Спешно съвет за бензинова помпа

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Вто 21 фев 2006 8:37

Под подменяне какво имаш в предвид колега?Аз разбирам редовно доливане, след направен разход?!Във връзка с това се сетих да попитам - възможно ли е, след като в резервоара винаги ще остават минимум 10 литра, въпреки доливания редовно доливания бензин, тези 10 литра да станат опасни?

Потребителски аватар
svere
Автомобил: Passat B5 110++
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот svere » Вто 21 фев 2006 8:56

Има само един голям минус при спиране на помпата!
Дюзата на Моноинжекцията се охлажда от бензина. Ако си забелязал, има втори маркуч, който се връща в резервоара. Ако е изключена помпата, .....няма охлаждане (особено лятото в големите жеги), и може да запече дюзата

Потребителски аватар
psiho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psiho » Вто 21 фев 2006 21:34

моя пасат е каран 5 години само на газ аз го взех от българия и помпата била отдавна изгориала аз я управих смених маркучите които влизат в дюзата и запалих моментално на бензин нямаше спичане на дюзата . а относно колко бензин трябва да има в резервоара е спорна тема които е свалял помпата трябва да е забелязал че тя се намира в два съда и има два филтара за гориво и самата помпа е от две части ако сте разглобявали самата торбина на помпата . торбината подкачва бензина в големия съд и после помпата с орбиталното зъбно колело засмуква от този съд и създава неоходимото налягане на бензина . така че аз си подменям бензина като карам на бензин докато свърши а помпата не остава на сухо понеже идва момент когато засмуква и въздух и не се получава достатъчно налягане и колата се опитва да гасне и тогава е момента да си сипите нов бензин :closed: ами това е моето мнение НЯМЯ СМИСЪЛ ДА ГО ДЪВЧЕМ ПОВЕЧЕ laser

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 21 фев 2006 21:41

няма такова нещо като охлаждане на дюзите с бензин!
дали не поизчерпахме темата след като се палят стари спорове се питам?

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 21 фев 2006 22:07

doktora написа: бях започнал да сипвам в резервоара добавка към бензина за изчистване на инжекциона и на бензиновата с-ма като цяло.

Кажи каква марка е добавката.Тази Redex много я хвалят хората :roll:

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 22 фев 2006 14:08

Малко след като разбрах че може добавката да е причината, я изхвърлих моментално, както си беше в найлоновата торбичка със супената лъжица ( като мерилка ) . Но не е проблем да отида до бензиностанцията от която я купих и да видя името и.

Върни се в “Passat”