най-добре е да се ползват свещи изработени от благородни метали - сребро, платина, иридии....
верно по-скъпи са но си струва капиталовложението

Б3 мнения за кабели и свещи
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: МНЕНИЯ ЗА КАБЕЛИ И СВЕЩИ
Здравейте, бих искал да споделя с вас че кабелите на Champion са големи боклуци !!!
Чисто нови си взех и ме искараха 2 месеца.
Отидох за да ми върнат парите,но ми отговориха че единствено могат да ми ги подменят със същите.
За свещите карам с DENSO и нямам проблем 80 хил.км.
Чисто нови си взех и ме искараха 2 месеца.
Отидох за да ми върнат парите,но ми отговориха че единствено могат да ми ги подменят със същите.
За свещите карам с DENSO и нямам проблем 80 хил.км.
Re: Мнения за кабели ПАСАТ, variant, 1993, 66 kw, 1,8, ABS, бензин
За да не отварям нова тема, да попитам тук...
Трябва да сменя кабелите на Пасат б3, бензин, variant, 1993, 66 kw, 1,8, ABS. Ще слагам кабели на Беру, в магазина ми казват, че за моят двигател дължината на кабелите към свещите е една и съща - за сравнение (не е реклама :))
https://www.autopower.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8-beru-vw-passat-3-variant-b435i-1.8-zef1149-g20019c37-i21872314.html
Проблемът ми е, че под капака дължината на кабелите към различните цилиндри е различна, така както ги дават за другите разновидности на моя двигател като RP и ADZ... и както е видимо на всеки сайт където има снимки с тези кабели...
Питането ми е, да ли това не е проблем на самата снимка, а от там и объркването на продавача? Или така трябва да бъдат, а аз до сега съм карал с кабели, които като дължина не са за този двигател?
Трябва да сменя кабелите на Пасат б3, бензин, variant, 1993, 66 kw, 1,8, ABS. Ще слагам кабели на Беру, в магазина ми казват, че за моят двигател дължината на кабелите към свещите е една и съща - за сравнение (не е реклама :))
https://www.autopower.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8-beru-vw-passat-3-variant-b435i-1.8-zef1149-g20019c37-i21872314.html
Проблемът ми е, че под капака дължината на кабелите към различните цилиндри е различна, така както ги дават за другите разновидности на моя двигател като RP и ADZ... и както е видимо на всеки сайт където има снимки с тези кабели...
Питането ми е, да ли това не е проблем на самата снимка, а от там и объркването на продавача? Или така трябва да бъдат, а аз до сега съм карал с кабели, които като дължина не са за този двигател?
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Re: Мнения за кабели и свещи.
И при мен кабелите са с различна дължина, то няма и логика да са еднакво дълги. За 4-ти цилиндър, който е най-близо до делкото кво прайм? Намотаваме излишния кабел ли? Предполагам, че тая снимка в линка е просто илюстративна. Да ти отворят комплекта да видиш дължините.
Намерих кутията на кабелите, които са в момента - beru zef 561, измерих ги спрямо кабелите, с които купих колата, е последните са по къси, спрямо настоящите, а като гледам тези, които ще трябва да взема ще бъдат най-дълги (ако ги взема)... Та въпросът ми е: "Дължината на кабелите има ли някакво съотношение, което да играе роля в горивния процес?"... или тя е съобразена само с разстоянието между свещите и капачката? (говорим за бензин)
Благодаря!
Благодаря!
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Според мен е съобразена с разстоянията само.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Б3 мнения за кабели и свещи
Тея нещо бъркат,различни трябва да са кабелите.Тия ми се виждат скъпи,аз си купих Тесла и вътре в кутията бяха Беру.Друг вариант също е да си купиш силиконов кабел такъв на метър и да си го режеш и свързваш към лулите.Но истинско Беру няма как да са в комплекта с еднаква дължина според мен.