ксенон на пасат 5/5.5 - въпрос

Техническа и сервизна информация за Passat
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: ксенон на пасат 5/5.5 - въпрос

Мнениеот myrshavija » Пон 09 дек 2013 15:20

dispatch написа:На стария си Пасат Б4 бях си сложил ксенон китайски за 85 лева, 35 вата, 4300К и мога да кажа, че на сух асфалт светеше по-добре от лампи Найтбрейкър +90%. Уж не заслепяваше...
Обаче на мокро - грозна картинка. Винаги си пусках и халогените, че нищо не се виждаше.

На сегашния Пасат няма да сложа - категорично! А и чувам от познати, че полицаите вземали да се еб*ват вече..., така че на фар без лупа за мен няма смисъл.
Винаги се изумявам на тази глупост - да пуснеш фаровете за мъгла, за да виждаш по-добре ... при скорости над 20-на км/ч фаровете за мъгла са безполезни, а на мокро правят едни хууубави светли петна пред колата, които чудесно заслепяват отсрещните ... Пуста гъзария ...

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 09 дек 2013 15:40

DoH_KuXoT написа:...
нещо не се разбрахте... Колегата иска да ти каже, че средностатистическия полоцай знае че няма пасат Б4 с ксенон от завода примерно, докато като види Б5.5 не може да е сигурен, защото той си има лупа и като сложиш китайски ксенон за да е сигурен дали е менте трябва да отвори капака и да ти види дали не висят баластите отазд.

Много добре го разбрах. И пак казвам, че на всеки фар (на самото стъкло) си пише за каква крушка е произведен фара и ако някой малко от малко знае какво гледа въобще не е нужно да търси висящи баласти (които в в повечето случаи са скрити) или да търси допълнително окабеляване. Но това е в страни от темата :beer

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пон 09 дек 2013 15:59

dlug написа:
kossis написа:...
На тия Лупи -оригиналните на Пасат 5.5, е по трудно да се разбере от Куките дали е фабричен-трябва да отваряш капак и да гледат дали е допълнително окабеляван ! Което за полицай е малко над интелектуално според мене.

И аз на мокро халогенката не я виждам почти !

Човек, на всеки фар си е написано за каква крушка е. Не ти трябва да гледаш въобще окабеляване.
Съвсем между другото да кажа, че на мокро съм много по-доволен от ксенона, отколкото от обикновената крушка, лично аз виждам повече. 5000к е моят

Твоя ксенон фабричен ли е ???

Ако не какъв си сложил-посочи фирма и колко струва !

Стига бе- на фара на стъклото ми трябва да пише Н7 така ли ???? Айде бе -ще погледна !
А за габарита пише ли ???

Потребителски аватар
dlug

Мнениеот dlug » Пон 09 дек 2013 17:02

Не е фабричен. Фабричният е 4300К. Аз съм си го слагал. Взех евтин, след 3 години спря да ми пали единият фар и си купих още една цяла система за 50лв. Сега си имам комплект за един фар резерва. Друга забележка нямам, светят и не примигват. Със сигурност има по-хубави, но на мен не ми се даваха пари...и те така
Взех го от тук
http://xenon.bg/category/131/sistemi-s-krushki-h7.html

Потребителски аватар
dispatch
Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
Двигател: CBBB DSG6 02Е

Мнениеот dispatch » Вто 10 дек 2013 13:23

myrshavija написа:
dispatch написа:На стария си Пасат Б4 бях си сложил ксенон китайски за 85 лева, 35 вата, 4300К и мога да кажа, че на сух асфалт светеше по-добре от лампи Найтбрейкър +90%. Уж не заслепяваше...
Обаче на мокро - грозна картинка. Винаги си пусках и халогените, че нищо не се виждаше.

На сегашния Пасат няма да сложа - категорично! А и чувам от познати, че полицаите вземали да се еб*ват вече..., така че на фар без лупа за мен няма смисъл.
Винаги се изумявам на тази глупост - да пуснеш фаровете за мъгла, за да виждаш по-добре ... при скорости над 20-на км/ч фаровете за мъгла са безполезни, а на мокро правят едни хууубави светли петна пред колата, които чудесно заслепяват отсрещните ... Пуста гъзария ...

Исках да кажа, че ксенон на фар без лупа на мокро не свети. Ефектите, които си описал при мен не съм ги забелязвал! Ако съм заслепявал някого със сигурност щях да забележа. Докато карах стария си Пасат никой не ми е святкал насреща, че да ми покаже, че се заслепява.

