впечатления от 1,6 101 к.с. на пасат Б4 комби

Техническа и сервизна информация за Passat
kenlee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kenlee » Пон 10 ное 2008 19:07

здравейте,мисля че е време и аз да споделя мнение по въпроса.Изчетох както вярни така и смешни и нелепи мнения за този двигател.Колата я имам от година и половина и меко казано ми харесва.Качествата на B4-ките всички ги знаем,но в тази тема се набляга на двигателя АЕК.При мен специално колата е изцяло на бензин и винаги е била,проблем с двигателя не съм имал никакъв.Според мен колата е тромава,но върви повече от колкото я изкарват някои хора.Харчи малко повече от АBS,но не е кой знае колко,но винаги е относително до стила на каране.Един огромен плюс за мен е безшумния двигател,който дава допълнителен комфорт.Специално аз съм супер доволен от колата за времето,което е притежавам.Мисля че до голяма част "разбирачите" във форума са виновни за лошата слава на този модел,лечко се преувеличава,но това си е мое мнение и никой не ангажирам с него.Успех

Djivotnooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Djivotnooo » Вто 11 ное 2008 19:53

:mad: :banghead: :laser :rocketwhore Колко от вас са карали и карат АЕК ?!?!?!? на Б4 комби ?!?!? слаб бил ... неварвял .... кво заблуждавате хората вие кво очаквате от този двигател , за вас какво значи вървене ? Двигателя е доста по пъргав от 1.8 моно 90 коня , върви повече !!! Аз лично карам ( и се возя ) на такъв пасат и мога да кажа на всички които плюят този двигател да си .... :seeex ... и - :kiss my ass Вече е друг въпрос ако някой от вас е карал такъв двг ... в какво състояние е бил той , но запазен АЕК на Б4 комби си е кеф да го караш , дърпа си доста добре ! от 0-100 ускорява за не повече от 13 секунди , това е доста добре ! , а по магистралата спокойно цепи въздуха с 200 ( като това не му е докрай ...)А като взехме пасата ( 1.6 АЕК 74 Kw - 101 HP ) вуйчо ми който е ГОРД притежател на Форд Ескорт 1.6 ( 100 и незнам си колко коня .....) след като се повози в Пасат-а зададе ритуричния въпрос ! - Абе това да не е 2.0 кубика ..... сами си правете изводите ......

:arrow: който си е харесал такава кола да взима смело ! стига да е запазена

за разхода мога да кажа само че в градски условия ако не качваш оборотите над 2500-3000 разхода е 7-8 ( зависи и от качеството на бензина) а на извънградско от 120 км/ч нагоре разхода скача , до 120 - 7,5 л. с климатик

Иначе кола която да върви много апък да не харчи - НЯМА ...... като произведат такава и аз ще си купя :wink: и ще ви я хвалям тука във форума mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Вто 11 ное 2008 21:00

Абе ти некаде по пътя май забрави за коя кола говориш :lol: :lol: по книжка максималната му скорост е 173км/ч ,всеки си хвали неговата кола,темата приключи отдавна,коментара ти е безсмислен и най малкото далеч от добрия тон с който се очаква да се пише в форума... :idea:

Djivotnooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Djivotnooo » Вто 11 ное 2008 21:42

Да прав си ... кво ли се напъвам тука и без тва никой няма да ми обърне внимание , какъф ли му е смисъла на тоя форум се питам закой ли път , и съм чел и преди как плюете този двг и този път реших да пиша но май не постъпих правилно ....
ТОЧНО тази реакция очаквах но тайно се надявах да не е така .... но ето че не съм се лъгал ... както и да е ,

Живи - Здрави пичове карайте квото ви е на сърце и каквото имате възможност , това е от мене :ahoy

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Сря 12 ное 2008 0:20

Djivotnooo написа:Да прав си ... кво ли се напъвам тука и без тва никой няма да ми обърне внимание , какъф ли му е смисъла на тоя форум се питам закой ли път , и съм чел и преди как плюете този двг и този път реших да пиша но май не постъпих правилно ....
ТОЧНО тази реакция очаквах но тайно се надявах да не е така .... но ето че не съм се лъгал ... както и да е ,

