син пушек при палене - оправен!
Re: син пушек при палене
гумички на клапаните , не съм го измислил аз а всички майстори при които съм ходил до сега.
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
golfgt4 написа:колега сега продават най различни добавки по магазините и има ефект от тях. от личен опит мога да ти преоръчам една има я в OMW - малко е скъпа но има ефект. струва около 80 лв. ефекта се появява след около 1000 км. след като я сложих и изминах въпросните 1000 км. тази е руска добавка. пушека изчезна тотално, но при една две смени на маслото отново се появява. има и други по ефтини на лики моли и ресурс и др. мисля че ако ти се дават пари ще ти реши временно проблема.
Вместо 80лв. за добавка до следващата смяна на масло, по-добре 150лв. за ремонт до следващите поне 50-80 000км.

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
muns61 написа:Нещата отиват към втора смяна на гумички. Ако са набити юнашки, може да е омазана работата!
Другото е запекли сегменти.

Гумички!!!!
Егати, не мога да повярвам, че проблема може да е в гумичките. Преди година и нещо ги смених, майстора ми е приятел и му имах пълно доверие, а накрая
Препоръка за читав майстор?

- nuri_3556
- Автомобил: Golf 3+golf 4
- Двигател: AEK 1995+AGU 250+
- Контакти:
и дълъг престой да е моя не го прави това,само под минусовите градуси се появява,иначе през лятото и седмица да не е запалена колата това пушене го няма,аз се замислям е четох доста дали не е време вече да си почистя дебитомера

-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
B4/101 написа:Егати, не мога да повярвам, че проблема може да е в гумичките. Преди година и нещо ги смених, майстора ми е приятел и му имах пълно доверие, а накрая![]()
------------------------------------
не хвърляй веднага вината на майстора може да не е виновен човека ,не е правил той гумичките.
joker написа:muns61 написа:Нещата отиват към втора смяна на гумички. Ако са набити юнашки, може да е омазана работата!
Другото е запекли сегменти.

Гумички!!!
аз мисля ,че има обогатяване на горивната смес(преобогатяване) и от там това пропушване и мирис на бензин.прецизно - на живи данни и с измерване да се проверят темп. датчици.защо като е топло го няма?(автора така пише)
- пинко
- Автомобил: passat b4
- Двигател: 1.8 abs 1994
симптомите са идентични виж това viewtopic.php?f=6&t=240316
колега сега продават най различни добавки по магазините и има ефект от тях.
аз лично съм много скептичен към тия добавки, но...от зор купих някаква за 30ина лв от Практикер. Минал съм само около 150 км с нея и може би е рано за някакво подобрение (за сега такова няма

да се направи една прецизна диагностика и с ВАГ и с мотор тестер и тогава да се коментира!човека ще го скарате с приятелите му!

съжалявам, но симптомите изобщо не са идентични. При мен мотора пали от раз и държи оборотите без да пипам педала на газта. Вярно е, че сякаш прекъсва, като от преобогатена смес, но това изчезва от самосебе си след около 2 минути работа на място, на малки обороти. Ако форсирам мотора през първите 2-3 минути или тръгна след 30 сек. след палене отзад излиза облак сивкав дим. Само при първо палене за деня. После никакви проблеми през целия ден.симптомите са идентични виж това viewtopic.php?f=6&t=240316
Абе явно ще се ходи при клубните майстори, но да видя кога ще се наканя. Дано да е преди края на зимата, че после няма да се види нищо.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
На какво мирише пушека? Маслото има характерна миризма на старо Жигули, ако си карал след такова!
И цветът точно сив или синкав е?

И цветът точно сив или синкав е?
Имах същия проблем, миришеше яко на бензин и докато загрее. нямаше никакви обороти, това за същия двигател 101 к.с., смених гумените пръстени на колекторите и всичко заспа! Може и при теб да е това.
- Dare_16V_9A
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: AFN1996 1991
miro_vtu написа:Имах същия проблем, миришеше яко на бензин и докато загрее. нямаше никакви обороти, това за същия двигател 101 к.с., смених гумените пръстени на колекторите и всичко заспа! Може и при теб да е това.
Колега кои гумени пръстени на колекторите?
Dare_16V_9A написа:miro_vtu написа:Имах същия проблем, миришеше яко на бензин и докато загрее. нямаше никакви обороти, това за същия двигател 101 к.с., смених гумените пръстени на колекторите и всичко заспа! Може и при теб да е това.
уплътнителните пръстени на всмукателните колектори.има резон!дърпа допълнителен въздух и от там идва преобогатяването на горивната смес и това пропушване.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
rudoni написа:Dare_16V_9A написа:miro_vtu написа:Имах същия проблем, миришеше яко на бензин и докато загрее. нямаше никакви обороти, това за същия двигател 101 к.с., смених гумените пръстени на колекторите и всичко заспа! Може и при теб да е това.
уплътнителните пръстени на всмукателните колектори.има резон!дърпа допълнителен въздух и от там идва преобогатяването на горивната смес и това пропушване.
Защо пък преобогатяване?Получава се обедняване на горивната смес!

еее,трудно е да се обясни.нали като се обедни някой трябва да я обогати ?! а тя и без това е обогатена и .... става преобогатена.ЕБУ впръсква допълнително гориво като си мисли ,че има още много въздух. леле!ква стана тя?трудно е за обяснение!сори!