Каква е консумацията на това Пасатче?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Каква е консумацията на това Пасатче?

Мнениеот stefan4o » Вто 19 юли 2011 15:12

Говорех за колегата Дидо.София, който се опитва да ме убеди, че Пассат Б6 2.0ФСИ гори колкото Поло 1.4 МПИ с ГИ в София :lol: Извинявам се за недоуточнението :beer

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Вто 19 юли 2011 15:14

:beer

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 19 юли 2011 15:18

Ще кажа,че моята вулия,за да гори 6.5 трябва Хакинен да ми носи вода от Бузлуджа да ми мие краката.А и съм 4х4.Отплеснахме се всички пак в мерене на разходи.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 19 юли 2011 15:22

Да, ама колегата казва:
не ви говоря за някъв праисторически дрегел... дето тежи много за размерите си и много гори

и добавя мъдро:
... ако вашите горят повече - съжалявам ... аз говоря за най-ново поколение автомобил

От пр@@баната страна сме, за съжаление scare

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Вто 19 юли 2011 15:24

един от модераторите е с такъв пасат. Незнам защо не е взел отношение по въпроса.
Само едно ще ви кажа, уважаеми колеги: една кола като не я познавате, спестете си приказките по отношение на поддръжка, разход и вървене.

Така например каква си мислите че е разликата в спирачките, щото прочетох някъде... накладките например са еднакви, щото се ползват общи апарати АТЕ56, а дисковете 288 и 312мм са с минимална разлика. А някой направил си е труда да провери за какви цени на АГУ става въпрос и с какво този мотор се отличава от друг 6 цилиндров, някакво особеност при монтиране на АГУ. Е, няма такава- цената е откъм 1100 до 2200 в зависимост от марката.
Отделно се спрягат някакви ненормални разходи- на някой си бай хуй имал 1.6 примерно и не му падало под 10, следователно този пасат няма да падне под 15. Разни дизелджии ще коментират скъпата поддръжка на въпросния мотор :shock Но нали сме много начетени... изобщо почти всичко до тука е такива глупости че...

Много е хубаво, когато човек няма какво да каже, просто да не го прави, тия напъни не водят до нищо смислено.

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Вто 19 юли 2011 15:33

feikot написа:Ще кажа,че моята вулия,за да гори 6.5 трябва Хакинен да ми носи вода от Бузлуджа да ми мие краката.А и съм 4х4.Отплеснахме се всички пак в мерене на разходи.

сега ако кажеш,че градско ти гори 5.5 и ще падна.Повечето приятели които имам с този мотор 1.9(едни с помпа дюза,други с АФН)в много добри технически състояния и на един задвижващ мост на колите им ми споделят,че градско си подхарчват към 7.5-8,а ти с два задвижващи моста направо ме пребиваш,но може да имаш специален нехарчещ мотор :D

Напълно подкрепям мнението на пешката,затова и се спирам с коментарите по темата. :beer

Потребителски аватар
kikogsxr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kikogsxr » Вто 19 юли 2011 15:34

feikot написа:Абе кой тарикат,кой бараба,кой голяма работа.Ще си купя аз кола за еди си кви си пари и после да и се чудя какви приклякания да правя,че да мога да я карам по-тънко.Големи терикати,големи баровци.Газ маз,еми ок,карай си я,бъди си голям пич,бъди си гъзар,ама не ангажирай хората,още по-малко,не квалифицирай същите.Аз карам на нафта и изобщо не ме интересува,нито карам с 90,за да ми гори 4.5 нито не я вадя от вкъщи,защото нафтата била 2,50.Имаш крава-пиеш мляко.

Ако исках да ми гори 2 на 100,щях да карам скутер.

Иначе по темата,не е за времето в което живеем,отделно и географската ширина.Ако беше в Русия или ЮСА,няма проблем,ама с тия заплати и цени на бензина,по-скоро 1.8Т,не получаваш нещо кой знае колко повече от V6ака.

Съгласен съм напълно, но според мен по-добрият избор от 1.8Т е моя мотор 2.3v5, без всякакви турбини, пък и газта е по-добре (според мен) да се слага на "чист мотор", едвали динамиката е толкова по-различна от v6, но виж за горенето със сигурност. Моята ламя Софийско - 11-12(бензин нормално каране + задръствания), извън градско 9.5(160 км/h), ако я жаля 120-130 пада на 7-8л/100км.
Дано да съм ти полезен колега, но нали знаеш "Който плаща, той поръчва музиката :Mr Green Fun "

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 19 юли 2011 15:50

pe6kata написа:Отделно се спрягат някакви ненормални разходи- на някой си бай хуй имал 1.6 примерно и не му падало под 10, следователно този пасат няма да падне под 15.

