Passat B5 1.8 125 к.с. - Трудно пали сутрин

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
siko2
Автомобил: VW Passat B5 1997
Двигател: ADR

Re: PASSAT 5-трудно пали сутрин

Мнениеот siko2 » Чет 14 юли 2011 12:56

vladobg78 написа:Колеги, аз имам пасат Б5, 1,8, 125 коня и имах същия проблем с паленето сутрин, т.е колата палеше но оборотите бяха ниски около минута и играеха. После се оправяше и си вървеше нормално. След като смених свещите и всички филтри, даже и горивния, смених и прословутия син датчик за температурата..цена със смяната 50 лева. Не знам дали е оригинален(в сервиза ми казаха че е :mrgreen: , естествено, но от тогава сутрин пали добре и нямам проблеми. :кючек:

Колега на диагностика ходи ли преди да смениш датчика? И ако да там показа ли ти грешка в датчика или не?

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Чет 14 юли 2011 15:18

Не не съм ходил, питах един познат и ме посъветва да го сменя. На диагностика бях при Ваското след като купих колата. Там не ми показваше проблем с този датчик, а по скоро имаше нагар на дроселклапата, която даваше отклонения от нормалното състояние.Така и не съм ходил да я чистя, но оборотите са ми стабилни - трябва да добавя че слагах веднъж в резервоара добавка за прочистване на дюзи.

Потребителски аватар
siko2

Мнениеот siko2 » Съб 06 авг 2011 21:22

Момчета помагайте че тази кола ми разказа играта! Слизам сутрин, мушкам ключа,чакам да изгаснат всички лампички и въртя. Стартера върти , върти и колата не иска да запали!Въртя 2ри път - пак същото! От 3тия път може да захапе... но може и да не захапе! 4-тия път вече ще запали :banghead: оборотите ще се вдигнат до 1200 и след 15 секунди падат рязко на 300 - 400 и така започва едно мъчене да се стабилизират. Ако му подам газ може и да има детонация! Затова нищо не правя оставям я така да се помъчи 15 -20 секунди и изведнъж оборотите се вдигат сами до 1200 след това падат на 900 и все едно нищо такова не се е случвало. Честно казано сякаш се чува нещо като пукване преди да се оправи всичко.Но може и на мен да ми се сторило нещо. После мога цял ден да я паля и гася - няма да има никакви проблеми. Докато на другият ден същото нещо не се повтори. Колата е Б5 1.8 125к. с газов инжекцион.Около колата понамирисва на бензин докато се мъчи да задържи оборотите!На компютър нищо не показва! Гледани са дюзи, дебитомер, налягане на бен. помпа синият температурен датчик и всичко е в нормите. Свещите не са сменяни! Дали може от тях да ми прави въртела с първото палене сутрин? Пробвах с половин резервоар бензин - колата запали малко по лесно. Сега имам бензин на една чертичка преди половината резервоар и пак ми прави въртели!Дайте някоя идея че вече :bishop

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Нед 07 авг 2011 9:48

патка ли и като се форисира усеща ли се пак прекъсване

Потребителски аватар
siko2

Мнениеот siko2 » Нед 07 авг 2011 10:19

ДА! Докато не заработи като хората ако и подам газ патка, пуфка, гърми...

Потребителски аватар
sportul

Мнениеот sportul » Нед 07 авг 2011 10:26

от бобината е

Потребителски аватар
siko2

Мнениеот siko2 » Нед 07 авг 2011 10:46

Ами аз забравих да добавя че майстора каза че е пробвал с друга бобина и нямало ефект! Може ли от нея след като заработи всичко нормално да нямам никакви проблеми през целият ден с колата?

Потребителски аватар
sportul

Мнениеот sportul » Нед 07 авг 2011 10:56

като са побяви пак проблема вадиш бобината със свещите намотаваш ги с един кабел и на акумулатора , въртиш на стартер и гледаш свещите постоянно трябва да дават искра без прекъсване

Потребителски аватар
slavi13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavi13 » Нед 07 авг 2011 11:23

прилича ми на датчик на температурата, а ако ти играят оборотите МАП сензора, почисти го.

Потребителски аватар
siko2

Мнениеот siko2 » Нед 07 авг 2011 12:06

slavi13 написа:прилича ми на датчик на температурата, а ако ти играят оборотите МАП сензора, почисти го.

Ами гледаха го първо този датчик. И човека каза сутринта температурата на антифриза който му е показал датчика е била около околната температура. И за него не е там проблема.Оборотите като я запаля и прави проблема са колебаят постоянно. Нагоре, надолу но като се оправи всичко почти нямат мърдане! Трябва да се загледаш много в стрелката за да видиш че може за част от секундата да мръдне незначително лекичко! Ако съм в движение обаче и изключа от скорост оборотите падат до към 1300 някъде и там стоят!И като спра колата падат на 900!Може би е чистен дросела и не е адаптиран. Да не от там да стават тези мизерии?

Потребителски аватар
siko2

Мнениеот siko2 » Нед 14 авг 2011 8:46

Момчета пак съм аз.. След като сменихме свещите и резултата беше същият, тази сутрин влязох в сайта на производителя на ГИ и там пишеше как да запаля колата директно на газ. (Газджията ми каза че било невъзможно м*ама му!)Та верно че бях повъртял малко на бензин преди това и резултата беше само опити да запали, но с директното палене на газ колата запали и нямах никакви проблеми с падания на обороти и тем подобни неща! Просто си заработи както трябва!Поработи около 2 - 3 мин и я изгасих. Реших да запаля пак но на бензин и проблема с палете беше налице! Дайте идея сега къде да търсим проблема с паленето на бензин! Преди около месец ходих и както бях писал по горе помпата е замервана и е показала 4 бара! Малко по малко от половин резервоар с бензин има в колата!

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Пон 15 авг 2011 19:40

А алармата, дали не ти прекъсва бензиновата помпа и от там да идва проблема.

Потребителски аватар
siko2

Мнениеот siko2 » Пон 15 авг 2011 19:51

Ами мисля че няма проблеми с алармата. Като повъртя повечко време и тя вземе та запали! Ако не запали като вдигна капака си понамирисва на бензин отпред.Тази сутрин се опитах пак да запаля директно на газ и нищо не стана.

Потребителски аватар
pesho72
Автомобил: VW Passat B 5 Benzin 1.8
Двигател: APT 1999

Мнениеот pesho72 » Пон 22 авг 2011 16:08

И при мен го имаше този проблем на Passat B5 1.8 20V студена палеше трудно.смених го този датчик за температурата (син на цвят отгоре в задната част на мотора).проблема е решен.

apu
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: APU 1999

Мнениеот apu » Вто 23 авг 2011 2:38

Проблема е или в датчика за темпер. или в настроиките на газовото. На мене ми правеше подобен проблем от газовото, първото палене на колата беше на 3-4 път.

Върни се в “Passat”