Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
- golf II gti
- Автомобил: Jetta GL
- Двигател: RP
Re: Пасат B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
Колеги, пасата ми много бързо му се запотяват стъклата.Верно,че сега повече влизам в колата с мокри обувки и по трудно съхнят стелките, но според мен не е нормално така бързо да се запотяват.Понякога нищо неможеш да видиш вътре.Примерно я оставям сутрин пред работа и по обяд цялата е запотена.Гледах филтъра на купето, но не ми се видя да е зле, но знам ли.Възможно ли да е от него?При вашите пасати как е положението?
- pEsHkyY
- Автомобил: VW Passat B5 1998
- Двигател: AFN++++
Виж си гумените уплътненията на вратите
При моя лично нямам проблем със запотяването, но ако се появи климатроника го издухва за секунди и всичко си е както трябва 

- Apokaliptiko
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1998 AFN
dimovip написа:а нещо за моите пружини? много взе да ме дразни не втора като натисна предала додолу и да вътри гуми и за ми кляка задницата.Ако знам какви са оригиналните пружини ще сложа нови да видим пак ли ще кляка така.
Ами обясни си го така, че винаги има умора на материала. Виж примерно да седнат 4 човека като задните да са малко по сериозни с теглото и си прецени. Аз така хванах моите.
- Apokaliptiko
golf II gti написа:Колеги, пасата ми много бързо му се запотяват стъклата.Верно,че сега повече влизам в колата с мокри обувки и по трудно съхнят стелките, но според мен не е нормално така бързо да се запотяват.Понякога нищо неможеш да видиш вътре.Примерно я оставям сутрин пред работа и по обяд цялата е запотена.Гледах филтъра на купето, но не ми се видя да е зле, но знам ли.Възможно ли да е от него?При вашите пасати как е положението?
А като се потят стъклата, от вътре омазняват ли се?
Apokaliptiko написа:golf II gti написа:Колеги, пасата ми много бързо му се запотяват стъклата.Верно,че сега повече влизам в колата с мокри обувки и по трудно съхнят стелките, но според мен не е нормално така бързо да се запотяват.Понякога нищо неможеш да видиш вътре.Примерно я оставям сутрин пред работа и по обяд цялата е запотена.Гледах филтъра на купето, но не ми се видя да е зле, но знам ли.Възможно ли да е от него?При вашите пасати как е положението?
А като се потят стъклата, от вътре омазняват ли се?
много точен въпрос! Също дали си хванал да губи антифриз ?
Провери си под стелките да не ти е подгизнал мокета. Пускаш ли климатика като сушиш стъклото ? При мен се поти но изсъхва за секунди на климатик и за малко повече време на парно само.
- Комшията
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател:
Как се вади мокета на пасата,на парчета ли е или цял.Парчето от шофьорското място е за пране нямам си идея пък на място не искам да го мокря и така да го почистя за да не стане някаква беля.
- dimovip
- Двигател: ADR
Съмнявам се за скромните си 330000км да са сменяни и наистина май са поомекнали, но какви цветоев са точките на комбито?
- Apokaliptiko
dimovip написа:Съмнявам се за скромните си 330000км да са сменяни и наистина май са поомекнали, но какви цветоев са точките на комбито?
Това не мога да ти отговоря, на АФН 110 к.с. мога да ти кажа, и на седан и на комби, но на 131 к.с. нямам инфо и не съм от хората където пускат лъжлива информация.
- golf II gti
- Автомобил: Jetta GL
- Двигател: RP
[/quote]много точен въпрос! Също дали си хванал да губи антифриз ?
Провери си под стелките да не ти е подгизнал мокета. Пускаш ли климатика като сушиш стъклото ? При мен се поти но изсъхва за секунди на климатик и за малко повече време на парно само.[/quote]
Ами не съм забелязал да се омазняват.Мокета ми е сух. Странното е че в повечето случеи се запотяват предно и задно стъкло.Страничните са остават сухи. Пускам парното и сравнително бързо ги изсушява, но ме притеснява че колите около моята на паркинга, а само моята запотена. Възможно ли да е от филтъра?
Провери си под стелките да не ти е подгизнал мокета. Пускаш ли климатика като сушиш стъклото ? При мен се поти но изсъхва за секунди на климатик и за малко повече време на парно само.[/quote]
Ами не съм забелязал да се омазняват.Мокета ми е сух. Странното е че в повечето случеи се запотяват предно и задно стъкло.Страничните са остават сухи. Пускам парното и сравнително бързо ги изсушява, но ме притеснява че колите около моята на паркинга, а само моята запотена. Възможно ли да е от филтъра?
