Колега съжалявам ,че с това си храня жената и детето ама какво да направя, на края на месеца енергото не ме пита на колко хора от форума съм помогнал за мерси с НАП за осигуравките нещата стоят по същия начин и още други такива институции които искат финикийски знаци ,а не благотворителност.
Моите извинения ама сиренето е с пари.
Мисля,че съм прав.
Повече няма да споря излишно е.
Желая успех и благополучие на всеки,но не съм съгласен аз да се блъскам а друг да се облагодетелства на готово.
А относно закъсали никога не съм отказал помощ ако съм в състояние да помогна дори и без мерси(защото така е човешко и правилно).

тампони на макферсъна побългаряване
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: тампони на макферсъна побългаряване
Ако говорим само за смяна на тампона, предполагам, че ще стане по следния начин. Вдига се на крик и се маха колелото. Пружината се стяга на място, като това позволява да се прибере амортисьора. Маха се стария, слага се новия тампон и обратно. Не съм го пробвал. Всъщност не съм сменял и тампона досега. 

- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
bachest написа:Ако говорим само за смяна на тампона, предполагам, че ще стане по следния начин. Вдига се на крик и се маха колелото. Пружината се стяга на място, като това позволява да се прибере амортисьора. Маха се стария, слага се новия тампон и обратно. Не съм го пробвал. Всъщност не съм сменял и тампона досега.
АА..а баш баш

-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
малко е кофти за работа ама става .и се излиза на печалба 20-30 лв.от реглаж
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, де. Ама и с реглажа някои правят тарикатлъци. Не стягят хубаво болтовете към шенкела или стегнат само единия и като минеш през някоя по-голяма дупка кривне волана/почне да носи и пак за реглаж. Абе сиромах човек си е жив дявол...
Тампоните ми изглеждат напълно здрави,свалях ги лятото, но като минавам по леки неравности като че ли се опитва да хлопчи много леко ... мачкат ли се какво .... нито се късат нито нищо ...поне на вид са здрави , а на колата се ме дразни нещо
За тампоните долу на носачите-задните вертикални тампони ...там пък не ми се говори

За тампоните долу на носачите-задните вертикални тампони ...там пък не ми се говори

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
JC написа:.....
Там се слагат от опел вектра, които трябва само да им се скъси тръбичката в средата, но пък са от плътна гума и нямат мърдане
-
JC написа:Тампоните ми изглеждат напълно здрави,свалях ги лятото, но като минавам по леки неравности като че ли се опитва да хлопчи много леко ... мачкат ли се какво .... нито се късат нито нищо ...поне на вид са здрави , а на колата се ме дразни нещо![]()
---------------------------------------
те си изглеждат здрави ама хлопа лагерчето.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Това хлопане е от биалети и тампони на стабилизиращата щанга
-
Danny boy написа:Това хлопане е от биалети и тампони на стабилизиращата щанга

с предишното си изказване имах в предвид моя фургон понеже съм сменил всички тампони ,а когато я вдигна на крик и почна да клатя дори се вижда ,че лагерчето мърда и се чува същия звук като при ситни неравности(след обиране на луфта с подходяща шайба се оправя ама след 1-2 мес пак тая).
keymaker написа:Danny boy написа:Това хлопане е от биалети и тампони на стабилизиращата щанга
много вероятно
с предишното си изказване имах в предвид моя фургон понеже съм сменил всички тампони ,а когато я вдигна на крик и почна да клатя дори се вижда ,че лагерчето мърда и се чува същия звук като при ситни неравности(след обиране на луфта с подходяща шайба се оправя ама след 1-2 мес пак тая).
Лагерчетота са ми сменени с нови и хлопането е горе, особено се усеща сега като има замръзнали ледове и

Шарнирите са здрави, .... аман от боклучави части

К.Одаджийски написа:JC написа:.....
Там се слагат от опел вектра, които трябва само да им се скъси тръбичката в средата, но пък са от плътна гума и нямат мърдане
Колега, а като им е плътна гумата, не се ли късат като се движи носача надолу-нагоре?
-
на опела също се движат ,дали се късат?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Не се късат естествено. При мен вече са на година и повече употреба и не са мръднали. Преди опеловите да сложа ги сменях тия тампони на 2-3 месеца. Като цяло обаче като се скъсяват тръбичките в средата трябва да се скъсяват и от двете страни. Общо е мисля 15 мм, но като се наложи един стар от фв до новия от опел и ще си проличи как и къде се реже!
К.Одаджийски написа:Не се късат естествено. При мен вече са на година и повече употреба и не са мръднали. Преди опеловите да сложа ги сменях тия тампони на 2-3 месеца. Като цяло обаче като се скъсяват тръбичките в средата трябва да се скъсяват и от двете страни. Общо е мисля 15 мм, но като се наложи един стар от фв до новия от опел и ще си проличи как и къде се реже!
А от каква Вектра А или Б , значи схемата на работа е като при пасата, оста на тампона е вертикална, не хоризонтала