vw passat b4 парно

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: vw passat b4 парно

Мнениеот Iezekil » Пет 03 апр 2015 20:15

Както го опиваш излиза,че наистина водата циркулира през изпаритела вместо през парното.Или пък има въздух в радиаторчето.Явно това ще го оправиш с въпросната бленда,но всичко това ме навежда на мисълта,че има нещо сбъркано при свързването.Или изпаритела не е свързан последователно на той маркуч,който е доволно по-тънък/10мм/ от тея на парното/15мм/,или са разменени маркучите на парното.Също ми е интересно,къде се намира самия изпарител?

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 04 апр 2015 10:00

МОя изарител е свързан успоредно с парното,като разклонението е точно преди входа на радиаторчето за парното. Изпарителя ми е до акумулатора и не съм имал проблем с циркулацията. И аз мисля че не е обезвздушено парното.

Потребителски аватар
altanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanov » Сря 15 апр 2015 9:01

Winner25 написа:МОя изарител е свързан успоредно с парното,като разклонението е точно преди входа на радиаторчето за парното. Изпарителя ми е до акумулатора и не съм имал проблем с циркулацията. И аз мисля че не е обезвздушено парното.

Първо искам да благодаря на всички.които се отзоваха на моя проблем :love.vwclub .И моя изпарител е вързан както е обяснил колегата Winner25 горе и се намира до акумулатора.Та след поставянето на блендата в началото първите около 20 км градско каране нямаше резултат,но след яко каране по празниците след около 800 км ,явно системата се пообезвъздуши и вече на около 70 градуса заграяла кола на ниските обороти о чудо парно има, а на 90 градуса загряла вече на ниски обороти от парно не се диша в колата.За мен случеят борба с парното е приключен и искам още веднъж да благодаря на всички които ми помогнаха със съветите си :drunk .

lubomir.iliev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lubomir.iliev » Чет 27 фев 2020 10:49

Здравейте аз съм с пасат 95г 1.6 101к.с имам следният проблем: от около 10 15 дни като пусна парното на топло излиза бял дим обилен като мъгла и се усеща мириса на антифриз почна да ми губи нивото на антифриза на 100км долях около 600 700гр а и най важното мн ми поти стъклата и като ги забърша със сух парцал е трудно да се премахне всеедно е омазнено и го размацва

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 27 фев 2020 12:25

Точно така се случи и при мен - оказа се пробито радиаторче на парното.

За да спреш загубата на антифриза можеш да вържеш двата маркуча в двигателния отсек на късо, така че да шунтираш радиаторчето.

Самото радиаторче е 20-30 лв, но смяната е доста тегава.

Върни се в “Passat”