Passat B7 1.8 TSI DSG Highline

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
rionshin
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B7 1.8 TSI DSG Highline

Мнениеот rionshin » Чет 15 сеп 2011 11:09

Just FYI :)
В крайна сметка след четене и дискутиране с приятели си поръчах Passat B7 Highline 2.0 TDI DSG :)
Снимки и впечатления следващата седмица

PaTr1o7a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PaTr1o7a » Чет 15 сеп 2011 12:34

Честито да ти е. Кой двигател от двата поръча?

Потребителски аватар
jorosv
Автомобил: BMW E61 530xd
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jorosv » Пет 16 сеп 2011 10:05

чесно казано от б6цата съм много доволен, но пък бащата кара 535 xd и ако не те притеснява много много да караш кола втора употрвеба горещо препоръчвам да се огледаш в някой certified от салоните не BMW, колите са на светлинни години една от друга BMW-то е много по-тихо, комфортно, пъти по бързо (все пак е 230 к.с.) а разлигата в харченето е миниатюрна. Моя пасат Пловдив - Видин и обратно даде среден разход 5.8 с БМВ-то същия маршрут даде 6.6, но никаде не се притесняваш, че не ти достига мощност. Петицата задържа цена на старо много добре спрямо пасата ( и двете паднаха по 1/2 от 1воначалната НО 5тиците все още са скъпи докато пасата драстично поевтинява).

Ако наистина си човек с големи възможности личната препоръка остава да минеш на по-висок клас кола Пасата е лъскав ама само до там (твърда возия, бавнички мотори, лек търбо лаг при всички турбо мотори) Баварката я имаме от 2008 и за сега за 70 х. км е сменена една предна броня защото една кифла не успя да тръгне под наклон и ни удари.

Потребителски аватар
rionshin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rionshin » Пет 16 сеп 2011 16:57

Доста ме притеснява да карам 2 ръка кола, до преди няколко месеца имах А6 на 6 години, и пред последната година бях хвърлил над 10 хиляди по ремонти.
Карах БМВ 530d 2008година - BMW Premium selection, хареса ми как върви, салона ми е ужасен но тва си е личен вкус :) И цената за почти 4 годишна цена - просто не си заслужава, като се присметнат бъдещите инвестиции в нея и стареенето ще дойде по скъпа от един нов пасат.
Така или иначе вече решението е взето, а ако исках 2 ръка кола щях да си взема А6 3.0ТДИ Мултитроник 2008, БМВ е на светлини години зад А6 :)

jorosv написа:чесно казано от б6цата съм много доволен, но пък бащата кара 535 xd и ако не те притеснява много много да караш кола втора употрвеба горещо препоръчвам да се огледаш в някой certified от салоните не BMW, колите са на светлинни години една от друга BMW-то е много по-тихо, комфортно, пъти по бързо (все пак е 230 к.с.) а разлигата в харченето е миниатюрна. Моя пасат Пловдив - Видин и обратно даде среден разход 5.8 с БМВ-то същия маршрут даде 6.6, но никаде не се притесняваш, че не ти достига мощност. Петицата задържа цена на старо много добре спрямо пасата ( и двете паднаха по 1/2 от 1воначалната НО 5тиците все още са скъпи докато пасата драстично поевтинява).

Ако наистина си човек с големи възможности личната препоръка остава да минеш на по-висок клас кола Пасата е лъскав ама само до там (твърда возия, бавнички мотори, лек търбо лаг при всички турбо мотори) Баварката я имаме от 2008 и за сега за 70 х. км е сменена една предна броня защото една кифла не успя да тръгне под наклон и ни удари.

monsterrr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот monsterrr » Пет 16 сеп 2011 22:34

Последното мнение е малко сектантско ;) Аз бих казал,че Бмв са на светлинни години откъм дизайн,имал съм а6 2001 модел и като извод мога да кажа,че е най-чупливата кола,която някога съм си купувал.За ауди не искам и да чуя,но все пак всеки си има право на мнение.Общо взето подкрепям колегата,който те съветва за бмв-ето.Да си купиш нова кола е НАЙ-лошата инвестиция,която можеш да направиш! По-добре на Бмв на 2 години от Германия,отколкото чисто нов пасат.Цената е много по-добра,а и като цяло бмв 5 и пасат са все едно да сравняваш сал с яхта.
П.п. Държа да отбележа,че не карам бмв! Разсъжденията ми са лични и не ангажирам никой с тях.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 16 сеп 2011 22:51

Тъй като колегата даде сравнение на Пасат Б6 и БМВ 535xd за разход извънградско, би ли бил така добър, ама съвсем честно, да сравни разхода на двата автомобила при управление в градски условия? Благодаря (не че не знам отговора).

