Пасат Б5 рефлекторен фар - заслужава ли си ксенон?

Техническа и сервизна информация за Passat
penko_pulev
Автомобил: Passat
Двигател: AFN

Re: Пасат Б5 рефлекторен фар - заслужава ли си ксенон?

Мнениеот penko_pulev » Вто 12 фев 2013 19:07

Sanq_Belov написа:Преди 2 месеца смених рефлектора с ксенон с лупа с ксенон. Крушките са същите и са за смяна, но евентуално другия месец. Та идеята ми е- оригиналния рефлектор пръска по много гаден начин светлината от ксенона и няма смисъл. Да не говорим, че на 6000К светлината при дъжд я няма! В момента с лупата дори в дъжд на черен асфалт имам фарове, но следващите крушки са на 4300К задължително! А тези, с които съм в момента, не са евтини китаици! Не се заблуждавайте с идеята, че с по-скъпа система на рефлектор няма да има проблем. Да не говорим, че дори на регулирани фарове ксенона на рефлектор дразни отсрещните!

Ето още един човек който мисли правилно :worry2 . Колега аз съм с 4300к ксенон на лупите от около 7 месеца. Преди това бях с 6000к около година и нищо не се виждаше на мокър асфалт. Сега мисля да го махам и да слагам от Найтбрейкърите на лупите. МОже и очите да са ми свикнали с 4300к но и той на мокро не е кой знае какво.
Не можел да ги намери Osram Limited Edition в България викаш?
Ето да не кажеш, че аз съм си го измислил
http://www.osram.com/osram_com/trends-a ... /index.jsp
In these countries, you can buy the NIGHT BREAKER PLUS Limited Edition
Expand

Overview:

Austria
Belgium
Bosnia and Herzegovina
Bulgaria
Croatia
Czech Republic
Denmark
Finland
Germany
Ireland
Italy
Netherlands
Norway
Poland
Portugal
Romania
Russia
Slovenia
Spain
Switzerland
Ukraine
United Kingdom

Потребителски аватар
oska
Автомобил: passat
Двигател: AHL

Мнениеот oska » Вто 12 фев 2013 19:32

Питал ли си някой магазин за двойно позлатените осрам.Не съм съгурен че даже и в софия да ги има.
Иначе на теория сме равни с германия(европейски съюз)

penko_pulev

Мнениеот penko_pulev » Вто 12 фев 2013 19:38

Фирма: ОСРАМ
Град: София
Пощ. код: 1505
Адрес: Сердика офиси, бул. "Ситняково" 48, ет. 6, офис 604
Телефонен код: +359 2
Телефон: 9712262, 9714546
Факс: 9714459
Електронна поща: b.pregyov@osram.com
Уеб сайт: www.osram.com
Ръководител: E. Георгиев
Лица за контакти: Д. Ганчева, Б. Прегьов
Чужди партньори: OSRAM - дъщерно дружество
Предмет на дейност: Дъщерно дружество на OSRAM GmbH - Мюнхен. Производство и търговия на всички видове източници на светлина.

Потребителски аватар
oska

Мнениеот oska » Вто 12 фев 2013 20:58

аве колега престани да ми ги копираш тези неща от гугъл,звънни и питай дали имат

Потребителски аватар
<KrIs>
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот <KrIs> » Вто 12 фев 2013 21:08

Ти ако искаш и да ти ги купи вместо теб :icon_lol

Потребителски аватар
oska

Мнениеот oska » Вто 12 фев 2013 21:25

да,предната седмица търсих,ама такива нямаше в варна и взехме nb+

penko_pulev

Мнениеот penko_pulev » Вто 12 фев 2013 21:47

Osca това което съм ти копирал знаеш ли какво е? Ако при производителя няма, то няма и да има! И да ги нямат налични могат да ги доставят. Все пак са техни производители, Osram България. Все едно да питаш в пивоварна дали имат бира. Ако искаш да ти купя едни пък да дойда и да ти ги монтирам. Кога ти е рождения ден?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 12 фев 2013 22:14

oska написа:Питал ли си някой магазин за двойно позлатените осрам.Не съм съгурен че даже и в софия да ги има.

Има ги. Даже и в Стара Загора. Да не повярваш. Бях поръчал обикновен НБ+, а пичовете се объркали и пратили позлатен. За пръв път видях, че има такива ламБи, даже не знаех, че съществуват. Цената им е от сорта на 70-80 лева комплекта Н4. :mhihi
Предпочитам да купя два комплекта обикновен НБ+ пред един позлатен :icon_lol тя и цената му златна, еб@ти :banghead

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Вто 12 фев 2013 23:05

Soze13 написа:
kr1s0 написа:Е класите (w210 фейслифт) всичките почти излизат от завода с ксенон на рефлекторен фар,кво правим тогава?Мога да ти снимам какви репери има.Има разлика в констукцията на рефлекторите,които се ползват за ксенон,и за обикновенна крушка.

