Питане за зумер на Пасат
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
radi4 написа:kaloyan22 написа:Оооо, много е сложно но понеже си от форума ми плати само командировъчни и ще ти го поставя.Номера може да е различен-отиваш до магазина и ако има го пробваш
Пич, аз съм от Плевен и ще си платя труда / стига да предложиш разумна оферта /. Ние сме двама кандидати с Пасатор Арива ми 93 и с Пасатор 89 ми. Кажи само колко ще струва с твои релета и с труда и къде да те намерим, също и кога.
пошегувах се-не съм майстор

питане за зумер на пасат
един зумер на практика струва 2ст.но в магазините се продава за 2-3лвхващащ си кабелчето от габаритите на клуча на таблото и кабела от куплонга за плафоните и няма да ти се налага да си сменяш акумолатора от забравени фарове
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Явно има! Мойта е GL, ама е италианка и няма и помен от тая екстра ...
Aми да и моята е същата хава.... ама е интересно някои да каже как са разположени клемите на прочутите релета които свирят на дудук....да взема да ръгна един уред поне и да замеря идва ли нещо до прочутото гнездо и ако да , поне да не правя разни схеми ами да ръгна някакво по " дупките"

- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ми в такъв случай предлагам на този който няма кабели както ваското каза в постнатата тема , оригиналния зумер,Реле номер 36 да го върже като най обикновен зумер от 5 лева дето ги продават с два проводника и чиста работа.Аз поне така ще направя, даже някой ако иска имам още един зумер който не ми трябва може да го подаря на някой желаещ 

Малко късно ,но и аз искам да се включа.С няколко думи: първо хич ме няма по електротехниката,второ на гнездо9 имам реле 288 , от ключето на вратата излизат две кабелчета та си мисля че е заложено в колицата ми (зумерчето) , ама звук никакъв.
Та искам да си сложа зумер ,но незная откъде да си закупя това реле 36.Ако кажа в магазина - дайте ми реле дали няма да има 36
.
И за какво може да бъде това моето номер 288?
Та искам да си сложа зумер ,но незная откъде да си закупя това реле 36.Ако кажа в магазина - дайте ми реле дали няма да има 36

И за какво може да бъде това моето номер 288?
Колеги, купих си зумерче за 4.00 лв от магазин за електроника /от бившата верига "Млад техник"/, което си е стандартно, а не специално за Пасатори, след което отидох при електричар и той за 5 минути ми разкачи ключа на светлините, сряза накакъв кабел, върза зумерчето, изолира свръзките и го пусна в таблото да се мандахерца свободно. Сега, като съм с включени фарове или габарити и изгася двигателя моментално чувам подсещащо бръмчене з-з-з-з-з-з-з и си гася светлините. Това е най-простото решение. С релета я стане, я не. Сетих се още нещо. Майстора не щя да ми вземе пари щото било "елементарна работа". Ма недей така, кажи колко ти дължа-викам аз. А той: Казах довиждане, момче. Зумерите, които се продават в магазините са или правоъгълни, в бял цвят или цилиндрична форма, в черен цлят и са на 6 или 9 волта, поради което още в магазина, като кажеш че искаш да носи на 12 волта, ти слагат едно съпротивление и града спи.
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето аз как направих с оригиналния зумер понеже нямам кабели оригинално. Привързах го с свинска опашчица и вече от снимките си личи каде е вързан.
Оригиналния зумер за ФВ е със съвсем различен звук от другите. По 5 лева с втора ръка при Италианеца и ти ги пробват(и ги има поне още 3 видях в купа) . Номера на релето е 36 както колегата беше казал по горе и на него има емблема на ФВ и пише Summer. Според мен си заслужава;)
Снимките: http://www.korio.org/mp3/sets/S/Stenly/VWclub-bg/
Оригиналния зумер за ФВ е със съвсем различен звук от другите. По 5 лева с втора ръка при Италианеца и ти ги пробват(и ги има поне още 3 видях в купа) . Номера на релето е 36 както колегата беше казал по горе и на него има емблема на ФВ и пише Summer. Според мен си заслужава;)
Снимките: http://www.korio.org/mp3/sets/S/Stenly/VWclub-bg/