Това "Пуста гъзария" за какво си го написал!? Смяташ, че съм някакъв келеш ли!?

myrshavija написа:Ти го каза. :mrgreen
Хайде сега обясни как с фаровете за мъгла се вижда по-добре ... а защо не и по-надалеч?

Няма да ти отговарям повече. Не искам да о**рам темета на колегата!

Последна промяна от dispatch на Вто 10 дек 2013 17:52, променено общо 1 път.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Вто 10 дек 2013 16:09

На фара ми не пише абсолютно нищо !! Стъклото е чисто ! Няма как да се разбере от него за каква крушка е !

На старите ми е правило впечатление че пише разни работи, но тук няма нищо !

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Вто 10 дек 2013 16:17

Е дигни капака де

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Вто 10 дек 2013 16:22

На стъклото е казал !

Като дигна капака има черна пластмаса !!! от фара-там не съм видял нищо, но може и да погледна !

Нали говориме за полицая дето ще види на Стъклото на фара -каква ми е крушката !

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 10 дек 2013 16:38

dispatch написа:Исках да кажа, че ксенон на фар без лупа на мокро не свети. Ефектите, които си описал при мен не съм ги забелязвал! Ако съм заслепявал някого със сигурност щях да забележа. Докато карах стария си Пасат никой не ми е святкал насреща, че да ми покаже, че се заслепява.

Това "Пуста гъзария" за какво си го написал!? Смяташ, че съм някакъв келеш ли!?

Ти го каза. :mrgreen
Хайде сега обясни как с фаровете за мъгла се вижда по-добре ... а защо не и по-надалеч?

Потребителски аватар
dlug

Мнениеот dlug » Вто 10 дек 2013 17:22

kossis написа:На стъклото е казал !

Като дигна капака има черна пластмаса !!! ...

Е убуу де, не отпред на стъклото, като вдигнеш капака гледай между челната повърхност на стъклото и черната пластмаса-остава една малка ивичка-ако е оригинален фара там трябва да пише HELLA H7 и други глупости. И казах, че който знае какво да гледа ще види, па дори и полицай да е.
Някъде тук...
image-new.JPG

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Вто 10 дек 2013 21:06

като ме спре ще кажа, че незнам от къде се вдига капака и ко праим тогава? или махам щекичката дето се издърпва, как ще разбере, че не е фабричен :О

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 10 дек 2013 21:26

ще ти каже. Колега това не е фабричен ксенон, на Б5.5 ако е фабричен ксенон лупите са най-отвън, в средата е мигача, вътре са допълнителните дълги и дневните. Ама толко запознат кух на дали ще уцелиш. Виж в Хърватска ме спряха на границата, накараха ме да отворя капака и оня гледа дзвери се с едно фенерче, махна дори кората на двигателя, специално погледна двата фара отвътре не разбрах защо , но най-вероятно търсеше нещо да се заяде, за щастие бях махнал ксенона защото ме предупредиха че по белите страни правят такива проверки.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 11 дек 2013 10:23

dlug написа:
kossis написа:На стъклото е казал !

Като дигна капака има черна пластмаса !!! ...

Е убуу де, не отпред на стъклото, като вдигнеш капака гледай между челната повърхност на стъклото и черната пластмаса-остава една малка ивичка-ако е оригинален фара там трябва да пише HELLA H7 и други глупости. И казах, че който знае какво да гледа ще види, па дори и полицай да е.
Някъде тук...
image-new.JPG

Добре бе !!!! :beer

Само че фара ми не е Хела, а е ТЛС или нещо такова пише там-три буквено ! Не го знам оригинален ли е или не, но не е избледнял, като на повечето Пасати !
Ей пак научих нещо !

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 11 дек 2013 21:36

TYC - китайски :)

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 12 дек 2013 11:01

Интересно защо пък ще ми слагат Китайски, същите ???? Старите са се матирали ? Или единия е бил чупен ?

Незнам, ама светят прилично и са кристални за сега- отзад са с тия оригиналните Капути :Mr Green Fun дето падат и аз им сложих винтови скоби- да не ми влизат насекоми и влага и заспаха ! Конзолите са им ок-като за оригинални !
На Депото-мигачите-конзолите на крушките са трагедия-вземал съм за старият пасат и за Аудито на Барато ми !

Върни се в “Passat”