Подсветка на табло на Пасат Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
snoopcar
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.9 AFN

Re: Подсветка на табло на Пасат Б5

Мнениеот snoopcar » Вто 11 яну 2011 13:25

donotdisturb написа:Колеги няма нищо сложно разглобявате с по тънък поялник разпоявате старите зелени диоди и запоявате новите червени аз в момента я правя тази интервенция и изобщо не е толкова трудно колкото изглежда само че си приготви около 20 лв за диоди защото мен само на климатроника са ми 25 диода по 25 стотинки единия а сиг ще ми трябват 100 диода и за таблото аз мисля да го правя червено с бяло(вместо синьо)

Пусни някоя снимка като привършиш. :beer

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRUKLLIN » Вто 11 яну 2011 18:44

Само може би осветлението на духалките ще е трудно,щото там е бяла лампичка като една червена или зелена пластмаса провежда светлината до където трябва!

Потребителски аватар
plkochev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plkochev » Сря 12 яну 2011 23:54

Трябва да смениш и на климатроника(климатика) на ел.пакета на духалките и въобще на всичко където свети, защото ще стане една цигания...

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRUKLLIN » Чет 13 яну 2011 16:43

plkochev написа:Трябва да смениш и на климатроника(климатика) на ел.пакета на духалките и въобще на всичко където свети, защото ще стане една цигания...

Абе то това ще го смени,ама на зеленосветещите стрелките са бели а на червеносветещите са червени!
Та и тва трябва да се смени!

Потребителски аватар
bikele
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bikele » Чет 13 яну 2011 17:38

имали някои които би се заел да смени зелени с сини и червени диоди, срещу заплащане за софия става въпрос?

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 13 яну 2011 20:44

150 лв е ново табло.

Потребителски аватар
COOLENSKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот COOLENSKI » Пет 14 яну 2011 9:34

40 лв втора игра от англичанка, само сменяш циферблата да е в км

продавач: "benzin e kilometraja oba4e e v mili,no moje da mu sloji6 tvoia fon a lesno se minava ot mili v kilometri -cena 40lv (neustoima cena).

Поздрави!"

Потребителски аватар
bikele
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bikele » Пет 14 яну 2011 21:17

колеги как се маха таблото и стерлките вътре в таблото става въпрос за
vw passat b5 tdi

krasimirchev1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasimirchev1 » Съб 05 фев 2011 22:26

bikele написа:колеги как се маха таблото и стерлките вътре в таблото става въпрос за
vw passat b5 tdi

Сваляш първо кората на която се намира ключа за фаровете (има винтове зад капака за предпазителите и два винта отдолу и малко щипки) после сваляш пластмасите около волана и пластмасовия пръстен които захлупва таблото (държи се на 4 винта).Зад него ще видиш двата винта които държат таблото развиваш ги и вадиш таблото.За разглобяването на самото табло ще се ориентираш като го свалиш.Стрелките се махат с дърпане и леко завъртане обратно на часовника. Препоръчвам ти да си правиш твоето табло защото в него е имобилайзера и ако сложиш друго няма да запали колата.Диоди можеш да си купиш от един магазин за електронни компоненти на ул.Поп Богомил близо до кръстовището с бул.Мария Луиза в София не знам името на магазина но е с оранжева дограма.Диодите са по 1.90лв. но са 1 към 1 със заводските.Половината от моите диоди бяха изгорели и светеха слабо смених всичките сини диода (24бр. само за осветлението)и стана като ново артикулния номер на диодите е: 3528MBC-син.Това е за таблата които светят в синьо и червено, за зелените не знам точно как стоят нещата.
Ако имаш въпроси пиши.Успех :beer

Потребителски аватар
vlladii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vlladii » Нед 06 фев 2011 12:17

колега занимавам се с електроника и мога да ти сменя светодиодите без проблем стига да си разглобиш всичко ти и да ми го донесеш разглобено имам необходимата професионална техника.

Потребителски аватар
Manolov
Автомобил: Seat Inka
Двигател: 1Y
Контакти:

Мнениеот Manolov » Пет 01 апр 2011 13:30

Скоро ми се наложи да правя тази операция.Таблото е малко по-различно , в уредите са само 2 диода в стрелките и осветяват всичко .При мен клиента поиска нещо такова.
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosenirs » Нед 17 юли 2011 8:34

Появи ми се едбо петно на дисплея на климатроника и след разглобяването установих,че има 3 диода които светят доста слабо.Странното е че и тези диоди са едно до друго,но какво да се прави.Тук е почти невъзможно да намеря такива диоди и се замислям да пробвам да сваля от диодна лента,но не зная дали ще свети като оригиналните.Ще ви бъда благодарен ако някой е правил такъв ремонт да сподели дали ще стане с диоди от лента?

Върни се в “Passat”