Преди две седмици от VW извършиха "контролирано изпускане на информация", засягаща и рекламираща новият Passat B8. Както написах, по-горе той ще е базиран на новата платформа на VW - MQB. Колесната база е с 9 см по-голяма. Очаква се целият автомобил да е по-голям. Намалено е теглото с около 120 кг (може би ще сложат нещо алуминиево ?). Двигателите са от 125 до 279 к.с. бензиновите и от 110 до 258 к.с. дизеловите. При VW двигателите ще са напречни, докато при моделите на Ауди ще са надлъжни. Ще има кабриолет, както и пълен хибрид и чисто електрически екземпляр. В зависимост от търговскита конюнктура в Света, а може би и в зависимост от състоянието на разработваната нова 10 скоростна DSG, VW може да покаже очевидно готовия B8 още в края на тази година на някой от традиционните автосалони в Европа или Америка.
------------------------------------------------------------
Все пак с няколко думи, в отговор, че само съм "мрънкал" и нищо съществено нямало в нещата които не ми харесват:
- Очевидно, че нещата с колесната база са известни на VW - първото нещо с което започват информациите за Б8 са тези 9 см повече.
- Както научихме от друг колега, сервотроника на Б7 е с тотално друга конструкция в сравнение с Б6 (аз просто съм констатирал това при използването)
- Разходът на гориво също е "... дреболия, които се среща при абсолютно всички автомобили".
По отношение на разходът се натъкнах на няколко форума в които подобни проблеми се разглеждат нашироко. От там разбрах (и поогледах няколко официални сайта - наистина е така) за следният парадокс: Почти всички модели автомобили, които се продават едновременно в САЩ и в Европа имат посочен разход в САЩ с около 1.5 л./100км повече (при еднакъв двигател) ! Доколкото схващам, има пропукване в многобройните Евродирективи, които наблягайки на еко-факторите са загърбили истинските цифри за разход на гориво в Европа (това пък е въпрос на търговска война с американските производители). От VW решават този "морален" проблем с клиентите си като просто не продават в САЩ модели със същите двигатели като в Европа

. Тъй като голяма група от европейските производители на автомобили дават за Европа тези нереално ниски стойности за разхода на гориво, очевидно, че и от VW няма как да посочват истински цифри.
Малко допълнение: Passat 2.0tdi 140 к.с. 6 ст.ръчни скорости:
според VW разход Европа 4.0 л./100км; в САЩ: 5.47л./100км.
М-да ! И аз съм цензуриран. Една част от това, което написах го няма ...
За информация: махнато е не мнение "по същество", а коментар към друг активен отскоро писател в темата. В интерес на добрия тон и липсата на конфликти, ще приема това спокойно за този случай.