Лагера се сменя,избива се от тампона защото е запресован в него и се набива новия лагер.
Аз именно това направих с моите оригинални тампони.По спомен лагерчето струва 15лв едното на ина/аксиален лагер/
тампони на Макферсон Голф <-> Пасат ?
- KingOfPain
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
sisko_80 написа:явно с тия тампони е голям проблем. аз за една година ги смених 2х и сега пак 6те ги сменям, че единия удря на тенекия много здраво. Решил съм този път и амортисьорите да сменя, които вече съм купил но за тампоните не можах от темата да разбера от къде мога да си взема така наречените "оригинални" тампони говоря за passat комби 94г. 1.8MI 90HP
От България не знам може би официалния вносител на колите да внася и оригинални части... и по-скъпо си заслужава. Няколко пъти ми се е налагало да сменям неща и отивам от Солун (по-близо ми е от София

- Petyoffy
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CBBF 2012
niviat написа:passenger написа:А, как при еднакви кат. номера се разбра че именно тези на пасата са усилени ?
По каталожни номера за Голф 3 :
357 412 331А
357 412 329
за Пасат 3:
357 412 331А
357 412 329
Колеги , аз лично не виждам разлика на каталожните номера.
357 412 331А трябва да са усилените , дават ги за лоши пътища.
Предполагам , че това са усиленият вариант.
357 412 331А
357 412 329

Това излиза по номерата - първия е отделно тампона от лагера, а втория всичко е на едно.
Последна промяна от Petyoffy на Чет 09 апр 2009 13:56, променено общо 1 път.
Двата тампона не са взаимозаменяеми , т.е. имат различни размери.
Този с отделящият се лагер е за моделите след 94 година .Не съм сигурен за годината.
Този с отделящият се лагер е за моделите след 94 година .Не съм сигурен за годината.
Последна промяна от niviat на Чет 27 ное 2008 14:39, променено общо 2 пъти.
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: тампони на Макферсон
Здравейте. Имам един въпрос относно тези тампони. Става въпрос за Golf 3 96-та(т.е. лагер и тампон отделно). Преди 2 дни ги смених с уж "Лемфьодер" (доколко са оригинални... един бог знае). Преди колата имаше голяма нестабилност, особено при преминаване през бабунки с по-висока скорост. Старите тампони си бяха оргиналните от 96-та. Преди 2 години когато купих колата, чашките на тампоните или там както се наричат, бяха плътно прилепнали към гнездата си. При повдигане с крик и размърдване на гумите се установи, че има огромен луфт и нагоре-надолу, и настрани. Сменихме ги. Новите също бяха плътно прилепнали за чашките и шасито както преди старите, но след 2 дни и те са се показаха с 1 пръст отвсякъде. Повдигнах на крик и се опитах да ги размърдам, но нямаше луфт. Та въпросът ми е: Нормално ли е тези тампони да се смачкват толкова бързо и дали се дължи на кофти тампон?
Wish_Master написа: Нормално ли е тези тампони да се смачкват толкова бързо и дали се дължи на кофти тампон?
Въобще не се учудвам , пасата ми е на същия хал и ми писна и сложих едни подложки от пореста гума.
Последна промяна от vladtod® на Пет 05 юни 2009 7:53, променено общо 1 път.
- passat_for_life
- Автомобил: Vw Passat B3 GT
- Двигател: 9A 1992
Re:
niviat написа:Двата тампона не са взаимозаменяеми , т.е. имат различни размери.
Взаимозаменяеми са!Пробвал съм.Няма как да е иначе при положение че ботушите в калниците са с еднакъв профил и при по-старите и при по-новите пасати.
По рано сменят тампоните, на моя пасат са от новия тип тампони пък първоначалната му регистрация е ноември 93'(пасат В3)
Колеги с пасат 5 съм, каото натисна предния десен калник над гумата и има скърцане като на гума .... носачи и накраници са здрави, дали може да е от тампона на амортесиора при мен?
А дали стават тампоните на В3/92г. на Ауди 80/87г.
Щото много си приличат,поне отгоре.
Щото много си приличат,поне отгоре.
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ще откача. Тия тампони-боклуци изкараха по-малко от година и то при изключително внимателно каране. Днес слагах зимни гуми и луфтът отново е сериозен. И какво правим сега колеги? До Авто+ ли трябва да ходя за качествени тампони или и за там да не се надявам много много? Четох разни варианти с тампон от пасат на голф, защото уж били по-здрави. Също имало и някакви подсилени. Голфчето е 96-та ГТ, а тампоните са ето тези:
-
- Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
- Двигател: CBDC 2010
Според мен има известна гаранция, ако се купят тампони, на които е щампована марката на VW и Ауди. Тук такива могат да се купят от официалния представител. Аз лично си ги купих от Германия заедно с лагерчетата, че имах път натам. Вярно, по-скъпи са, но пък се очаква да издържат по-дълго. Аз ги смених пролетта и за сега са ОК. Разстоянието между ботуша и чашката е около 7 - 8 мм.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега може ли марка на тампоните и от къде си ги купил?
-
- Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
- Двигател: CBDC 2010
За марката нямам спомен. За мен по-важното беше да имат щампи на VW и Ауди. Иначе ги купих от Мюнхен, от някякъв официален представител. За съжаление и за точната цена вече не се сещам, но беше съизмерима с тази, на която се продават тук от официалня представител на VW.