- Apokaliptiko
Е ти сега почна уникални сравнения да правиш. Хайде другият път като започне да вали сняг, сравни коя кола повече има сняг върху нея. Това е тъпо сравнение. Избърши перфектно прозорците, провери ги мазни ли ги. Следи си антифриза. Ако нямаш едни хубаво стелки тип "Легени" отиди и си купи. И карай си колата, и това е.
golf II gti написа:Ами не съм забелязал да се омазняват.Мокета ми е сух. Странното е че в повечето случеи се запотяват предно и задно стъкло.Страничните са остават сухи. Пускам парното и сравнително бързо ги изсушява, но ме притеснява че колите около моята на паркинга, а само моята запотена. Възможно ли да е от филтъра?
Възможно е да е от филтъра. Това, което написа "изглежда ми добре" е ..
колеги гледам няколко мнения за гумените стелки. Моето е малко по-ралично от Вашето и ще го споделя , без да задължавам някой с него, просто Ви давам още една гледна точка.
Под гумената стелка се получава конденз и мокета може да си остане цяла зима влажен. Наистина удобно е изкараш мократа гумена стелка и да изсипеш цялото й съдържание, но влезе ли влага под нея там си остава. Докато хубавата мокетена стелка позволява пода да диша. В началото и аз карах само с гумени лятото, но откакто си взех Audi A3-спортбека с оригинални мокетени стелки повече за гума не искам и да чуя. Просто си изтупвам краката от снега и си карам с пуснато парно в краката. Постелката се изсушава за нула време а мокета под нея винаги сух и без излишни миризми. Сложих си гумени и почна да мирише на влага, почнаха да се потят стъклата, махнах ги и сложих в най-големия сняг мокетените и след няколко дни мокета под тях вече беше изсъхнал.
Та аз просто гледам да си изтупам краката един в друг преди дас се кача, парно в краката и цяла зима нямам нито влага нито миризма на спарено в колата.
Под гумената стелка се получава конденз и мокета може да си остане цяла зима влажен. Наистина удобно е изкараш мократа гумена стелка и да изсипеш цялото й съдържание, но влезе ли влага под нея там си остава. Докато хубавата мокетена стелка позволява пода да диша. В началото и аз карах само с гумени лятото, но откакто си взех Audi A3-спортбека с оригинални мокетени стелки повече за гума не искам и да чуя. Просто си изтупвам краката от снега и си карам с пуснато парно в краката. Постелката се изсушава за нула време а мокета под нея винаги сух и без излишни миризми. Сложих си гумени и почна да мирише на влага, почнаха да се потят стъклата, махнах ги и сложих в най-големия сняг мокетените и след няколко дни мокета под тях вече беше изсъхнал.
Та аз просто гледам да си изтупам краката един в друг преди дас се кача, парно в краката и цяла зима нямам нито влага нито миризма на спарено в колата.
Много ни е интересно тази теория за това че като ползваш стелки тип мокетни и пуснеш парното да ти духа в краката -та водата се изпарявали и стелките и мокета също изсъхвал.
Добре де - къде отива изпарената вода ???? Сещате ли се отговора
.
Оня бутон за вътрешната рециркулация на въздуха е най точният символ за отговора на моя въпрос !
Добре де - къде отива изпарената вода ???? Сещате ли се отговора

Оня бутон за вътрешната рециркулация на въздуха е най точният символ за отговора на моя въпрос !
- Apokaliptiko
Аз примерно, съм отварял комфорта и както и да е, не беше подгизнал, но мокета ми винаги е леко влажен.
след вече третия салон , които мина през моята кола се захванах с нещо доста завъртяно. Понеже съм седан и отзад на облегалките на седалките имам заключване , съответно при смяната на седалките ключалките не съвпадаха с моя ключ и днес свалих от плюшения сало целите заключващи механизми на задните седалки и предстои монтирането им на новите седалки.
п.с. става за секунди, само се откача с едно движение тапицерията на облегалката така че да се стигне до два болта с гайки отвътре. Дано и на "кожа-алкантара" салона да е толкова просто, да си заключвам вече и аз седалките, не че е нужно толкова, но през далечната 2002 ми разбиха една кола и точно през тези облегалки ми свиха всичко от багажника. Дано Ви е полезно.
п.с. става за секунди, само се откача с едно движение тапицерията на облегалката така че да се стигне до два болта с гайки отвътре. Дано и на "кожа-алкантара" салона да е толкова просто, да си заключвам вече и аз седалките, не че е нужно толкова, но през далечната 2002 ми разбиха една кола и точно през тези облегалки ми свиха всичко от багажника. Дано Ви е полезно.