al_lukanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот al_lukanov » Съб 17 сеп 2011 0:05

monsterrr написа:Последното мнение е малко сектантско ;) Аз бих казал,че Бмв са на светлинни години откъм дизайн,имал съм а6 2001 модел и като извод мога да кажа,че е най-чупливата кола,която някога съм си купувал.За ауди не искам и да чуя,но все пак всеки си има право на мнение.Общо взето подкрепям колегата,който те съветва за бмв-ето.Да си купиш нова кола е НАЙ-лошата инвестиция,която можеш да направиш! По-добре на Бмв на 2 години от Германия,отколкото чисто нов пасат.Цената е много по-добра,а и като цяло бмв 5 и пасат са все едно да сравняваш сал с яхта.
П.п. Държа да отбележа,че не карам бмв! Разсъжденията ми са лични и не ангажирам никой с тях.

Автомобила не е инвестиция когато не изкарваш пари с него. Не случайно немците карат по 3-4 години :) После почва ...

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Съб 17 сеп 2011 6:44

Да бе що не си взе BMW от Германия не 2 години и 200 000км :lool
Честит пасатор :да:

Потребителски аватар
rionshin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rionshin » Съб 17 сеп 2011 12:50

Мерси !!!

ping23 написа:Да бе що не си взе BMW от Германия не 2 години и 200 000км :lool
Честит пасатор :да:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Съб 17 сеп 2011 14:10

Честито и от мен :applause: Чакам снимки и отзиви в темата...

Потребителски аватар
jorosv
Автомобил: BMW E61 530xd
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jorosv » Съб 17 сеп 2011 16:11

dobrin написа:Тъй като колегата даде сравнение на Пасат Б6 и БМВ 535xd за разход извънградско, би ли бил така добър, ама съвсем честно, да сравни разхода на двата автомобила при управление в градски условия? Благодаря (не че не знам отговора).

Разбира се 530xd-to от лични наблюдения ми дава около 10 - 11 ако не се ръчкам много не се и влача просто нормално каране, бащата по-лекомислено кара и му дава около 12-13

пасата 2.0 tdi BKP двигател - градско ми дава 8 - 9 средно по задръствания около 10.5 просто конете са малко и при тръгване си лични най-много. Със средно много газ на 5тицата ми дава около 25 докато ускорявам на пасата дава също толкова двете коли са поддържани и на двете коли наблюденията са от повече от година каране. Пътувам доста и с БМВ-то е в много много пъти по-комфортно, но не ме разбирайте погрешно обожавам си Пасата но най-вероятно, когато имам възможност ще го сменя за БМВ.

От предишни произшествия и главоболия с една А6ца - 2002г. (адски трошлива кола) и едно Ауди а3 99 автомат ( много здрава, но по-скъпа за поддръжка от Пасата :D) не бих купил Ауди.

Вчера направих тест драйв на Б7 2.0 6 DSG и освен някои минимални разлики в шумоизолирането и малко по-добри материали, които няма да се издраскат и олюпят толкова бързо е едно към едно с Б6ка CR двигателя има малко по-различна крива на мощността, но нищо особено.

Когато купиш Б7 знай, че реално това е просто фейс лифт и догодина излиза Б8, където вече ще можем да говорим за по-големи разлики.

едит: Честито за новата кола каквото и да ми е мнението ти пожелавам хиляди безаварийни и да пуснеш мнение след като я покараш и поживееш с нея.

Последна промяна от jorosv на Пет 30 сеп 2011 10:15, променено общо 2 пъти.

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Съб 17 сеп 2011 18:46

БМВ 530xd не трябва да се сравнява с Passat а с Audi A6 или в краен случай с А5. Ако все пак държим да правим сравнение, е редно да сравним с двулитров ЧЕТИРИЦИЛИНДРОВ двигател. На пасат не монтират 3.0тди - мотор който е много по-тих много по-мощен (240 или 300 к.с срещу 140тди BKP). Цената на БМВ 530xd е над 90 хил.лева. с много по-малко екстри от един 65 хил.левов Б7 който ще е със 170 к.с. ще паркира сам, ще "шьофира сам" и ще поддържа скоростта на предната кола.

Потребителски аватар
rionshin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rionshin » Сря 05 окт 2011 13:09

Ето го kрасавеца :)

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Сря 05 окт 2011 14:37

:shocked Нямам думи. Страхотен. Само хубави емоции и мноооооооооого безаварийни клометри. Честито!

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Сря 05 окт 2011 20:24

Честито!

Върни се в “Passat”