Проблем с паленето и с оборотите

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Ivalin
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с паленето и с оборотите

Мнениеот Ivalin » Пет 13 фев 2009 12:46

:077: Колеги по повод формулировката на въпроса "Проблем с паленето и с оборотите" стигнах до заключението, че проблема с паленето е от лош бензин, а проблема с оборотите е от газта. :да: Оборотите се оправят от добър газаджия, който си знае работата, т.е. добра центровка или измама на ламбда сондата така, че компютъра да не натрупва грешка, а ако натрупва трябва да се чисти. :banghead:

Потребителски аватар
danielmihov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот danielmihov » Пет 13 фев 2009 19:10

При мен имаще същия проблем но го наглаих и за сега си работи екстра :bowdown (да чукнем на дърво). :bowdown
Просто има някакъв проблем с ето този (на снимката) вакум.(дано да разерете за какво става въпрос).
а ето накратко и историята: Преди година и нещо почнаха да ми падат оборотите.Както се сещате почнаха всякакви мнения и версии.Послушах един майстор който ме посъвева да извадя няколко вакума един по един и така да се ориентирам къде е проблемацията.И я намерих.Ивадих долупосочения вакум и всичко се оправи.Бях много happy до преди 1 месец когато пък почна да ми държи 2000 оборота.Викам си -"да поиграем на вакуми".Заиграх се аз сложих извадения преди година вакум и всичко заспа.Докато един ден внезапно почнаха пак да ми падат оборотите.И тогава стана дебела работата.слагам вкума -падат.Махам вакума нещат да падат.Бях решил да ходя по майстори и да сменям каквото ми кажат т.е ВСИЧКО.(от задни наклатки до кружките на мигачите)Но нали надеждата умира последна.Замислих се как ли работи цялата работа с тия вкуми и реших да го побългаря.Просто му зададох едно минимално количество въздух за ниските обороти.(и сега не ми притриса като тръгвам на 1-ва)
Можеш да пробваш и да видиш.Но мисля че ще стане и при теб.
Успех
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=10547595

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот silent » Съб 14 фев 2009 15:03

passat4o cl написа:здравеите,четох всички мнения но някои неща не са ми много ясни имам пасат 1.8 моно 90г. 90 к. и имам проблем с оборотите колата си пали нормално но по време на движение когато изключа от скорост оборотите падат до толкова че колата се тресе и след секунди се нормализиратр но не гаснеркакав може да е проблема?може ли да използвам някаква добавка към бензина за почистване на инжектора и ако да каква?

и моята е така..и го прави само студена и само когато е доста студено....миналата зима разрових всичко датчици матчици...не намерих проблема...така я карам...

Потребителски аватар
Ivalin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivalin » Вто 10 мар 2009 22:10

Братлета днес сложихме на пасатуняка ламбда симулатор и се надявам да се оправим вече с грешките. За сега върви перфектно, но и съвсем малко съм го карал на градско, пък и много валеше, за да може да се разбере какъв е ефекта от новата придобивка. :banghead: Дано вече да е добре!

Потребителски аватар
Ivalin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivalin » Съб 13 фев 2010 14:27

Колеги, проблема е решен. Реленцето върши работа. Е, до кога не се знае, но за сега е ОК.

Върни се в “Passat”