Б4 бутон за стартера вместо ключ? (снимки смяна клеморед)

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Re: Бутон за стартера вместо с ключа?(снимки смяна на клемореда)

Мнениеот stan4o_mc » Вто 27 юли 2010 23:14

Относно паленето с бутон! Първо въртене на ключ - контакт, второ - върти стартер и пали (евентуално). Когато ми изтрязка клемореда си взех няк'ъв за 8лв и след 3 дни - бомбаж. След това си взех няк'ъв около 20лв., който изкара 2 седмици. Изрових от гаража едно по-кораво копче, извадих клемореда и взех една жичка да тествам. Шибнах единия и край в най-тлъстия кабел (предполагаемия за мен "баш плюс") и с другия край започянах да бутам по гнездата в клемата. Стигнах до момента в който на определените гнезда само върти стартер. Не ми се занимаваше повече, вързах бутона на въпросните гнезда и го забучих в централната конзола. Така копчето колкото искам си го натискам - върти само стартер и колата няма как да тръгне сама, без да я помоля учтиво (слагам ключа, давам контакт, цъкам имобилайзера и натискам изведеното от мен копче). Отнема време да запаля, но ми омръзна да махам пластмасарии и волани, че да тествам клемореди и да се моля да оцелеят. При следващ преебан клеморед, който ми се наложи да оправям, директно вадя контакт и стартер на таблото и забравям за ключа.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 27 юли 2010 23:25

На новите коли се доплаща за старт - бутон! :lol: :lol:
На VW има място за бутон колкото искаш. Аз съм го монтирал профилактично. Приказките, че нещо много страшно ще ме сполети, са глупости. 6 години карах Застава 55, която за контакт имаше мощен ЦК ключ от трактор и бутон от кипаджийски пишещ прибор за стартер.
Успех в преправянето! :beer

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 28 юли 2010 8:32

Аз праснах един як бутон отдолу на пластмасите и паля с него, щото не ми се занимава да свалям волана, ето това ми харесва как е направено viewtopic.php?f=11&t=186313&hilit=%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%BE%D0%BD+%D0%B2%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE+%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87

Потребителски аватар
the_red_camel
Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
Двигател: BTS

Мнениеот the_red_camel » Съб 23 окт 2010 14:28

значи колеги проблема е следния..преди малко трагнах към центъра сичко си беше нормално спрях колата и имах 30 мин работа.. като трагнах да паля колата дадох на контак изчаках 3-4 секунди и трагнах да запаля колата но ключа не се върти :banghead: помагайте :bowdown (голф 3 1.9 тди 1з)

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Съб 23 окт 2010 14:43

Опитай едновременно да въртиш и Волана наляво-надясно!

Потребителски аватар
the_red_camel
Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
Двигател: BTS

Мнениеот the_red_camel » Съб 23 окт 2010 17:28

не става.. не е от волана нешо..някои предполагат клеморед или нешо в патрона :roll:

Gospodinow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gospodinow » Нед 24 окт 2010 0:17

И моят пасат (1,8 бензин 91г) ме зарадва с тази "екстра" ключа ми завърта до контакт и не повече...затова реших ,че ще е за бутон. Махнах пластмасите под волана , изкарвам буксата за бендикса (мисля че така се казва, това което се завърта от ключа, ако не е се извинявам) на нея има 6-7 кабела. Този посредата е най0дебел и е черен с червена нишла. Пада се точно посредата. Него се реже , след което от ляво на него има още един дебел кабел и тои е черен. От него трябва да се вземе ток. Така че си оставин 5-6см. и го срязах по нагоре , взех си свръзка и свързах кабела за буксата , този който идва от акумулатора и единият за бутона. След това другия за бутона свързах с този , първият отрязан. И готово. Давам на контакт с ключа и паля с бутона. За да не се прецака нещо , на кабела за бутона сложих прекъсвач , така че ако забравя на скорост , и се прецака бутона и реше да пали, да не се получи. Като цяло и е оферта , защото сега на светофари повече от 30 сек червено си гася колата и след това пали моментално за по-малко от секунда. Докато като бях с ключ палеше от 2 3 път.

passatcho_stz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passatcho_stz » Чет 04 ное 2010 23:01

Бе6е ми писнало да сменям клемоледи
Последният издържа 1 месец

На колегата който казва че е опасно нищо подобно :screwy
И аз я направих със старт бутон
Давам на контакт от клюба и бастър копче и да ме няма
И от тогава NO PROBLEM :banana

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пон 11 юли 2011 23:10

Когато се нагрее силно от слънцето моя пасат б3 не искаше да запали ... аз преди да сменя клемореда реших да сложа един СТАРТ бутон, намерих един на който пише 10(6) ампера ? Сложих го и работи супер, обаче ме е страх да не би да трябва бутона да е за по голям ток - 20 А да речем и има ли опасност да 'залепне' и да върти и след като съм го отпуснал ?
Колко мога да изкарам така преди да сменя клемореда ?

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 14 юли 2011 23:39

Принципно клемореда има доста повече функции от това,което можеш да постигнеш с бутон.Примерно при Пасат В3 и В4 с климатроник,от него се взима сигнал към контролера,с което той знае дали си запалил или не и съответно си пуска компресора или не.Този сигнал е точно на принципа,че като завъртиш на стартер,клемореда спира другите консуматори и климатроника схваща,че палиш.После изчаква малко време и цъква компресора. Ако палиш с бутон и само даваш на контакт с ключа,както се сещаш,никога няма да ти тръгне компресора.Важно е да се знаят тези неща,понеже много обичаме да си обългаряваме колите,ама понякога те са малко по-умни,от колкото си мислим :)
:beer

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 15 юли 2011 6:42

Стефчо, при мен както съм сложил бутона, пак ми гаси консуматорите при въртене, въпроса е че ми гаси радиото като палим и ме е много яд. Трябва директно да пусна кабела за радиото от акумулатора, но не му е дошло времето

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Пет 15 юли 2011 12:55

kossel написа:Ако палиш с бутон и само даваш на контакт с ключа,както се сещаш,никога няма да ти тръгне компресора.Важно е да се знаят тези неща,понеже много обичаме да си обългаряваме колите,ама понякога те са малко по-умни,от колкото си мислим :)

Явно нашите коли са по-умни , отколкото мислиш и ти, Стефане. Защото и моя климатроник си работи, макар че Пасата ми пристигна от Италия преди 7 години с такъв бутон, вързан по най-простия начин към съответните кабели, паралелно на клемореда. :)

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Нед 15 яну 2012 10:55

Здравейте колеги, вчера я играх и аз тази игра, като се вкара ключа не палеше, та взех този новия и го сменихме, сега си пали идеално и ключа си влиза доста по-плътно от предишния. Все пак да очаквам ли някакви гафове с новия, че марката не ми е позната? И всъщност ако е менте какво може да стане? Благодаря предварително :beer

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Пон 20 фев 2012 23:38

За всички неразбрали като мен, за да свалите кожуха на ключалката и клемореда (1), трябва първо да извадите №2, а след него излизат пружината (3) и лагерът (4), като лагерът е закрепен за кожухът не за пръта!

Изображение

Изображение

Изображение

№2 се вади със скоба, a ако скобата се изплъзва от ръбчето може да защипете втулката (№2) под ръба с клещите показани по долу и да дърпате тях със скобата!
Изображение

Последна промяна от x15 на Пет 24 фев 2012 22:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
debo71
Автомобил: Passat B5.5
Двигател: 1.9 TDI AVF 2002

Мнениеот debo71 » Вто 21 фев 2012 10:17

Мерси колега за нагледната лекция. :beer

Върни се в “Passat”