Много е хубаво, когато човек няма какво да каже, просто да не го прави, тия напъни не водят до нищо смислено.

Разпознах се веднага, карам 1.6 и не ми пада под 10 в града mhihi Според теб е напълно нормално и възможно 2.0ФСИ на Пассат да гори 10/100 газ в града. Или имаш преки впечатления, които не желаеш да споделиш? Не твърдя, че съм абсолютно и на 100% прав, но повечето случаи истината е някъде по средата, особено що се отнася до "разход на моята кола, която е най-убавата и най-малко гори" :beer

Потребителски аватар
kikogsxr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kikogsxr » Вто 19 юли 2011 15:53

:да:

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Вто 19 юли 2011 16:03

аа, забравих... колегата дето всички скачате отгоре му- dido.sofiq
Първо човека ви е написал реален разход, . Това че на вас нещо не ви се вързва, не означава че не е така. В този разход обаче аз не виждам нищо нереално. И отгоре на това, четейки му мненията по темата, трябва да ви кажа че съм напълно съглсен и с разсъжденията му.

Питам, кой от вас ще изрази мнение за разхода пак на 2.8 бензин, но не е класически V6 само че архаичен дрънгел, че явно не е важно колко сипвам а колко вие казвате :beat_butt2

Иначе съм съгласен да видим колко повече ще изгори при еднакво каране( две коли една след друга, при всякакви режими- градско, извънградско с 80-100-180км/ч... колкото трябва) спрямо някакъв дизел и някаква малолитражка, въобще колкото повече коли, толкова по-добре. Правим предположения тук във форума и замерваме после.

Не какзвам разбира се че ще е по-малко, но да видим реалната и официална разлика, че това нещо се дъвчи стана колко време- дизел бензин и особено разхода при малко по-големите кубатури.

п.п. стефанчо, никой конкретно не визирам, говоря принципно- даже и рядко чета кой точо какво е казал, освен ако не го цитирам, така че нищо не е било насочено конкретно към теб. Ако колегата кара на по-дълги разстояния и не влиза в пиковите часове, съм склонен да се съглася на 10 газ. Да речем че това е близо до минимума. 12 отива по-към среден, като съм съгласен чи при определени условия ще иде и на 15+. Знаеш че софия градско е много относително. Но защо никой не се хвана за това че извън града му гори 7-8 газ!?

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 19 юли 2011 16:06

pe6kata написа:
п.п. стефанчо, никой конкретно не визирам, говоря принципно- даже и рядко чета кой точо какво е казал, освен ако не го цитирам, така че нищо не е било насочено конкретно към теб. Ако колегата кара на по-дълги разстояния и не влиза в пиковите часове, съм склонен да се съглася на 10 газ. Да речем че това е близо до минимума. 12 отива по-към среден, като съм съгласен чи при определени условия ще иде и на 15+. Знаеш че софия градско е много относително. Но защо никой не се хвана за това че извън града му гори 7-8 газ!?

Пешка, съгласявам се. Но... когато някой отсече, че му гори 10 се хващам за думите му. Щото мен примерно като някой ме пита му казвам - от еди си колко до еди си колко, не мога да кажа една цифра и да се обзаложа на нея. Неслучайно ти казах, че истината е по средата. В някои моменти може и да гори 10, в други и 15, както ти си отбелязал, но това зависи от много фактори. :beer

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Вто 19 юли 2011 16:15

Аз се видях в описанието "разни дизелджии" :063: Много се радвам когато някое "светилище" слезе на земята и ни озари с помислите си.Аз не ангажирам никой и не агитирам някой да си замени ламята,за тракащата нафта.Всеки си шета на акъла.Не мисля,че е коректно да има нападки и квалификации (каквата аз сега си позволих да направя).

Станев11,далеч съм от идеята да го кажа дори.Говорим за извънградско все пак.В града 6.5-7 че може и до 8 да отиде.За мен специално говоря.

Потребителски аватар
kikogsxr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kikogsxr » Вто 19 юли 2011 16:17

Колеги аз съм съгласен да обявим един поход и да засечем на кой колко му гори :beer

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Вто 19 юли 2011 16:20

От мен ракията !

Потребителски аватар
kikogsxr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kikogsxr » Вто 19 юли 2011 16:27

Ако сега някой ореди и мацки :Mr Green Fun , направо няма да спя :P

Върни се в “Passat”