва ли да демонтира фабричното или някак се слага към него? Мерси
- netizen
- VW експерт
- Контакти:
Питай хората директно, моят случай не е много релевантен, понеже имах доста конкретни изисквания за ремапа на кутията и мотора.
От ибей си бях поръчал Bury държач, но или продавача ме хлъзна или аз съм недогледал, уж си поръчах XXL , а дойде малкият размер и освен това за старото Bury ... но не ми се занимаваше с връщане и т.н.
От ибей си бях поръчал Bury държач, но или продавача ме хлъзна или аз съм недогледал, уж си поръчах XXL , а дойде малкият размер и освен това за старото Bury ... но не ми се занимаваше с връщане и т.н.
- deodriver
- Автомобил: Passat B7 DSG 4motion
- Двигател:
netizen написа:Питай хората директно, моят случай не е много релевантен, понеже имах доста конкретни изисквания за ремапа на кутията и мотора.
Сподели за твойте изискавания,какви бяха?Като ги гледам тези пичове моя 4motion няма да могат да го качат на дино.А изключи ли Старт–стоп сиситемата?
- netizen
- VW експерт
- Контакти:
Ще могат да го качат, няма проблеми. Старт-стопа си го бях спрял хардуерно преди това. В смисъл с обърната логика. Полезно е донякъде в задръствания (или пък не :) ) но реших, че искам да го ползвам от време на време. Затова и не го премахнаха софтуерно. А изискванията - повечето са описани в линка дето са шернали. Мотора е направен според моите разбирания за сейфти тунинг, сега дали са верни/грешни - това е вече друг въпрос :)
- Lqlik
- Автомобил: Passat Variant B7
- Двигател: CFGC 2014 177hp
- Контакти:
А колко време отне ремапването? Аз си бях писал с хората преди да купя колата относно това да върнат версиията на софтуера преди дизелгейт, но те предполагат че моята не е минавала тази акция. Какъв беше случаят при теб? Наложи ли се даунгрейд?
- netizen
- VW експерт
- Контакти:
Не, за моята няма дизелгейт се оказа, подозирам и за твоятя. Инак 4-5 часа сумарно да речем, зависи как ще се разберете.
ще отклоня малко разговора в моята посока: замръзналите брави
вчера пръснах малко wd40, и днес бравата от вътре се отваря и затваря, но отвън не иска ... като дърпам външната ръчка нито щрака, нито нещо се случва, вратата си остава затворена (а вчера работеше). Дали пак е някакво замръзване или нещо се е счупило в бравата? Този механизъм защо замръзва, вода ли влиза, гняс ли се е събрала, как може да се прегледа или почисти или не знам какво. Проблемът е само в шофьорксата врата, всички останали си работят перфектно.
И още за един бъг да споделя, предните сензори 2 и 3 на парктроника, са разположени много близо до номера. Малко обледеняване около номера да се появи и сензорите почват да пищят като луди.
вчера пръснах малко wd40, и днес бравата от вътре се отваря и затваря, но отвън не иска ... като дърпам външната ръчка нито щрака, нито нещо се случва, вратата си остава затворена (а вчера работеше). Дали пак е някакво замръзване или нещо се е счупило в бравата? Този механизъм защо замръзва, вода ли влиза, гняс ли се е събрала, как може да се прегледа или почисти или не знам какво. Проблемът е само в шофьорксата врата, всички останали си работят перфектно.
И още за един бъг да споделя, предните сензори 2 и 3 на парктроника, са разположени много близо до номера. Малко обледеняване около номера да се появи и сензорите почват да пищят като луди.
Последна промяна от VWGT на Вто 27 фев 2018 10:17, променено общо 1 път.
VWGT написа:ще отклоня малко разговора в моята посока: замръзналите брави
отваряш вратата, отстрани има един болт , който държи патрона за ключа, развиваш го, махаш патрона, после махаш дръжката и може да видиш вътре как е изпълнено всичко и дали нещо си счупил при опитите. Моите брави за сега си се отварят без проблем, не съм пръкал нищо.
Да попитам и аз

безшарнирните чистачки замръзват, номера е да ползваш пръскалките, течността попада и върху перата и замръзналото пада.
Ще пробвам да сваля бравата, мерси.
edit: бравата се оправи, явно не е е счупена а се касае за замръзване.
Ще пробвам да сваля бравата, мерси.
edit: бравата се оправи, явно не е е счупена а се касае за замръзване.
- borri
- Автомобил: VW PASSAT CC
- Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc
netizen написа:Ремапнах, ама сега чак качвам резултатите:
ще изчакам мнение и ако всичко е шест,ще се възползвам и аз.
само че,моята е мина акцията,аз за това искам най вече
е и за някое конче разбира се:icon_lol