Акумулатора пада при студено време - Пасат Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Акумулатора пада при студено време - Пасат 2

Мнениеот ktamen » Чет 17 ное 2011 20:41

По бензиностанциите се продава дейонизирана (тоест - преварена), а не дестилирана вода. Така, че все едно си си купил от бензиностанция.
Като ученик изследвахме вода със спектрален интерферометър - най-чиста беше водата от разтопен сняг (как сме го събирали и топили този сняг без инструменти или да го пипаме с ръце беше доста интересно, събирахме го от района на училището в центъра на Ямбол), после дъждовната вода, после дестилираната от бензиностанция (бай тошово време) и най-мръсна беше чешмяната вода.
Последната вода, която налях в акумулатора я събрах от дъжд валящ директно в чист пластмасов леген.
Гледайте да не си презареждате акумулатора - тогава няма да се налага да доливате вода.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пет 18 ное 2011 11:23

колеги, реших тук да попитам. Имам необслужваема варта СА/СА, направих й трениривъчен цикъл профилактично. Кой го знае на колко е години, обаче върти, колата е дизел 2,4. Напрежението след една нощ престой е 12,52 горе-долу, при контакт и съотвветно подгрев на свещите пада до 10,5В, а при въртене на стартер пада до 8,5. Аз лично съм му вдигнал мерника, струва ми се, че върти бавно, макар да нямам отказ от палене. И това 8,5 при товар ми се струва доооста малко. Какво ще кажете

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Пет 18 ное 2011 11:49

pakumba написа:колеги, реших тук да попитам. Имам необслужваема варта СА/СА, направих й трениривъчен цикъл профилактично. Кой го знае на колко е години, обаче върти, колата е дизел 2,4. Напрежението след една нощ престой е 12,52 горе-долу, при контакт и съотвветно подгрев на свещите пада до 10,5В, а при въртене на стартер пада до 8,5. Аз лично съм му вдигнал мерника, струва ми се, че върти бавно, макар да нямам отказ от палене. И това 8,5 при товар ми се струва доооста малко. Какво ще кажете

Наистина при въртене трябва да е около 10 волта, но щом върти и ти върши работа си го джъткай докато може, а като откаже чак тогава го сменяй. Ако я караш по-често тази зима предполагам ще издържи, лятото няма да има проблем, та чак другата зима се замисляй по-сериозно. Дано да изкара тази зима! :wink:

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пет 18 ное 2011 16:22

Малко като трагне да прави мизерии нема спиране, замислсяи се за нов ако нема отечка и има електролит в клетките :talk:

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Съб 19 ное 2011 11:34

така съм го намислил и аз. Карам и като издъхне, тогава. Лятото само я припалвах на 5-6 дни за 10 мин и вече след месец на този принцип се усети, че почна да върти бавничко.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Нед 20 ное 2011 19:47

Този акумулатор вече си е изпял песента. Те хората карат с по един акумулатор 5-6 години , но са от тези които карат през 3 дена един път. А аз като навъртам по 20 000км на година и колата се пали по 5 пъти на ден примерно и някои от разтоянията са къси с включени фарова. Еми какво да кажа изкара 3 години монбатчето. Като изтече гаранцията и максимум година и няма никой в акумулатора и това говоря за стабилно каране всекидневно, по някога паля по 10 пъти на къси разтояния. Сега съм с не обслужваем и съм се наканил да не го погледна и да видим дали ще изкара гаранцията, защото на монбата точно след доливане му се разказа играта през лятото.

Върни се в “Passat”