Живи - Здрави пичове карайте квото ви е на сърце и каквото имате възможност , това е от мене :ahoy

Смисъла е да чуеш различни мнения и да получш помощ,колегата който написа темата я получи...всеки има право на мнение ,чухме и твойто,какво ти пука че другите не го харесват,ти нали му се кефиш какъв е проблема :)

Потребителски аватар
markovgolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот markovgolf » Чет 13 ное 2008 0:35

Oxyde написа:Абе ти некаде по пътя май забрави за коя кола говориш :lol: :lol: по книжка максималната му скорост е 173км/ч ,всеки си хвали неговата кола,темата приключи отдавна,коментара ти е безсмислен и най малкото далеч от добрия тон с който се очаква да се пише в форума... :idea:

:idea: Максималната скорост на твойта е 173км/ч :deal ,а на неговата е 186км/ч за седан и 181км/ч за комби :lol:

Колеги давайте мнение за вашите коли или впечатленията от такива които сте карали ,а не плюйте по другите мотори :beer

Последна промяна от markovgolf на Чет 13 ное 2008 10:16, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
markovgolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот markovgolf » Чет 13 ное 2008 0:36

Понеже всеки хвали неговото и почти всички писали тук са си прибавили по някой километър или са свалили някой литър разход :oops: :oops: .Ще ти цитирам какво пише в книжката на пасата ми и това е за нов автомобил ,а на по 12-13 години според някои колеги те почват да горят по-малко и да въврвят повече!!! :D

разхода на гориво- ми няма кой знае каква разлика :idea:
градско ,но не в Софийските задръствания:
най - малко гори :74 kW - 10,2
най - много гори :128 kW - 12,9
извънградско при 120кm/h
най - малко гори :66 kW - 7,7
най - много гори :128 kW - 9,3
което пак няма и два литра на 100кm
v-max:седан-комби ; 0-100кm/h седан-комби
за бензинките:
66 kW - 178кm/h 173кm/h - ; - 14,4sec 14,7sec
74 kW - 186кm/h 181кm/h - ; - 13,6sec 13,9sec
85 kW - 195кm/h 190кm/h - ; - 11,8sec 12,0sec
110kW - 213кm/h 207кm/h - ; - 9,7sec 9,9sec
128kW - 224кm/h 218кm/h - ; - 8,7sec 8,8sec
за дизелите:
66 kW - 178кm/h 173кm/h - : - 14,1sec 14,4sec

Еми това е от мен надявам се да си намериш това което ти искаш и да и се радваш много :D :D :D

Последна промяна от markovgolf на Чет 13 ное 2008 0:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Чет 13 ное 2008 0:36

markovgolf написа:
Oxyde написа:Абе ти некаде по пътя май забрави за коя кола говориш :lol: :lol: по книжка максималната му скорост е 173км/ч ,всеки си хвали неговата кола,темата приключи отдавна,коментара ти е безсмислен и най малкото далеч от добрия тон с който се очаква да се пише в форума... :idea:

:idea: Максималната скорост на твойта е 173км/ч :deal ,а на неговата е 186км/ч за седан и 181км/ч за комби :lol:

Ок,пак не са 200 нали :lol: :lol:

Потребителски аватар
Apokalypsis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Apokalypsis » Чет 13 ное 2008 12:31

Определено 2.0 115 е по-добър избор за тежкото купе на пасата.1.6 е много "нервен" мотор,а и гори повечко

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 13 ное 2008 14:50

passat_1.6TdI написа:Според мен 1.6 101к.с. на това купе са му предостатъчни и става и за спортно каране, този мотор със сигурност е по-пъргав от 1.8 90 к.с. така че колега отиваш гледаш караш я малко и ако ти хареса я взимаш, но според мен е добър и за газифициране само че той е с газов инжекцион това е млако по-скъпо.

Ето това е голямата заблуда...вижте при колко оборота е максималния вътящ момент при двата ДВГ ...при 1.8 90 к.с. е при 2500,а при 1.6 101 к.с. е при 3500....извода.... по-високи обороти,по-висок разход на гориво, по-малка пластичност(пъргавина) при тежко купе...Абсолютно неприемлива комбинация!!!...двама души познавам с такива коли...пищят кански и се чудят как да ги продадат....

Върни се в “Passat”