Passat B5 - кои са най-качествените носачи?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Re: B5- кои са най качествените носачи?

Мнениеот Layer » Съб 16 окт 2010 9:03

karaev написа:Delfi е марката, но понеже не съм специалист вие кажете да ли са добри като марка.

мое мнение:
делфи е най големия жмел на жмеловете.

преди 3 дена монтирах цяло окачване
купих го от колегата от ауди форума за 340 лв.
вайко е марката,ще пиша като мина 10 000 км.

Потребителски аватар
bangobango
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот bangobango » Съб 16 окт 2010 14:49

Хора, от тук нататък аз ще процедирам по следния начин. Всеки носач, който си купя ще минава през преработка от човек, който знае с какво се занимава. На всичките негови коли (товарни) и леки той си слага на носачите (чисто нови) отгоре една гресьорка и си ги пълни до откат с грес и колите му не издават и минимален звук и не тропват. Слагал съм и носач за 60 лева и носач за 150 лева и според мен това е разликата. Единия изсъхва много по-бързо от другия. Изсъхне ли вътре ябълката работата е приключила. С тази гресьорка той си удължава живота на всеки носач. Като направя експеримента с мойта кола ще кажа твърдо дали има разлика. Аз съм убеден, че евтиния носач ще изкара много по-дълго по този начин.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Съб 16 окт 2010 15:42

bangobango написа:Хора, от тук нататък аз ще процедирам по следния начин. Всеки носач, който си купя ще минава през преработка от човек, който знае с какво се занимава. На всичките негови коли (товарни) и леки той си слага на носачите (чисто нови) отгоре една гресьорка и си ги пълни до откат с грес и колите му не издават и минимален звук и не тропват. Слагал съм и носач за 60 лева и носач за 150 лева и според мен това е разликата. Единия изсъхва много по-бързо от другия. Изсъхне ли вътре ябълката работата е приключила. С тази гресьорка той си удължава живота на всеки носач. Като направя експеримента с мойта кола ще кажа твърдо дали има разлика. Аз съм убеден, че евтиния носач ще изкара много по-дълго по този начин.

колега, горе-долу правилно си чул, с малката разлика, че по принцип ги правят сухи, за да се скапят бързичко и пак да си купиш- помисли, смазката няма къде да отиде, изключвам сцепен маншон, нито метала ще попие, нито смазката може да изтече, просто са си заводски сухи. втората разлика с качесвените е в тефлоновата подложка- просто е някакъв боклук и се деформира от ябълката на шарнира, почва да хлопа и появи ли се веднъж луфт ябълката много бързо преебва всичко там. едно време всички части по ходовата са имали гресьорки. съвет- като си вземете носачи, на шарнирите им махате маншончетата и капвате масло, да, масло- има едни канали около яблката на шарнира и покрай тях минава под ябълката и маже тефлоновата подложка. та хубаво се пълни с масълце- това е вариант ако не се сложи грессьорка, което пък си е най-доброто!

Потребителски аватар
vwtaz
Автомобил: Passat 3BG
Двигател: AVF

Мнениеот vwtaz » Нед 14 ное 2010 12:40

Да се включа и аз по темата за носачите, в сряда се обадих на колегата от Ауди форума за цял комплект. Вече са монтирани на колата и се едно е друг автомобил, не знам колко ще изкарат но за цената са добри, още повече че задкормилното устройство е женско. Като се понатрупат километри ще дам отзиви, а това берзо ще стане.

Потребителски аватар
kondzhagyulo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kondzhagyulo » Нед 14 ное 2010 20:09

Колеги, днес точно преди една година монтирах носачите от колегата "muftal40" от Audi форума за тогавашната цена от 370лв. За сега са ок., а на километри са около 13-14хилки - не са много, но като знам през кави пътища и дупки съм преминавал по няколко пъти на ден...

Потребителски аватар
Golfer_pz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer_pz » Сря 17 ное 2010 17:55

Колеги бихте ли ми казали наистина Б5 колко сносача има? Аз до колкото знам са 8 а един колега днес ми казва че са 12бр. Колко са вярно? И има ли по ефтини носачи от 90лв бройката?

Последният ми въпрос е: При смяна на ремъци, ролки и евентуално водна помпа трябва ли да се сваля цялата предница(маска, броня, радятор)? И тези части(ремък и ролка) много ли са скъпи?

Извинете че питам в тема която е само за окачвания но съм на зор, защото мисля скоро да купувам един пасссат който съм харесал. Спрял съм се твърдо на автоматик и типтроник. Чуплива ли е скоростната кутия, и превключва ли чрез пресяцване?

