Б5.5 въпрос за светлините - автоматично включване
- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за светлините - автоматично включване на Б5.5
И аз го направих с мост,работи без проблем. Мисля да сложа обаче едно реле, което активира фаровете след запалване на колата за да не ми прави проблем зимата с подгряването. Мисля да взема (+) от генератора. Ако някой знае от къде другаде мога да го взема, примерно от бушоните моля да сподели, ще стане по добре.
- petko.tsonev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за светлините - автоматично включване на Б5.5
Колеги само за инфо искам да кажа, че ключа за фаровете се демонтира като се натисне врътката на вътре и се завърти (надясно), за да освободят две зъбчета отзад. После се издърпва към Вас и готово.
Идеята с моста е добра, но с релето за време е перфектна. В принципа на всяка защита има едно реле за време, което контролира нещата ;)
Идеята с моста е добра, но с релето за време е перфектна. В принципа на всяка защита има едно реле за време, което контролира нещата ;)
-
- Автомобил: VW Polo 6n2
- Двигател: AKK - 2000
Re: Б5.5 въпрос за светлините - автоматично включване
Много интересна стара тема, но се питам нещо. Направата на мост и добавянето на реле звучи много добра комбинация, но не може ли ключът да се остави постоянно включен -завъртян на къси и само да се добаеи реле, което да ги пуска след 20сек примерно?
Здравейте!Искам да питам защо като дам на късо жълт със жълто черен кабел на куплунга късите не светват.Светя единствено с ключа.Колата е Пасат б5.5 2005 година.Да допълня че го правя след подаване на контакт.Благодаря ви предварително.Всички твърдят че така става като чета,но аз ударих греда. 

- martinesto
- Автомобил:
- Двигател:
Реално погледнато този модел Пасат б5.5 има ли такава опция през vagcom (12.12) да се активират светлините?
Знам, че на Б6 го има като екстра. Другото, което ми идва като идея е имали вариант да се програмират халогенните светлини?
Знам, че на Б6 го има като екстра. Другото, което ми идва като идея е имали вариант да се програмират халогенните светлини?
Някой беше писал че не става с vagcom.Странното при мен е електрическия абсурд,който се получи и нямам обяснение.С ключа за светлините си пускам късите.Ключа затваря Xz и 56 и лампите светват а като направя байпас между същите клеми(жълт и жълт с черна ивица) на куплунга зад ключа не светят.Нямам обяснение.Моля някой,който се занимава с ел.инсталацийте да се произнесе

- dika
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 20tdi
martinesto, по-скоро не е предвидено за този модел. На Б6 вече на копчето за фарове освен 0/габарит/къси имаш и положение АУТО.
При нас това нещо го няма и съответно не е предвидено във фабричното оборудване и софтуер :( С къстъм доработки може и да стане нещо, но това с тия окъсявания никак не ме радва мен лично.

При нас това нещо го няма и съответно не е предвидено във фабричното оборудване и софтуер :( С къстъм доработки може и да стане нещо, но това с тия окъсявания никак не ме радва мен лично.

- martinesto
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря, за отговора колега !
Мисля, да реша проблема със един ДРЛ модул на дългите, за да не си скъсявам живота на ксенона. На предишният ми автомобил голф 4, бях монтирал ЛЕД светлини. Пасата е със халогенни светлини и ако сложа дневни ще стане циркаджийска работа.
Мисля, да реша проблема със един ДРЛ модул на дългите, за да не си скъсявам живота на ксенона. На предишният ми автомобил голф 4, бях монтирал ЛЕД светлини. Пасата е със халогенни светлини и ако сложа дневни ще стане циркаджийска работа.

alier написа:Някой беше писал че не става с vagcom.Странното при мен е електрическия абсурд,който се получи и нямам обяснение.С ключа за светлините си пускам късите.Ключа затваря Xz и 56 и лампите светват а като направя байпас между същите клеми(жълт и жълт с черна ивица) на куплунга зад ключа не светят.Нямам обяснение.Моля някой,който се занимава с ел.инсталацийте да се произнесе![]()
Идеята ми беше да си сложа drl на късите свързан в пет точки.На ключа имах всички необходими кабели щеше да стане перфектно.Модула щеше да е зад ключа в таблото.Не светна заради изход къси(кл.56 жълт кабел).Пак питам и се извинявам,за за правописни и пунктуационни грешки,защото пиша от телефона и ми е малко неудобно.Ако някой е монтирал drl на късите на пасат б 5.5 нека сподели къде е вързал изход къси
- dalgia-73
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: BKC
Не е особено добра идея със автоматичното включване на светлините.Преди бях така . Свикваш да не буташ копчето и като се качиш в друга кола Честито .Като платих три фиша бързо върнах нещата по старо му.
Вижте на какво попаднах в Алиекспрес
http://www.aliexpress.com/item/Light-Se ... f494a4699e
http://www.aliexpress.com/item/Light-Se ... f494a4699e