Имаше тема за маслата, доста подробна. Масло с масло не се пресича. Полусинтетиката е минерално смесено със синтетика. От доста години не гледам с какво доливам, да му прилича горе долу на вискозитета. Смяна на 5к, тука такава е практиката. Иначе и до 20к съм карал като е на газ. Никога не е почернявало като се смеси.
Останалото е митове и легенди.
Ако налея(смеся) 3 марки масло всички 10W40, проблем ли е?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ако налея(смеся) 3 марки масло всички 10W40, проблем ли е?
dandan написа:Имаше тема за маслата, доста подробна. Масло с масло не се пресича. Полусинтетиката е минерално смесено със синтетика. От доста години не гледам с какво доливам, да му прилича горе долу на вискозитета. Смяна на 5к, тука такава е практиката. Иначе и до 20к съм карал като е на газ. Никога не е почернявало като се смеси.
Да -това със смяна на 5000 км в Канада и аз съм го чувал от приятел дато живееше там.Маслата им са рециклирано масло 70-80% и 20-30%(точния % съм го забравил) ново масло-просто това продават в магазините(сервизите)
- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
gancho написа:dandan написа:Имаше тема за маслата, доста подробна. Масло с масло не се пресича. Полусинтетиката е минерално смесено със синтетика. От доста години не гледам с какво доливам, да му прилича горе долу на вискозитета. Смяна на 5к, тука такава е практиката. Иначе и до 20к съм карал като е на газ. Никога не е почернявало като се смеси.
Да -това със смяна на 5000 км в Канада и аз съм го чувал от приятел дато живееше там.Маслата им са рециклирано масло 70-80% и 20-30%(точния % съм го забравил) ново масло-просто това продават в магазините(сервизите)
За сервизите не знам, от магазина си пише че е 100% ново(не съм се заглеждал дали на всички). Пък дали трябва да е на 5к и дали в БГ нещата са по-зле не знам. Лично на мен не ми дреме какво е. Като го източвам на 10к то направо ми свиди да го хвърля(върна за рециклаж). Щото съм го изпускал и до толкоз и се точи едно чисто.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на всички!
Все пак май най-добра ми се струва идеята да си вземам от всяко допълнително, колкото за смяната според годността им!
Или да смеся само двете и да си взема малко от едно о тдвете за доливане и след това да си взема
от третото и да слойа само него - та да не смесвам чак три различни вида!
Още повече, че това на Лики Моли уж е 10В40, но в немския им сайт е в раздела за минерални масла???????
Не бях обърнал внимание на това!
Взех си от него, защото го хвалеха много по фоумите, но не съм забелязал разлика - и с трите вида масла, колата си
върве добре (слава Богу), така че май не е нужно да е най-скъпото масло!!!
Все пак май най-добра ми се струва идеята да си вземам от всяко допълнително, колкото за смяната според годността им!
Или да смеся само двете и да си взема малко от едно о тдвете за доливане и след това да си взема
от третото и да слойа само него - та да не смесвам чак три различни вида!
Още повече, че това на Лики Моли уж е 10В40, но в немския им сайт е в раздела за минерални масла???????
Не бях обърнал внимание на това!
Взех си от него, защото го хвалеха много по фоумите, но не съм забелязал разлика - и с трите вида масла, колата си
върве добре (слава Богу), така че май не е нужно да е най-скъпото масло!!!
- motoristaa
- Автомобил:
- Двигател:
на мен не ми е ясно как разбира те, че нищо и няма на колата?
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
motoristaa написа:на мен не ми е ясно как разбира те, че нищо и няма на колата?
Ами продължава да върви по същия начин със същите шумове, пушеци и т.н.