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 17 ное 2010 18:03

при обслужване предницата пада ,но е лесно;кутията не лашка а за 4уплива е относително понятие

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Сря 17 ное 2010 18:06

Ето ги носачите:

Изображение
+ 2 биалетки които ги няма на снимката

Колкото до разглобяването...да..сваля се почти цялата...ето една снимка на моя:
Цени различни....зависи колко може да понесеш..но около 800 за всичко+ масла и филтри+труд(тука вече е голямата тесла :banghead: )...сръчен майстор за 2-3 часа си готов

Изображение

А за третото...незнам..колегите да кажат

Потребителски аватар
Golfer_pz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer_pz » Сря 17 ное 2010 18:19

Значи за носачите съм виждал и са ми казвали че втълките са сменяеми и са по около 10лв парчето, НО шарнир не се сменя, сменя се само с цял носач, вярно ли е? Това го знам от майстор. а за ремъците и ролките предполагам 250лв - 350лв би трябвало да ми стигнат та даже може да са и много?

И колебанията са ми дизел или бензин. Дизела мисля да е с АФН мотор а бензина 1.8 125к.с. Кой мотор може да ми препоръчате като карам предим градско зимаска а лятото си позволявам да минавам по 300- 350км на месец извънградско, не се състезавам, но търся малко по икономичното...? Препоръки? Благодаря

ПС: носачите само комплект ли се продават или може и по 1бр.?

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Мнениеот garsona » Сря 17 ное 2010 19:50

Като търсиш икономия , АФН-а е затебе па и не само той , идеята ми е - дизел !

Потребителски аватар
vwtaz
Автомобил: Passat 3BG
Двигател: AVF

Мнениеот vwtaz » Чет 18 ное 2010 9:15

В отговор на колегата дето пита за носачите, сменят се с нови при разбити шарнири окачване е това не е шега работа. Рециклирането може да те доведе до тежки последствия - здравословни а и финансови.Относно смяната на ремъци и ролки зависи какви и на каква цена ще ги намериш смяната е сравнително лесна ако майстора е в час и знае какво требва да направи. Да напиша малко статистика комплект носачи от колегата от Ауди форума 340 лв. смяна 50 лв.комплект ангренаж + водна помпа +пистов и обтегачи 550 лв. труд 100 лв.
Дано съм полезен с това инфо, Пасат 2002г. AVF.

emrah4oo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emrah4oo » Пон 27 дек 2010 0:32

колеги налага ми се спешно сменяне на предницата (носачите) на В5'цата.та от много хора съм чувал че е било по-добре да се рециклират старите има 1-2 места в Пловдив където се правят излизат на цени г/д колкото евтини китайски.някой ако е правил процедурата с рециклирането моля да си каже мнението че ме вълнува много.а също така дали е добре да се рециклират такива части по колата.говорих с човека който рециклира и той е много повярвал в себе си и ми казва че щели да издържат 3 пъти повече.ще съм благодарен на всеки съвет.

rickymartin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rickymartin » Чет 10 фев 2011 23:52

scare Колеги!!! Днес отделих време и прочетох всичко за носачите от мненията ви и честно казано съм още по-объркан! Според мен трябва да бъдеме всички по-конструктивни! Аз за момента не мога да помогна със собствено мнение, но ми предстои смяна на носачите и когато имам конкретно впечатление бих го споделил. Ако някои може да даде конкретно и ясно впечатлението си!?
Аз четох в немския форум и щом германчетата се оплкават от въпросните HD meyle, че бил искарвали по средно 20,000км, не знам вече на къде да се насоча!?
Аз съм с Пасат б5-3бг, 12/2004г. и нещата при мен са още по-сложни. Лека.....!

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пет 11 фев 2011 9:16

Meyle HD-то е с 3 или 4 години гаранция от производителя. Търси си я. Поне тяхната трябва да я признаят. Предполагам нашите търговци ще се опитат да се направят на интересни, но ако е официалния дилър винаги можеш да пишеш на Meyle и да видиш какво ще ти отговорят.

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRUKLLIN » Пет 11 фев 2011 21:31

rickymartin написа:scare Колеги!!! Днес отделих време и прочетох всичко за носачите от мненията ви и честно казано съм още по-объркан! Според мен трябва да бъдеме всички по-конструктивни! Аз за момента не мога да помогна със собствено мнение, но ми предстои смяна на носачите и когато имам конкретно впечатление бих го споделил. Ако някои може да даде конкретно и ясно впечатлението си!?
Аз четох в немския форум и щом германчетата се оплкават от въпросните HD meyle, че бил искарвали по средно 20,000км, не знам вече на къде да се насоча!?
Аз съм с Пасат б5-3бг, 12/2004г. и нещата при мен са още по-сложни. Лека.....!

Твоя Пасат е Б5.5 щом е 2004г.
А конкретно за носачите преди 40хил. км смених долните големи носачи(тези които държат амортисора)
марка SIDEM http://www.kosser.net/Products/Sidem.php
До сега не са мръднали!
А на един приятел му взехме от тези от колегата от Ауди форума.
Около 10хил. км и той не се е оплакал!

Върни се в “Passat”