Колебание за покупка на Passat 5.5 1.9TDI

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Re: Колебание за покупка на Passat 5.5 1.9TDI

Мнениеот pensiq » Пон 04 апр 2011 21:00

Колеги,явно много хора сме на това мнение.Просто любимата марка след дадена година вече не може да носи гордо името си.Истината е - слушай сърцето си, пък то проблеми при всички Хавтомоболи има.

al_lukanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот al_lukanov » Пон 04 апр 2011 22:21

viewtopic.php?f=44&t=240597

Погледни този. Гледал съм то и е невероятно запазен.

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Пон 04 апр 2011 23:37

smash22 написа:Да ви кажа честно като отидеш при някоя независимо дали А4 или Б5 и седнеш в нея ще си усетиш че това точно е твойта кола ,просто сърцето ти го казва отвътре ,с мен се случи точно така ,подкарах много пасати аудита ,но когато седнах в моя пасат си усетих как си е мой и как съм си го паркирал в моя гараж и го взех ,без да му правя диагностики глупости само го огледах ,кола и жена са на късмет ,няма как да знаеш всичко за колата ,дори и да вземеш най-изправната кола в България ако ти е писано ще се строши ,гаранция няма, та която и да вземеш няма да сгрешиш ,вземай и карай. И някъде прочетох нещо което малко или много е вярно - Кеф цена няма !

подкрепям колегата
Моята я видях от 50 метра и си казах тази ще е

аз също бях скептичен към комбитата ,а сега се радвам на купишата багаж които събира

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Вто 05 апр 2011 0:53

Проблема е първо тия коли са по на 6-9 годишни .
После километрите им са поне на 95 пропцента
от всичките върнати поне със по 100 000 това е най малко да не казвам и по 300 хил.
Не знаеш как е обслужвана и какво и се е случвало !
Затова дали е добра идеята за покукпа е много оносително !
Чист късмет ако трябва да сме честни !
Много хора казват аз не искам кола от Бг ! Аз искам
ако и знам състоянието и кой е карал и подървьжал от колкото една натъкмена нов внос със
не се знае колко удара и състояние по ...

Всичко е късмет !

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Вто 05 апр 2011 0:53

Проблема е първо тия коли са по на 6-9 годишни .
от всичките върнати поне със по 100 000 това е най малко да не казвам и по 300 хил.
ако и знам състоянието и кой е карал и подървьжал от колкото една натъкмена нов внос със

Всичко е късмет !

al_lukanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот al_lukanov » Вто 05 апр 2011 20:12

passat123 написа:Проблема е първо тия коли са по на 6-9 годишни .

Всичко е късмет !

Мдаа и аз по тази причина избрах кола закупена от официален вносител.

Snooper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snooper » Съб 16 апр 2011 12:57

Здравейте колеги,
Не бях писал от известно време...
Все още си търся кола, Ауди А4 отпадна като вариант, тъй като под 13-14 000 читава не може да се намери, поне в това се убедих, :(
Пасати има доста и то читави, но са 90% комби. Тъкмо сега имам оферта за един, 2003-та година на 250 000км, със сервизна история в Германия. Много стегната и в добро състояние. Покрива ми критериите за двигател - 1.9ТДИ 131к.с. Проверена е от сигурен човек и всичко и е наред. Цената също е много добра - 9500 лева, като всичко е платено за тази година, само Каско трябва да направя. Спира ме единствено, че е комби :(, както и че е автоматик-типтроник :(.
Да ви питам за мнение, за комбито, хайде външния вид е относителен и ще го преживея, въпреки че не ми харесва, но до колкото виждам като размери е същото като седана. Някой който е карал и комби и седан да каже има ли голяма разлика с паркирането и с карането като цяло? Също и за автоматика, твърдо бях против защото съм чел колко струва евентуален ремонт, но сега пък се замислих... Не съм карал автоматик и затова да питам, как е типтроника като цяло, за града ще е удобство, но за дълъг път и изпреварване как е? Разхода с колко се вдига горе-долу? Знам че има много теми за копмбита и автоматици...но все пак да попитам и тук, надявам се да не досаждам :)
Ще съм благодарен на всяко мнение :)

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Съб 16 апр 2011 13:15

Auto.ru казва друго за размерите на седана и комбито. И аз мислех, че са еднакви като размери.

Комби: Дължина- 4683 мм
Седан: Дължина- 4703 мм

На широчина са еднакви.

Комби: Височина- 1498 мм
Седан: Височина- 1462 мм

Според мен вземи комбито, и аз не ги харесвах, държах твърдо на седан. Но няма избор както виждаш и ти. Не съжалявам за избора, тая кола побира ужасно много багаж.
За паркирането ми трябва малко повече пространство, иначе е тегава работа.

