Теглене на каравана кой Passat В4 1.8 MI или 1.9 TDI 90 кс?
- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008
Re: Питане за PASSAT В4 1,8MI или 1,9TD по 90кс
Не случайно камиони и теглителни машини са дизелови......
-
- Автомобил:
- Двигател:
Досега съм имал само бензин,но след като се качих на дизел АФН мотор,сложих му и чип не бих се върнал на бензин или ако ще е бензин да е турбо.Според мен колега вземи си дизел, но 110 коня по-пъргав е и не харчи много.
-
- Автомобил: Пасат
- Двигател: AVF 2003г 4х4
Благодаря на всички за мненията,мисля че съм за 1,8 бензин+ГАЗ.
Значи под черен път имам предвид че ходя по язовири най-вече Доспат не го пропускам от 10г и ми се налага да карам бавно на първа и често на полу съединител заради караваната .Също така ме интересува при 70км на пета дали има тяга .Досега съм я теглил с ОПЕЛ АСКОНА 1,6-90кс и АУДИ Б4 1,6-101кс аудито е комби и е със къси скорости и я тегли добре.
Значи под черен път имам предвид че ходя по язовири най-вече Доспат не го пропускам от 10г и ми се налага да карам бавно на първа и често на полу съединител заради караваната .Също така ме интересува при 70км на пета дали има тяга .Досега съм я теглил с ОПЕЛ АСКОНА 1,6-90кс и АУДИ Б4 1,6-101кс аудито е комби и е със къси скорости и я тегли добре.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега извинявай ама каква тяга очакваш да има от 1,8 90 к.с. при това тежко купе на газ и то с каравана.Като си се насочил към бензин вземи си 2 литра мотор харчи почти също като 1,8 и е по-добре с тягата,също така може да се газифицира с обикновена газова.
-
- Автомобил:
- Двигател:
е щом до сега си теглил с ауди 1.6 и с пасата ще е почти същото,малко по добре,но не очаквай голяма разлика,200кб.см не са малко и е по спокоен мотора.
Колеги, никаде не казано ,че ще се състезава с кола теглеща караваната,а че ще се ходи на почивка,та започвате едни спорове коя е по бърза и прочие.
Колеги, никаде не казано ,че ще се състезава с кола теглеща караваната,а че ще се ходи на почивка,та започвате едни спорове коя е по бърза и прочие.
-
Да колата ми трябва за нормално каране,питам за /тяга /защото съм карал КИА 2,0 дизел 115кс и на пета под 80 км се мъчи просто и трабват повече обороти иначе върви добре.Интересува ме също има ли разлика в скоростите на комби и седан.
- Namesata
- Автомобил: VW PASSAT USA
- Двигател: KR 16V 9A
petiop написа:Да колата ми трябва за нормално каране,питам за /тяга /защото съм карал КИА 2,0 дизел 115кс и на пета под 80 км се мъчи просто и трабват повече обороти иначе върви добре.Интересува ме също има ли разлика в скоростите на комби и седан.
Тук вече не зависи нищо от теб аз купих моя пассат 1,8 90к.с. с скорости с код CEW които се слагат на 16V двигатели и на 4500 оборота съм с 160км/ч. и разход 10л.
- walentin
- Автомобил:
- Двигател:
petiop написа:Благодаря на всички за мненията,мисля че съм за 1,8 бензин+ГАЗ.
На мене ,на пета , тягата ми идва на 68,5 км/ч. и изчезва към 69км, обаче на четвърт съединител.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Walentin Много си сприхав бе менка,и като говориш на някакви диалекти,не изпъкваш кой знае колко.Спирам спора.
Последно мнение-Дизел за теглене-спор няма.
Последно мнение-Дизел за теглене-спор няма.
mili 75 написа:Досега съм имал само бензин,но след като се качих на дизел АФН мотор,сложих му и чип не бих се върнал на бензин или ако ще е бензин да е турбо.Според мен колега вземи си дизел, но 110 коня по-пъргав е и не харчи много
Това съм го чувал и почва да се убеждавам лека по лека. Но все пак МИ има по-евтина подръжка(все пака няма я лайняната турбина).
За локвите какво би станало ако в дизеловия двигател влезе вода.
Почети малко и другите теми във форума, не е една темата за дизела, бензина и "газта".
Сам си решавай тук може да вземеш само основните неща, от тия 3-4 страници прочети внимателно, предимствата на единия и на другия. Никой няма да ти напише
"Аз карам бензин, ама си вземи дизел, щото аз се прееб@х" или "Вземи си бензин, щото аз си взех дизел и се оказа пълен боклук".
Мога само да кажа, че "моното" има доста прилична динамика, ако не си състезател за в града и под 2000 оборота, за сметка на това има доста фактори, който могат да ти направят проблеми при първоначалното запалване на двигателя.
- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008

-
Привет на всички вече карам В4 1,8 90кс и съм доволен ,ходих до Доспат със караваната и се справи по добре от очакватето ми 

- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Тази тема започна да ми прилича на темата в който човека отиде за смяна на гуми, а смениха двигателя (или нещо подобно) 
Ето ви бензинов автомобил с каравана:
http://www.youtube.com/watch?v=JWdcKdZ_OZw

Ето ви бензинов автомобил с каравана:
http://www.youtube.com/watch?v=JWdcKdZ_OZw

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
А, да ти е честита.
Работен кон си е тая машина, а щом си доволен няма по хубаво.
КОмби ли взе? Дай повече информация.
Работен кон си е тая машина, а щом си доволен няма по хубаво.
КОмби ли взе? Дай повече информация.
- sinanmetin
- Автомобил: Passat B6 2 tdi CR
- Двигател: CBAB
- Контакти:
Namesata написа:И понеже дизела е с голям въртящ момент е голяма резачка и бензина отпада така ли?
Все си мисля че поради високия въртящ момент дизела е с по дълги скорости и все си мисля че тая кола не е направена за писта а да си возиш семеиствто.И тия дет са зглобили тия коли мисля че са цъкнали някви сметки та дизела с голям въртящ момент + скорости да се държи нормално на пътя и бензина с малък въртящ момент + скорости пак да се държът нормално на пътя.
Относно дизел или бензин като видя болид от F1 TDI CDTI или някакви други съкращения тогава ще го призная за гориво.
Покарай една година дизел ама читав над 90 коня и пак ще си говорим..