син пушек при палене - оправен!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
golfgt4
Автомобил:
Двигател:

Re: син пушек при палене

Мнениеот golfgt4 » Сря 19 яну 2011 9:07

гумички на клапаните , не съм го измислил аз а всички майстори при които съм ходил до сега.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Сря 19 яну 2011 9:14

golfgt4 написа:колега сега продават най различни добавки по магазините и има ефект от тях. от личен опит мога да ти преоръчам една има я в OMW - малко е скъпа но има ефект. струва около 80 лв. ефекта се появява след около 1000 км. след като я сложих и изминах въпросните 1000 км. тази е руска добавка. пушека изчезна тотално, но при една две смени на маслото отново се появява. има и други по ефтини на лики моли и ресурс и др. мисля че ако ти се дават пари ще ти реши временно проблема.

Вместо 80лв. за добавка до следващата смяна на масло, по-добре 150лв. за ремонт до следващите поне 50-80 000км. :wink:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 21 яну 2011 8:39

muns61 написа:Нещата отиват към втора смяна на гумички. Ако са набити юнашки, може да е омазана работата! :lol:
Другото е запекли сегменти.

:да: :да: :да: ....син дим при палене след дълъг престой-гумички!!!!...изпитано многократно!!!Смяна на гумички след 1 година....също изпитано :banghead: ..заради калпави гумички и калпави майстори...
Гумички!!!!

Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B4/101 » Съб 22 яну 2011 0:21

Егати, не мога да повярвам, че проблема може да е в гумичките. Преди година и нещо ги смених, майстора ми е приятел и му имах пълно доверие, а накрая :banghead:
Препоръка за читав майстор?

Потребителски аватар
nuri_3556
Автомобил: Golf 3+golf 4
Двигател: AEK 1995+AGU 250+
Контакти:

Мнениеот nuri_3556 » Съб 22 яну 2011 2:36

и дълъг престой да е моя не го прави това,само под минусовите градуси се появява,иначе през лятото и седмица да не е запалена колата това пушене го няма,аз се замислям е четох доста дали не е време вече да си почистя дебитомера :screwy :screwy

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Съб 22 яну 2011 8:21

B4/101 написа:Егати, не мога да повярвам, че проблема може да е в гумичките. Преди година и нещо ги смених, майстора ми е приятел и му имах пълно доверие, а накрая :banghead:
Препоръка за читав майстор?

------------------------------------

не хвърляй веднага вината на майстора може да не е виновен човека ,не е правил той гумичките.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Съб 22 яну 2011 20:58

joker написа:
muns61 написа:Нещата отиват към втора смяна на гумички. Ако са набити юнашки, може да е омазана работата! :lol:
Другото е запекли сегменти.

:да: :да: :да: ....син дим при палене след дълъг престой-гумички!!!!...изпитано многократно!!!Смяна на гумички след 1 година....също изпитано :banghead: ..заради калпави гумички и калпави майстори...
Гумички!!!![/quo

много бързо ги обвинихте гумичките!един подхвана лафа за тях и хайде всички -гумичките! да се направи една прецизна диагностика и с ВАГ и с мотор тестер и тогава да се коментира!човека ще го скарате с приятелите му! :)
аз мисля ,че има обогатяване на горивната смес(преобогатяване) и от там това пропушване и мирис на бензин.прецизно - на живи данни и с измерване да се проверят темп. датчици.защо като е топло го няма?(автора така пише)

Потребителски аватар
пинко
Автомобил: passat b4
Двигател: 1.8 abs 1994

Мнениеот пинко » Съб 22 яну 2011 22:25

симптомите са идентични виж това viewtopic.php?f=6&t=240316

Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B4/101 » Нед 23 яну 2011 18:47

колега сега продават най различни добавки по магазините и има ефект от тях.

аз лично съм много скептичен към тия добавки, но...от зор купих някаква за 30ина лв от Практикер. Минал съм само около 150 км с нея и може би е рано за някакво подобрение (за сега такова няма :lol: може би защото е някаква куча марка)

да се направи една прецизна диагностика и с ВАГ и с мотор тестер и тогава да се коментира!човека ще го скарате с приятелите му!

:да:

симптомите са идентични виж това viewtopic.php?f=6&t=240316
съжалявам, но симптомите изобщо не са идентични. При мен мотора пали от раз и държи оборотите без да пипам педала на газта. Вярно е, че сякаш прекъсва, като от преобогатена смес, но това изчезва от самосебе си след около 2 минути работа на място, на малки обороти. Ако форсирам мотора през първите 2-3 минути или тръгна след 30 сек. след палене отзад излиза облак сивкав дим. Само при първо палене за деня. После никакви проблеми през целия ден.

Абе явно ще се ходи при клубните майстори, но да видя кога ще се наканя. Дано да е преди края на зимата, че после няма да се види нищо.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 23 яну 2011 22:23

На какво мирише пушека? Маслото има характерна миризма на старо Жигули, ако си карал след такова! :lol:
И цветът точно сив или синкав е?

Потребителски аватар
miro_vtu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miro_vtu » Пон 24 яну 2011 21:31

Имах същия проблем, миришеше яко на бензин и докато загрее. нямаше никакви обороти, това за същия двигател 101 к.с., смених гумените пръстени на колекторите и всичко заспа! Може и при теб да е това.

Потребителски аватар
Dare_16V_9A
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: AFN1996 1991

Мнениеот Dare_16V_9A » Пон 24 яну 2011 23:42

miro_vtu написа:Имах същия проблем, миришеше яко на бензин и докато загрее. нямаше никакви обороти, това за същия двигател 101 к.с., смених гумените пръстени на колекторите и всичко заспа! Може и при теб да е това.

Колега кои гумени пръстени на колекторите?

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 25 яну 2011 9:01

Dare_16V_9A написа:
miro_vtu написа:Имах същия проблем, миришеше яко на бензин и докато загрее. нямаше никакви обороти, това за същия двигател 101 к.с., смених гумените пръстени на колекторите и всичко заспа! Може и при теб да е това.

уплътнителните пръстени на всмукателните колектори.има резон!дърпа допълнителен въздух и от там идва преобогатяването на горивната смес и това пропушване.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Вто 25 яну 2011 9:16

rudoni написа:
Dare_16V_9A написа:

уплътнителните пръстени на всмукателните колектори.има резон!дърпа допълнителен въздух и от там идва преобогатяването на горивната смес и това пропушване.

Защо пък преобогатяване?Получава се обедняване на горивната смес! :roll:

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 25 яну 2011 22:05

еее,трудно е да се обясни.нали като се обедни някой трябва да я обогати ?! а тя и без това е обогатена и .... става преобогатена.ЕБУ впръсква допълнително гориво като си мисли ,че има още много въздух. леле!ква стана тя?трудно е за обяснение!сори!

Върни се в “Passat”