Щом си намерил добър екземлпляр не виждам какво се чудиш, още повече че е проверена и е на реални км. Автоматика придава още по-голям кеф. Разхода спрямо ръчната е литър някъде. Може и повече, зависи. Моята е ръчна и съжалявам, че не взех автоматик. Вече дали ще се счупи и кога е труден въпрос. Не е гаранция, че и ръчната няма да сдаде багажа.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 16 апр 2011 17:20

Да ама този автомат спъва чувствително колата :!: Аз бих го взел с 2,5ТДИ или нещо по-силно, за 1,9 - ръчка :да:

Потребителски аватар
simo7
Автомобил: Джета
Двигател: 2012г

Мнениеот simo7 » Съб 16 апр 2011 18:05

Не знам дали товари автомата ,ама си гори доста повече от ръчката.Аз съм и със по малкият двигател 101к.с. по комп.в града ми гори 8/100 сега ,а на комшията 131к.с. автомат казва че показва 10-11/100л.

Snooper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snooper » Съб 16 апр 2011 18:18

Simo7, знам че ще гори повече, ако градско е 1.5-2 литра повече не ми се струва да е много. 5 лева на 100 км не е болка за умиране. А на дълъг път едва ли е чак такава разликата. Както и да е... ще пиша пак след огледа :), за сега просто събирам мнения, пък като видя колата ще преценя, общо взето за сега плюсовете ( проверена кола от сигурен човек, 2003-та година, 1.9ТДИ, отлично състояние, Highline, всичко платено и сменено) надделяват над минусите за мен ( комби и автоматик) :), като я покарам малко и ще реша...ще пиша тук какво съм измислил :), до тогава - благодаря на всички писали в темата и очаквам и още мнения.

Потребителски аватар
volverine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот volverine » Сря 20 апр 2011 15:41

Привет на всички, първо поздрвления за форума много добър и изчерпателен в повчето отношения.
И така, да карам по същество, от скоро съм се запалил на тема пасат 5.5 седан 1.9/131к.с. това казаха е двигателя.
И за да не пускам нова тема, и да ставам банален с въпроса как е като поддръжка 5.5 ще помоля за линк или нещео подобно с цените за услугите по подръжката, понеже днес ме стреснаха с шокиращата за мен сума за смяна на ангренажен ремък 1500 лв. :shock . Това наистина ли е така.
П.П. Извинявам се на колегата затова че му ползвам темата. И както каза той "чакам и други мнения"

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 20 апр 2011 15:56

volverine написа:И за да не пускам нова тема, и да ставам банален с въпроса как е като поддръжка 5.5 ще помоля за линк или нещео подобно с цените за услугите по подръжката, понеже днес ме стреснаха с шокиращата за мен сума за смяна на ангренажен ремък 1500 лв. :shock . Това наистина ли е така.
П.П. Извинявам се на колегата затова че му ползвам темата. И както каза той "чакам и други мнения"

В Стара Загора за труд при смяната на ремъци и ролки вземат около 120 лв. Инфото ми е прясно. По-интересният въпрос е колко неща ще има за смяна mhihi Попитай тоя, който те е стреснал каква кола кара. Щото много хора си мислят, че са уцелили джакпота, докато не им се наложи да влязат в сервиза за някой инзвънпланов ремонт (разбирай проблем) по колата. За кола от тоя модел личните ми наблюдения сочат, че трябва да имаш заделени едни около 1000 лева само за първоначалната профилактика за смяна на ремъци, ролки, масла и филтри и да стискаш палци да не излезе нещо непланирано :да:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 20 апр 2011 16:23

stefan4o написа:
volverine написа:И за да не пускам нова тема, и да ставам банален с въпроса как е като поддръжка 5.5 ще помоля за линк или нещео подобно с цените за услугите по подръжката, понеже днес ме стреснаха с шокиращата за мен сума за смяна на ангренажен ремък 1500 лв. :shock . Това наистина ли е така.

В Стара Загора за труд при смяната на ремъци и ролки вземат около 120 лв. Инфото ми е прясно. По-интересният въпрос е колко неща ще има за смяна mhihi Попитай тоя, който те е стреснал каква кола кара. Щото много хора си мислят, че са уцелили джакпота, докато не им се наложи да влязат в сервиза за някой инзвънпланов ремонт (разбирай проблем) по колата. За кола от тоя модел личните ми наблюдения сочат, че трябва да имаш заделени едни около 1000 лева само за първоначалната профилактика за смяна на ремъци, ролки, масла и филтри и да стискаш палци да не излезе нещо непланирано :да:

Абсолютно ако смениш всичко в детайли по ремъците, всички ролки, обтяжни механизми, метнеш масло и филтри - едни 1300лв отиват :да: Разбирасе може да смениш само ангренажа с 2те му големи ролки и да минеш с 400-500лв :beer

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Сря 20 апр 2011 16:36

volverine написа:Привет на всички, първо поздрвления за форума много добър и изчерпателен в повчето отношения.
И така, да карам по същество, от скоро съм се запалил на тема пасат 5.5 седан 1.9/131к.с. това казаха е двигателя.
И за да не пускам нова тема, и да ставам банален с въпроса как е като поддръжка 5.5 ще помоля за линк или нещео подобно с цените за услугите по подръжката, понеже днес ме стреснаха с шокиращата за мен сума за смяна на ангренажен ремък 1500 лв. :shock . Това наистина ли е така.

Смяната на ремъците, водна помпа и ролките във VW Русе е около 850лв. с труда. Фактурата от смените по моята кола е пред мен и ги сметнах набързо. Ще минеш хилядарка ако сложим маслата и филтрите му. ;)

Върни се в “Passat”