Голям разход на гориво - Пасат B4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Re: Голям разход на гориво - Пасат B4

Мнениеот walentin » Нед 06 дек 2009 15:46

Mark Avrelii написа:Здравейте колеги
Карам с 1.8л ADZ(=ABS) мотор, BRC, Софийско градско ми дава 10-11/100 разход, а лятото, когато повечето хора бяха в отпуск е стигала и до 8.5-9/100 също градско, стилът ми на каране е тип - умерен рикс, не превишавам с повече от 20км/ч ограниченията. Майсторите газаджии ми казаха, че са ми монтирали реле, с което нулират компютъра на запалването преди всяко палене на мотора и това било защото постепенно при работа на газ се трупали някакви грешки.

Марко - навре ли? Що лъжеш?

Mark Avrelii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mark Avrelii » Пон 07 дек 2009 9:34

Защо да лъжа, 290км с 31л газ - смятай, разбира се, BRC-то е на автоматичен режим, но превключва малко (макс 200м) след като изляза от паркинга, който е за 15-20 автомобила, т.е. не е голям паркинг. На ден минавам около 20км, (отиване и връщане от работа), т.е. на ден 400м на бензин ги сложи или 20 000м - 400м = 19 600м на газ на ден. 290км / 20км са приблизително 14.5дни * 400м = 5.8км. 290км - 5.8км = 284.2км с 31л газ реално = 10.9/100 разход. Освен това гумите ми са с по-голям диаметър от нормалното и корекцията по някакви сметки е +3.2км на 100км, т.е. разходът ми е по-малък от изчисления. Та къде лъжа така и не разбрах. Ако бъркам нещо в сметките - моля поправете ме.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 07 дек 2009 10:32

Ако поне 10км от тези 20 които минаваш на ден ги минаваш със 70-80км на 5-та разхода си е нормален :wink:
Иначе ако чакаш по светофари и задръствания трудно ще постигнеш такъв разход :)

Mark Avrelii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mark Avrelii » Пон 07 дек 2009 11:51

12.4км по Цариградско със 100км/ч на 5-та от 20-те км. Останалите са нормално задръстени улици.

passat92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat92 » Сря 09 дек 2009 19:42

Аз карам една часто от прехода из софия по околовръстното и разхода ми е идентичен с този на колегата по-горе под 10 през лятото като няма адръствания и около 11 зимата със задръствания. Карам така да се каже икономично но не винаги :).
За аутодикс, където един колега по-рано спомена, да му кажа да не си губи времето там. Няма да му помогнат никак. След като ми сложиха газовата колата започна да гасне когато паля на бензин. Казах им го още като си взех колата, но ми отговориха че трупала грешки... глупости на търкалета. Смених ламбда сонда, сложих си реле дето да ми нулира грешките(след като ми го казаха от два елкона) и до един момент беше добре, когато ми се скапа газта тотално. Проблема беше в куплунга на копчето на газта. +-са беше нагорял и от там проблеми. Смених си буксата и сега всичко е ОК.
На колегите с големия разход, които са от софия препоръчвам да отидат първо на елкон. Аз ходя в BOSCH сервиз на моста Чавдар и съм страшно доволен. тел. 0899988950 и 02/433099. Отидете първо на елкон там ще ви кажат какъв ви е проблема.
Отделно за има адванс контролери които настройват ъгъла на запалване когато се превключи на газ за по-добро изгаряне. Още не съм си сложил, но ще го направя, просто търся хора които разбират за да реша какъв контролер да си купя и да ми го настроят правилно. Но при всички случаи трябва да се направи настойка на бензин и след това всичко останало. И при всички положения този който пари настройка трябва да има газ анализатор иначе не знам какво настройват.

Поздрави

Mark Avrelii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mark Avrelii » Пет 08 окт 2010 12:38

По отношение на ТАП - (timing advance processor) - го продава, монтира и настройва Румен тел.0887-405626, 50лв е всичко, сложих такъв на голф3 1.6 моно и разхода от 13.9л/100км падна на 11.78л/100км (два пъти вече го засичам) градско каране със спортен оттенък. Двигателят стана по-"твърд", все едно караш на бензин. Ще продължавам да го следя тъкмо и зимата идва.

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Пон 29 ное 2010 21:22

passat92 написа:Аз карам една часто от прехода из софия по околовръстното и разхода ми е идентичен с този на колегата по-горе под 10 през лятото като няма адръствания и около 11 зимата със задръствания. Карам така да се каже икономично но не винаги :).
За аутодикс, където един колега по-рано спомена, да му кажа да не си губи времето там. Няма да му помогнат никак. След като ми сложиха газовата колата започна да гасне когато паля на бензин. Казах им го още като си взех колата, но ми отговориха че трупала грешки... глупости на търкалета. Смених ламбда сонда, сложих си реле дето да ми нулира грешките(след като ми го казаха от два елкона) и до един момент беше добре, когато ми се скапа газта тотално. Проблема беше в куплунга на копчето на газта. +-са беше нагорял и от там проблеми. Смених си буксата и сега всичко е ОК.
На колегите с големия разход, които са от софия препоръчвам да отидат първо на елкон. Аз ходя в BOSCH сервиз на моста Чавдар и съм страшно доволен. тел. 0899988950 и 02/433099. Отидете първо на елкон там ще ви кажат какъв ви е проблема.
Отделно за има адванс контролери които настройват ъгъла на запалване когато се превключи на газ за по-добро изгаряне. Още не съм си сложил, но ще го направя, просто търся хора които разбират за да реша какъв контролер да си купя и да ми го настроят правилно. Но при всички случаи трябва да се направи настойка на бензин и след това всичко останало. И при всички положения този който пари настройка трябва да има газ анализатор иначе не знам какво настройват.

Поздрави

Тези аванс контролери за газов инжекцион или стават и за обикновена с ел. изпарител ...?

vitko
Автомобил: VW PASAT 1993
Двигател: ABS 1.8

Мнениеот vitko » Вто 17 юли 2012 21:36

Колеги ламбдата каква роля играе когато мотора работи на газ.

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Сря 18 юли 2012 16:05

vitko написа:Колеги ламбдата каква роля играе когато мотора работи на газ.

Трупа грешки в контролера и се влошава работата и на газ и на бенц.По- добре я изключи ако караш предимно на газ.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 18 юли 2012 16:39

И да не е изключена тя ще си умре от самосебе си.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Нед 22 юли 2012 12:31

Значи ще напиша и аз нещо за конкретния двигател,дано да ме разберат всички а не само колегата Радотом....
7 години с турски изпарител,разход градско 14,на дълго от 8 до 10,според карането.Наскоро имах проблем с паленето,а от както имам газовата пасата не е можел да пали на газ,само на бензин.
Смених изпаритела с БРЦ.Колата почна да пали и на газ чакмак.Делкото си го настройвам сам,маалко преди да почне да чука аванса на бензин го застопорявам.Но както знаете обаче,аванса при мономотроника е динамичен,предварението се командва от компа.Както и да е,сега все още не мога да си засека разхода,но е уникален.Писах в една друга тема,с 2 допълвания ми даде нереално нисък разход,та сега чакам да свърши газта и да почна празно-празно да засичам.Апропо,вече навъртях 300км. след последното пълнене на бутилката,така че може да се каже че наистина е нисък разхода.
Значи по темата-изпаритела е голям фактор за разхода на газ.Има ли обаче повишение и на бензин се търси по системата дефекта.Ако колата не е загубила динамика в ускорението/сиреч мощност/ си проверете ТПС-а,тампона на моното,датчика за температурата,вакуумите към филтъра.

Върни се в “Passat”