Пасат Б5 и Пасат Б5.5 разлики

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
mladk0
Автомобил:
Двигател:

Re: Разлики между Пасат Б5 и Пасат Б5.5

Мнениеот mladk0 » Сря 26 дек 2012 13:05

Хора- любители на пасат Б5 Б5.5

Имам приятел с пасат 99г. направо къртач.Едно време брат му си го взе като беше на 5 години колата.
116коня.Много икономичен и супер луксозен отвътре.

Аз имам Б5.5 фул пакет ,само където нямам кожа (а и не ми трябва де) и чак му завиждам за някои детайли
по интериора.
На Б5.5 му липсват поставките за чаши над пепелника и отзад.Макар Б5.5 да има между седалките,аз като имам навигация и нямам място за джунджории къде да си слагам и ползвам поставките за чаши.

Затова съм решил да си купя поставките за чаши от пасат 99г. и да ги монтирам на моя 2002г.
Другото,което е ,че в багажника (и двата пасата ,за които говоря са комби) имам само 1 изход за 12волта,
а този Б5 99г на моя приятел има 2.. просто така е измислено,че да има различия,аз съм ценител на екстрите
и на интериорните детайли...затова поствам моето мнение.

Друга разлика е стрелките на таблото пасат 99г. са двойни (ако ги погледнете отстрани)
На пасат 2002г. са си единични ,но пък там има хром кръгове и свети по красиво (мое мнение)
Отделно бордовия компютър отваря колата като цяло и й предава доста луксозен вид.
Моята е внос от Германия и заводски отпред е доста ниска.Това ми е другата болна тема и трябва много внимателно да се кара по гадните пътища.

Имам малък проблем със пръскането на вода на задния прозорец на комбито.Не знам дали има технически проблем или аз не мога да се ориентирам как се пуска,но мисля ,че е проблем.
На Ауди А4 98г. отзад си има казанче за задната чистачка, та ако някой знае дали е така за пасата може да сподели,защото аз отзад нямам никакво казанче...

Отностно ходовата част..пасат Б5.5 2002г. има същото окачване като на баща ми Аудито А4 комби 1998г.
Ако нещо ми се наложи купувам цял комплект носачи и двамата си ги разпределяме :)
Намерил съм (дано не го считат за реклама) начин да си поръчвам части от Германия от завод и целият комплект носачи със биалети всичко ми идва 300лв.Които го устройва да пиша,ще помогна на всеки.
Защото преди 2 години на баща ми за Аудито му казаха 500лв.

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Нед 10 фев 2013 21:07

Само да вметна че петата врата на комбито от Б5.5 по размери става за Б5, само че ел. инсталация е друга и да се нагласи коства много труд.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 15 мар 2013 16:16

mladk0 написа:Хора- любители на пасат Б5 Б5.5

Затова съм решил да си купя поставките за чаши от пасат 99г. и да ги монтирам на моя 2002г.
Другото,което е ,че в багажника (и двата пасата ,за които говоря са комби) имам само 1 изход за 12волта,
а този Б5 99г на моя приятел има 2.. просто така е измислено,че да има различия,аз съм ценител на екстрите
и на интериорните детайли...затова поствам моето мнение.

Друга разлика е стрелките на таблото пасат 99г. са двойни (ако ги погледнете отстрани)
На пасат 2002г. са си единични ,но пък там има хром кръгове и свети по красиво (мое мнение)
Отделно бордовия компютър отваря колата като цяло и й предава доста луксозен вид.
Моята е внос от Германия и заводски отпред е доста ниска.Това ми е другата болна тема и трябва много внимателно да се кара по гадните пътища.

Имам малък проблем със пръскането на вода на задния прозорец на комбито.Не знам дали има технически проблем или аз не мога да се ориентирам как се пуска,но мисля ,че е проблем.
На Ауди А4 98г. отзад си има казанче за задната чистачка, та ако някой знае дали е така за пасата може да сподели,защото аз отзад нямам никакво казанче...

Колега като ти харесва Б5, що купи тоя гаден 5.5.

Тия предимства дето ги изтъкваш за мене са незначителни.

Какъв ти е проблема с задната пръскалка- при мене се беше разкачила една връзка в задния страничен джоб-багажника. След като я намотах с тефлон и я свързах- всичко си дойде на място. Иначе се пълни с вода калника под джоба.
Конзолите за 12В напрежение са си две при мене !

Определено Б 5.5 е по добър и коренно различен от Б5 !

