Zdravko Zankov написа:Колега ddanov,същите проблеми имам и аз.
Но при мен нещата бяха по-дълбоки,двигателя ми гореше масло,доста,5л за 15000км.
Започна да пали все по-трудно сутрин.Свещите бяха с доста нагар.Смених ги,никаква промяна.Смених температурен датчик,без промяна.
Датчика,който свалих,си го прибрах.
Последва ремонт на мотора,за 3000км изгори няма и 100мл масло.В момента съм със сменено масло.
След ремонта на мотора колата започна да пали отлично.Не от първия път,2 секунди на стартер и пускам.Завъртам пак и заработва стабилно.
Това е само сутрин,после пали без проблем целия ден.
До миналата седмица,почна да пали от 10-ия път,и държи ниски обороти,около 700.Набедих помпата,намерих нова на добра цена,но в последния момент се отказах.На "втора" и "трета" я изрязах до 5000 оборота и си тегли.
Вчера върнах стария температурен датчик.Тази сутрин запали без проблем.
Предполагам и помпата има някаква вина-при даване на "контакт" я чувам за 4-5 секунди.
При първото въртене за 2-3 секунди като пусна ключа,не го връщам до край,чувам помпата за повече от 10 секунди.
Тогава пали перфектно,говорих вчера с уважавания колега vaskoto1,по неговите думи няма панацея за това палене сутрин.
При един е помпа,при друг е температурен датчик,при трети регулатора на бензина.
Лично аз смятам колега,че щом сипваш бензин през това маркуче имаш спукана мембрана.Моя вчера го тествах,няма пробив.
Бих те посъветвал да смениш регулатора като за начало.
Колега, като пишеш "температурния датчик", кой имаш предвид? Аз преди време имах проблем с един, дето е на много кофти място - между двигателя и купето. Мисля, че се води G62, при мен със зелен пръстен. Не съм сигурен за номера, но мери температурата на охладителната течност и според нея напасва горивната смес. Нямаше палене сутрин, а успея ли да запаля пак няма проблем. Той обаче се оказа лесен за диагностика от хора, които си разбират от работата. Пак беше ходене по мъките и никой нищо, но същия тоя майстор дето ми каза за капка бензин в маркучето поиска да дойде да я види веднъж сутрин на първо палене. Откачи буксата на датчика и тя запали. Та той ми обясни, че специално тоя датчик като го откачиш тя влиза в авариен режим и пали. Мерихме датчика по температурна диаграма и се оказа повреден. На студен двигател даваше грешна информация за температура на охладителната течност, отговаряща на 100-110 градуса - все едно прегрял двигател. Смених го и всичко О.К. Струваше към 30лв. Но сега не е той ;(
А за съвета ти да сменя регулатора, посочения със стрелката ли имаш предвид?