vw passat b4 парно
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: vw passat b4 парно
Както го опиваш излиза,че наистина водата циркулира през изпаритела вместо през парното.Или пък има въздух в радиаторчето.Явно това ще го оправиш с въпросната бленда,но всичко това ме навежда на мисълта,че има нещо сбъркано при свързването.Или изпаритела не е свързан последователно на той маркуч,който е доволно по-тънък/10мм/ от тея на парното/15мм/,или са разменени маркучите на парното.Също ми е интересно,къде се намира самия изпарител?
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
МОя изарител е свързан успоредно с парното,като разклонението е точно преди входа на радиаторчето за парното. Изпарителя ми е до акумулатора и не съм имал проблем с циркулацията. И аз мисля че не е обезвздушено парното.
- altanov
- Автомобил:
- Двигател:
Winner25 написа:МОя изарител е свързан успоредно с парното,като разклонението е точно преди входа на радиаторчето за парното. Изпарителя ми е до акумулатора и не съм имал проблем с циркулацията. И аз мисля че не е обезвздушено парното.
Първо искам да благодаря на всички.които се отзоваха на моя проблем

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте аз съм с пасат 95г 1.6 101к.с имам следният проблем: от около 10 15 дни като пусна парното на топло излиза бял дим обилен като мъгла и се усеща мириса на антифриз почна да ми губи нивото на антифриза на 100км долях около 600 700гр а и най важното мн ми поти стъклата и като ги забърша със сух парцал е трудно да се премахне всеедно е омазнено и го размацва
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Точно така се случи и при мен - оказа се пробито радиаторче на парното.
За да спреш загубата на антифриза можеш да вържеш двата маркуча в двигателния отсек на късо, така че да шунтираш радиаторчето.
Самото радиаторче е 20-30 лв, но смяната е доста тегава.
За да спреш загубата на антифриза можеш да вържеш двата маркуча в двигателния отсек на късо, така че да шунтираш радиаторчето.
Самото радиаторче е 20-30 лв, но смяната е доста тегава.