bangobango написа:Хора, от тук нататък аз ще процедирам по следния начин. Всеки носач, който си купя ще минава през преработка от човек, който знае с какво се занимава. На всичките негови коли (товарни) и леки той си слага на носачите (чисто нови) отгоре една гресьорка и си ги пълни до откат с грес и колите му не издават и минимален звук и не тропват. Слагал съм и носач за 60 лева и носач за 150 лева и според мен това е разликата. Единия изсъхва много по-бързо от другия. Изсъхне ли вътре ябълката работата е приключила. С тази гресьорка той си удължава живота на всеки носач. Като направя експеримента с мойта кола ще кажа твърдо дали има разлика. Аз съм убеден, че евтиния носач ще изкара много по-дълго по този начин.
колега, горе-долу правилно си чул, с малката разлика, че по принцип ги правят сухи, за да се скапят бързичко и пак да си купиш- помисли, смазката няма къде да отиде, изключвам сцепен маншон, нито метала ще попие, нито смазката може да изтече, просто са си заводски сухи. втората разлика с качесвените е в тефлоновата подложка- просто е някакъв боклук и се деформира от ябълката на шарнира, почва да хлопа и появи ли се веднъж луфт ябълката много бързо преебва всичко там. едно време всички части по ходовата са имали гресьорки. съвет- като си вземете носачи, на шарнирите им махате маншончетата и капвате масло, да, масло- има едни канали около яблката на шарнира и покрай тях минава под ябълката и маже тефлоновата подложка. та хубаво се пълни с масълце- това е вариант ако не се сложи грессьорка, което пък си е най-доброто!