Потребителски аватар
Комшията
Автомобил: Passat B5.5
Двигател:

Мнениеот Комшията » Чет 18 апр 2013 17:52

При моя Б 5.5 гледам пълно с вода калника отзад десен точно под аптечката.Откъде може да идва тази вода направо се шашнах като видях каква вода се е събрала.

Потребителски аватар
yanio
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б5 и Пасат Б5.5 разлики

Мнениеот yanio » Чет 18 апр 2013 19:16

Ако става въпрос за седан , сваляш мокета , където е стопа и аптечката , влизаш в багажника и караш някой да полива отвън с маркуч , а ти с един фенер , сгънат като дърводелски метър се оглеждаш от къде влиза вода :icon_lol . От вътрешната страна на задната броня има една пластмасова тапа . При мен от там влизаше. Ако е от там , или я смени с гумена или я намажи хубаво със силикон. За всеки случай повтори процедурата и от дясно :)

Потребителски аватар
Комшията
Двигател:

Мнениеот Комшията » Чет 18 апр 2013 19:28

Благодаря за отговора с комби варианта съм,цял час дърпах водата с една 5мм спринцовка щото това намерих под ръка след това 30мин.докато изкарам пластмасовата кора която държи аптечката и забърша хубаво с парцала.
http://imageshack.us/a/img822/7078/photo18164346.jpg

Потребителски аватар
yanio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yanio » Чет 18 апр 2013 19:34

ако задната пръскалка ти работи , значи влиза някъде отвън и варианта с маркуча остава :)

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 19 апр 2013 8:08

Магистралката на задната пръскалка минава на същото место, но в левият калник- точно за този теч съм написъл в по горният си пост.
Колега погледни отгоре, или опипай с ръка, щото трудно се вижда -да не би при тебе да минава от дясно тая магистрала на пръскалката. Там се разкача.

Потребителски аватар
Комшията
Двигател:

Мнениеот Комшията » Пет 19 апр 2013 13:31

Потвърждавам казаното от теб магистралата за задната пръскалка минава от ляво
http://imageshack.us/a/img199/8890/photo19121924.jpg
Значи проблема от дясно е друг и ще пробвам казаното от yanios да видим какво ще излезе.

Потребителски аватар
Lonely-Wolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lonely-Wolf » Пет 19 апр 2013 14:31

А до казанчето през праговете ли минава или под изолацията?

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 19 апр 2013 14:52

НЕ съм го търсил къде върви по напред , но обикновенно минава през горната таванна колонка.
Повдигни си задната лява седалка и погледни под нея -над вътрешноста на калника дали има тръбичка, която да слиза към прага, ако няма значи я търси нагоре.

Потребителски аватар
Комшията
Двигател:

Мнениеот Комшията » Съб 04 май 2013 17:04

Най сетне разбрах откъде се пълни с вода,водата прелива вътре в калника от самия стоп.Пълни се и прелива какво трябва да се смени или има нещо скъсано.

Потребителски аватар
Комшията
Двигател:

Мнениеот Комшията » Вто 14 май 2013 19:33

Колеги с учудване разбрах тази сутрин че нещо липсва но какво?Намира се зад левия фар
http://imageshack.us/a/img441/2384/photo14104023.jpg

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Вто 14 май 2013 19:44

Ако визираш ламарината до казанчето за хидравликата, там няма нищо- аз отгоре имам една пластамса с лепенка за вида на маслото покриваща и казанчето за хидравликата.

Споко !

Антифриза ти е Г12 чист е, дано да не зацапа след време с масло и сажди, че е лошо.

Аз пък имам едно като чаткане на студено докато загрее от към АБС блока-клапанчетата ли са ? Зимата го нямаше. А като я взех миналото лято пак го имаше и като смених оптяжната ролка на пистовия ремък и изчезна.
Също като въртя волана и изчезва и после пак се появява и като позагрее и изчезва напълно ?

Потребителски аватар
Комшията
Двигател:

Мнениеот Комшията » Вто 14 май 2013 21:04

Точно затова попитах защото аз също имам отгоре пластмасов капак и не съм го забелязал, но с каква цел е направено там очевидно се слага нещо?!?Тази най малка дупчица на дъното на ламарината и от двете страни тези две изрязани легла не вярвам немеца да направи излишна част от кола което да е неизползваема изобщо.

Сега се сетих дали б5.5 има място за пожарогасител че нещо съм в неведение като гледам отзад багажника.

Върни се в “Passat”