Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
Има раздел "Автогазови уредби", колега. Там са всички теми, свързани с газта. С този мотор и тези скорости ти какъв разход очакваш? 

Комшията написа:Днес при сваляне на задна гума стана лек гаф,крика поддаде и диска се подпря във вътрешността на джантата тъкмо преди да я махна и сложа под колата.Щеше белята да е голяма ако не беше самата джанта може ли диска при такъв случай да се изкриви щетата беше само изкривена ламарина зад диска(не и знам името сега) изправяне и това е.След тръгване се чу леко протъркване като че ли идва от там да не би опира някъде утре смятам да му направя пак наново преглед че след този резил не можах да мисля трезво.
Няма му нищо на диска. Аз съм оставял автомобил на улицата без джанти по дискове.
TsvetanTs написа:здравейте колеги понеже съм нов във форума и не знам къде да търся искам да попитам следното сложих си газова уредба zavoli преди месец и сега се връщам от море с 38 литра газ минах 330км. на включен климатроник и средна скорост 90-130км според вас нормално ли е? Пасата е Б5.5, 2.0, 131 кс.
Между 90 и 130 е доста относително, разликата може да достигне грубо 3 литра, съдейки по 2000cc 116hp. Аз при 60-90км/ч съм около 8/100 газ . При 140-160 отива и на 11-12/100км газ. Покарай още малко да поолегне изпарителя и отиде пак на настройки и ще падне разхода.
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Колеги, тези стойности как са?
На 13 това беше за дюзите нали? Всички паднаха до 0.0 но варират като работи, само 3 ти е малко повече, но плавно падат стойностите, трябва ли ми някаква добавка да ги изчисти или са добре?
Това на 11 за турбото ли е? Пише че трябва да е в движение на 3000 оборота доколкото разбирам?

На 13 това беше за дюзите нали? Всички паднаха до 0.0 но варират като работи, само 3 ти е малко повече, но плавно падат стойностите, трябва ли ми някаква добавка да ги изчисти или са добре?
Това на 11 за турбото ли е? Пише че трябва да е в движение на 3000 оборота доколкото разбирам?

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Колеги, някой да е имал проблем с незатварящ се пепелник отзад на подлакътника? И успяхте ли да го решите?
моя се затваря повече от необходимото и хлътва. При отваряне изщраква, нещо не е наред, но никога не съм го ползвал. 2 години след като купих колата разбрах, че имало около 30 евро на монети в него 

-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
И моя не се затваря. Всъщност затваря се, ама леко да се докосне и пак изкача. Или от дупка.
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Колеги на предни пружини с 2 кафеви и 1 зелена точка какви задни пружини отговарят? Изпаднаха ми 2 предни с които намерих жиланата височина на колата, ама не знам какви задни да взема.
- dimovip
Колеги не знам дали е за тук въпроса ми , но щи ви сподела какво ме вълнува. Имам Б5 98ми набор. Оказа се в доста добро състояние, макар че си е на 17 години. По километраж показва 214500км, преди година я купих на 196100км. Има доста оригинални части, сред които бяха свещите, кабелите и т.н.По окачването също всичко беше оригинално , но се наложи смяна на накрайници и 2 горни носача. Интересно ми е какво ме чака. Не обичам изненади, но с тази кола са неизбежни поради голямото количество оригинални части. Пиша това, понеже харесах на братовчед ми ауди А3 ии ко гупихме, но педала на съединителя му е като перце, а моя е твърд, макар че нямам никакви признаци за изненада. Споделете мнения. Сигурен съм, че има хора, които са минали по тоя път, за това питам тук.
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Моя също е много твърд и отделя доста високо. В началото се интересувах и подразбрах, че най-вероятно съединителя си отива....и така вече трета година
. Качвал съм се на други екземпляри от същия модел и чувствително педала е доста по-мек, но с годините това спря да ме вълнува.

- dimovip
Брат ми има зафира, на която и цеше камък педала. След около 15000км започна да буксува. Сменихме го и стана перце.интересна, че продавача на аудито не спомена нищо са сменен съединител, а километрите му са идентични с моите, само дето аудито е 2002ра г.
Моите скромни наблюдения са, че от тези години ваг групата имат тежки съединители. Ако бъркам да ме поправят колегите
- pas1.8mi
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Не е така,а е до конкретен екземпляр.
Да им таковам таковата....колеги нещо може ли да се направи с маркерче или нещо подобно...на мен ми мирише на бояджия....

- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
И аз отстрани имам една едвам забележима драскотина и преди няколко месеца открих ето това...http://www.rivazone.bg/index.php?route=product/product&path=36_45&product_id=410
Щях да си го поръчвам, но се отказах, не съм сигурен дали не е някой боклук който за нищо не става, да каже някой колега ако го е ползвал това дали действа.
Ето и едно клипче, все пак е turtle би трябвало да действа!
Щях да си го поръчвам, но се отказах, не съм сигурен дали не е някой боклук който за нищо не става, да каже някой колега ако го е ползвал това дали действа.
Ето и едно клипче, все пак е turtle би трябвало да действа!