Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти

Мнениеот betaserk » Сря 08 юли 2015 12:03

И аз мислих да си сменям маслото на скоростите, но ме посъветваха ако нямам проблеми да не барам. За другото си прав колега, не е за пеша по тези жеги, а моето типо което продадох го гледат много! Беше го смачкал малко отстрани пича дето го купи, но гледам го направил и пребоядисал, само дето се е оттървал от джантите ми :beat_butt2 и си е взел други по грозни а моите бяха за музей!
П.П. Сега като видях това колко е черно, може да развия пробката само да видя какво е, ако е черно да го сменя!

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Чет 09 юли 2015 8:12

Колеги на тема джанти съм. Харесал съм едни от бронирано а8 17ки 8j ет-40. Гемите са 235/55/17 . Много ли ще сурка с тези гуми. Окачването е сток, разлисата в диаметрите е 59мм.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 09 юли 2015 8:42

dimovip написа:Много ли ще сурка с тези гуми.

Ко туй сурка :h020

Потребителски аватар
Netasq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Netasq » Чет 09 юли 2015 8:52

К.Одаджийски написа:
dimovip написа:Много ли ще сурка с тези гуми.

Ко туй сурка :h020

http://rechnik.info/%D1%81%D1%83%D1%80%D0%BA%D0%B0%D0%BC

Хахах :icon_lol

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 09 юли 2015 9:05

dimovip написа: разлиКата в диаметрите е 59мм.

:screwy :screwy :screwy

Не е ли малко голяма тази разлика?

Потребителски аватар
dimovip

Мнениеот dimovip » Чет 09 юли 2015 9:08

Хаха... ще опира ли в калници, подкалници и т.н

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Чет 09 юли 2015 9:09

Според мен ще сурка с тях. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
dimovip

Мнениеот dimovip » Чет 09 юли 2015 9:14

Zdravko Zankov написа:
dimovip написа: разлиКата в диаметрите е 59мм.

:screwy :screwy :screwy

Не е ли малко голяма тази разлика?

Не знам, затова питам. Не ме притеснява показанието на километража, понеже карам бавно. Въпроса е ще се съберат ли. Идеята ми е да ги потъркалям до зимата, а напролет да им сложа нормални гуми.

Cvetomir-Panchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cvetomir-Panchev » Чет 09 юли 2015 15:18

Здравейте колеги
Днес смених задните амортисьори на пасата /б5 1.9 TDI PD комби/но при монтажа установих че едната "алуминиева чашка" , която държи амортисьори към купето е на криво. Свалях я три пъти и я въртях на ляво , на дясно и все стои крива. На какво може да се дължи това?

Cvetomir-Panchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cvetomir-Panchev » Чет 09 юли 2015 19:25

Cvetomir-Panchev написа:Здравейте колеги
Днес смених задните амортисьори на пасата /б5 1.9 TDI PD комби/но при монтажа установих че едната "алуминиева чашка" , която държи амортисьори към купето е на криво. Свалях я три пъти и я въртях на ляво , на дясно и все стои крива. На какво може да се дължи това?
Прикачени файлове
20150709_131740.jpg
ето така стои

Потребителски аватар
Wrofeel_VR6
Автомобил: Passat 3B2 1.8T 20V
Двигател: AEB

Мнениеот Wrofeel_VR6 » Чет 09 юли 2015 21:54

Да питам, както трябва да заключва този патронник понеже при мен го няма, и от къде мога да си купя и патронник че моя е счупен. Става въпрос за Б5
Изображение