Е ти нали не сравняваш поредния самоук тунер, който си мисли, че ще заблуди някой, че кара нещо различно от 20 годишна бангия като сложи китайски ксенончета, с една камара инженери работещи в Мерцедес?
Ония смятят рефлектор и стъкло и го съобразяват със светлината от ксенона, а тук всеки с 50 лв решава да си подмладява трошката с оправданието, че виждал по-добре.
Навремето имаше медицински прегледи преди да вземеш книжка и кьоравите не ги пускаха. Сега ксенони слагат :mhihi

Не Баце!Малко повече караме и посред нощите,та зарад това искам да видим дупката отдалече.Докат не го забранят със закон,НЕМА сила да ме накара да го махна.

Интересно,че за повече от 2 години никой,повтарям никой не ми е присветнал.Освен,че има полиция.

Е,кита не от 25лв разбира се!

Потребителски аватар
Soze13
Автомобил: Passat B5
Двигател: APR

Мнениеот Soze13 » Сря 13 фев 2013 3:55

Като не виждаш дупките нощем, карай през деня или сложи очила. Сигурно имам над 100к километра нощно от 91-ва до сега, па как не влезнах в една дупка щото не съм я видел "баце".
А това, че не ти светкат е защото си попадал на кротки, аз не само светкам, ами не гася дългите за слепци...поне и аз като ти светна барем я видиш тая пуста дупка "навреме" дето се с нея си оправдавате комплексите да слагате ксенони на стогодишни разпоретини...по нови и "по-маняшки" не стават "баце", само снизходителни усмивки предизвикват. :wink

Потребителски аватар
oska

Мнениеот oska » Сря 13 фев 2013 16:10

еми кефи ме с ксенон ще карам,даже на ладата сега ще туря 1 комплект от 20лв,но никога няма да дам за халогенна крушка 40-50лв,егаси злобата :mhihi

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Сря 13 фев 2013 23:16

Soze13 написа:Като не виждаш дупките нощем, карай през деня или сложи очила. Сигурно имам над 100к километра нощно от 91-ва до сега, па как не влезнах в една дупка щото не съм я видел "баце".
А това, че не ти светкат е защото си попадал на кротки, аз не само светкам, ами не гася дългите за слепци...поне и аз като ти светна барем я видиш тая пуста дупка "навреме" дето се с нея си оправдавате комплексите да слагате ксенони на стогодишни разпоретини...по нови и "по-маняшки" не стават "баце", само снизходителни усмивки предизвикват. :wink

Да де.Ти понеже караш 80 годишен шпор,и си полирал пластмасовите си нагорели рефлектори на въпросната 80 годишна разпоретина,и пред тебе е ден.И внимавай,може на 110 000км,да забравиш да превключеш на къси.Щото на УРАЛ фаровете и те са силни,ма са сложени високо на маската.А тоя зад волана стяга гайките до №32 на ръка-ръйиш ли?

Или ти ще върнеш тогава от пета на трета и дим,дим,дим да те няма?

То по твоята логика,ми ти тогава караш Баце нонстоп на "дълги",не говоря за афтърмаркет ксенона,а за хилядите малоумници с нерегулирани фарове.Включително и що-годе нови автомобилчета.

ама ти нали имаш над 100 000км сама нощно кормуване......

Потребителски аватар
Soze13
Автомобил: Passat B5
Двигател: APR

Мнениеот Soze13 » Чет 14 фев 2013 0:15

Баце нищо лично към вашия регион, ама защо се врачанско ми се налага да карам на дълги срещу кьорави тунери?! Всички сме ухапани и аз карам дъргел, ама не го "подмладявам" с ксенончета на несметнати за това рефлектори и стъкла. Това, че по-добре сте виждали, ги разправяйте на евтините кифли дето се впечатляват от вашия тип гъзета. И на децата е ясно, че го слагате за да ви заглеждат по седянките, ама това, че ви се смеят, не е защото ви се кефят, а защото виждат поредния, който иска да скрие годинките на трошката си с най-баналния "тунинг". Бас лова, че имаш и някоя никелирана лайстничка с двойно лепящо и други илиенски "шукарии" :mhihi

Потребителски аватар
hidalgo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hidalgo » Чет 14 фев 2013 0:56

Доста глупости се изписаха и тук. :no

Потребителски аватар
lusko_vabel
Автомобил: Vw Passat B5 1.9 TDI
Контакти:

Мнениеот lusko_vabel » Пон 18 фев 2013 22:53

Значи аз от скоро съм с ксенон на късите на лупие поставен китайски е, и съм много по доволен от халогената крушка.Много пъти съм се разминавал с коли с ксенон на рефлекторен фар без лупа и страшно много дразни, един приятел имаше на вентото 6000К и като караше зад мен ми вадеше очите.Преди време карах зад него и го попитах дали му драни на очите и той ми каза че изобщо не го заслепява.Ето го и моя ксенон 5000К. :)
Прикачени файлове
18012013297.JPG
26012013301.JPG
27012013303.JPG

Върни се в “Passat”