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Чет 09 юли 2015 22:33

Колега, аз като гледам от тези снимки по патрона не ти липсва нищо, вече по пластмасите не мога да преценя по снимката, това плоското трябва да влиза някъде и да премества нещо като въртиш, ето ти обява, ако искаш се свържи с тоя пич и го питай за патрон! Има и още една обява, но пише за пасат 4, незнам! Друго не намерих!
http://olx.bg/ad/klyuchalki-patroni-za-pasat-98-2005-ID1ljxF.html#4340f038ba
П.П. Ето я и другата...http://olx.bg/ad/patron-za-vrata-za-vw-ID4oWtk.html

ant1ni
Автомобил: Passat
Двигател: AVF

Мнениеот ant1ni » Пет 10 юли 2015 10:28

Колеги четох, търсих, разпитвах и се обърках много. Зная че има едномасов маховик на 5.5 AVF 131 hp на Valeo. Въпроса ми е от какъв автомобил мога да взема втора ръка едномасов маховик съвместим за AVF 131 hp за да използвам на моя Пасатко и съответно продават ли се на Valeo нещата без маховика?Питам тези неща защото идеята ми е да си намеря такъв от сега и когато дойде време да не питам "къде серат гладните" :mhihi. Общо взето от какъв автомобил с едномасов маховик пасват нещата за моя Пасат. Благодаря.
А иначе да споделя малък напредък с лайсните от никел по автомобила и петната по тях как се премахват.Пробвах кока-кола, паста за полиране, пасти за зъби, всякакви щуротии и накрая купих от Mr. Bricolage паста за метални елементи AUTOSOL - 10-на лева и ефекта е добър. Можете да пробвате. http://www.butlerautomart.co.nz/prodimages/010008.jpg

Потребителски аватар
Комшията
Автомобил: Passat B5.5
Двигател:

Мнениеот Комшията » Пет 10 юли 2015 10:55

ant1ni написа:Колеги четох, търсих, разпитвах и се обърках много. Зная че има едномасов маховик на 5.5 AVF 131 hp на Valeo. Въпроса ми е от какъв автомобил мога да взема втора ръка едномасов маховик съвместим за AVF 131 hp за да използвам на моя Пасатко и съответно продават ли се на Valeo нещата без маховика?Питам тези неща защото идеята ми е да си намеря такъв от сега и когато дойде време да не питам "къде серат гладните" :mhihi. Общо взето от какъв автомобил с едномасов маховик пасват нещата за моя Пасат. Благодаря.
А иначе да споделя малък напредък с лайсните от никел по автомобила и петната по тях как се премахват.Пробвах кока-кола, паста за полиране, пасти за зъби, всякакви щуротии и накрая купих от Mr. Bricolage паста за метални елементи AUTOSOL - 10-на лева и ефекта е добър. Можете да пробвате. http://www.butlerautomart.co.nz/prodimages/010008.jpg

Сложи малко снимки да видим как изглеждат.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пет 10 юли 2015 12:35

От никакъв не пасват :) . Или поне не от един автомобил. Твоят е 240мм и по принцип е доволно здрав. По спомени има вариант с едномасов маховик от някаква кола дето се разпробива за притискалтене диск от друга кола. Ама после има драми с шума в кутията. Щото като махнеш демпферния маховик и няма кой да обира вибрациите на мотора.

На Валео варианта е афтърмаркет и е специално за този двигател и кутия разработен. По моргите такъв маховик ще е доста труден за откриване. Би трябвало да продават отделно съединителят и притискателят без маховика. Не знам при него как са нещата от към шум в кутията, но при все, че го продават като официална афтърмаркет част би трябвало да са решени. Но имай в предвид, че ма маховика на Валео пасва само съеднителят правен за този маховик. И той е различен от заводският за твоята кола.

Та ако си решил да се пробаш с разни "схеми" за да спестиш някой лев най-добре действай с Валеото. Другите варианти с едномасов маховик са един вид наиграване. И с пари, и с време, и с нерви.

Аз на твоя място без да се замислям щях да си взема демпферен маховик. Би трябвало да издържи 2-3-4 съединителя без драма. Ползвал съм 240мм маховик на засилен мотор и съм виждал колко е здрав :) .

Върни се в “Passat”