Смених В4 с В5,5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
passo2259
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passo2259 » Съб 10 мар 2007 11:34

Да нали от там го отварям :roll: Сега пак ходих до колата.Ключа има 3 положения:1-заключено крайно дясно при което при опит за отваряне машинката не издава звук/ 2-средно отключено при което врата е затворена и при отваряне машинката заработва но не отваря сигурно има изронени зъби или откачена тяга и 3-то крайно ляво ключа отваря вратата

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Съб 10 мар 2007 20:53

Честито за Пасата, много добър , а за проблемите - не мога ти помогна! Много безаварийни ти желая!

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 11 мар 2007 22:46

за багажника-машинката се е прецакала,а за таблото имаш шансове но трябва да се разглоби-дат4иците се слагат на платката посредством метални ушенца-нямаш добър контакт или някои ве4е го е разглобявал-тия ушенца като се кривят притискат манометъра към платката)дано съм ти помогнал със сложното обяснение :wink:

Потребителски аватар
denis
Автомобил:
Двигател:

ж4

Мнениеот denis » Нед 11 мар 2007 23:46

passo2259 написа:Работите се завъртяхя само около дисплея.Някои има ли диск за навигацията-така и незнам какво се появява на дисплея.В книжката пише много работи и ме сърбят ръцете да ги проверя.
Относно дисплея на никой не му се разглобява таблото чак до уредите.
Всички искат ново или употребявано цяло табло да го монтират.

моя също е с навигация и го пробвах като ходих в Германия да го купувам - супер е- , дадоха ми оригинален навигационен диск за Германия но както ти казаха колегите тук в България забрави за навигация

и на мен ми стана подобен проблем с таблото - реших го като изключих акумулатора за 5-6 минути

задната врата също ми правеше номера - както и при теб - отваряше се само с ключ - смъкнах кората и почистих микретата която се намира под защитната гума на ръкохватката - сега е ок

Потребителски аватар
passo2259
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passo2259 » Пон 12 мар 2007 11:24

Denis,това с акомулатора го забрави.Предупредиха ме при смяна се слага допълнителен,защото после ще запалиш мотора ще угасне и до там.Пак при "Спецовете" :roll:
За задната врата -изчаквам по топло време :!:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 12 мар 2007 11:31

passo2259 написа:Denis,това с акомулатора го забрави.Предупредиха ме при смяна се слага допълнителен,защото после ще запалиш мотора ще угасне и до там.Пак при "Спецовете" :roll:
За задната врата -изчаквам по топло време :!:

Това нещо малко ме съмнява! Я някой от спецовете да се изкаже по въпроса понеже за пръв път чувам в нашите колици да се използва допълнителен акумулатор при смяна :shock Ми ако трябва да се разглобява нещо по двигателя какво-все под напрежение ли трябва да стой ?? Май са те засилили по пързалката :wink:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 12 мар 2007 11:35

passo2259 написа:Това с акУмулатора го забрави.Предупредиха ме при смяна се слага допълнителен,защото после ще запалиш мотора ще угасне и до там.Пак при "Спецовете" :roll:

Тук мисля не си прав. На моя Б5 есента сменях акумулатора (малко принудително - изостави ме оригиналния преди студовете), и мислех да му свързвам допълнителен, и т.н. - защото имало опасност да си загуби компютъра оптимизациите за работа на двигателя, и куп други неща. Да, ама се издъних - прекъсна връзката, и стоя без акумулатор няколко секунди, до 1-2 минути да е било. Единственото, което загубих, беше показанието на дневния километраж - това, дето се нулира с бутончето. Иначе братята руснаци казваха, че можело да "забрави" и комфорт-модула ел.стъклата до къде се вдигат, и спускат, ама адаптацията му не беше нещо сложно (правих я, въпреки че не беше нужно). Пак вездесъщите руснаци казват, че дори и батерийка от 9 V (Крона) върши работа. Разбира се, при всички консуматори изключени. Вярно, че има малко разлика Б5 <-> Б5.5, ама чак пък толкова ... Хайде стига "градски митове и легенди", че ще трябва да направим "Разбивачи на митове" (подобно на предаването MythBusters по Discovery).

Потребителски аватар
denis
Автомобил:
Двигател:

@

Мнениеот denis » Пон 12 мар 2007 14:08

Няма логика при смяна на акумулатор да има някакви драматични последици.
При мен наистина се нулира дневния километраж и часовника. Всичко останало си ок.

Slartie
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slartie » Вто 13 мар 2007 9:20

Здравей!
Аз също имам отскоро Б5.5
копчето за багажника в купето служи за да отключиш САМО багажника, докато останалото от колата си стои заключено. Подобна функциа има и копчето за багажника от дистанционното то.После като затръснеш багажника и колата пак се заключва. Гледай да не си забравиш вътре ключовете:))
За навигацията...НЯМА ЗА БГ. Аз си свалих карти за много страни, и то за 2006/2007г. Имам UK,D, GR, и главните пътища на европа, аи май чехия и полша..
Ако искаш ще ти дам адрес откъде да се сдобиеш с тях...пиши на ЛС
Аз имах проблем с СД-то, свиреше ми САМО оригинали дискове. Диск под 15лв не го приемаше..ама му пъхнах едно почищващо СД и сега чете всичко! Казвам ти го, защото можеш да имаш подобен проблем..
приятно шофиране!

Потребителски аватар
passo2259
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passo2259 » Вто 13 мар 2007 10:25

Благодаря,за съветите.С диска проблеми няма.Чете всичко музикално.Даже пробвах свалени музики от нета.Няма проблем.Навигацията ми се иска да я пробвам.Лятото ще ходя в Италия с колата.За сега не съм решил откъде да мина,но се надявам да се оправя и без навигация.
За задния капак вече ме зарибиха -50лв. и всичко ще заработи.Днес след 14ч.отивам и далдисвам.После ще напища резултата.

Slartie
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slartie » Вто 13 мар 2007 11:00

passo2259 написа:Лятото ще ходя в Италия с колата.За сега не съм решил откъде да мина,но се надявам да се оправя и без навигация.

Ако искаш да ти дам сайт да си свалиш карта до и за Италия???

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Вто 13 мар 2007 11:30

Slartie написа:Ако искаш да ти дам сайт да си свалиш карта до и за Италия???

Моля, дай го тук, за да го видят всички. За какво става въпрос ? Аз знам няколко, като http://viamichelin.com напр. (не че е идеален, ама май е най-доброто от свободните).

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 13 мар 2007 12:28

gr_kanev написа: http://viamichelin.com

Идеален е според мен, не веднъж съм го ползвал и никога не ме е подвеждал :да:

Потребителски аватар
passo2259
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passo2259 » Вто 13 мар 2007 21:21

Браво,заляхте ме с инфо така,че сега имам работа за дни.Тази навигация ще се окаже много интересно занимание.Днес ме отложиха с ремонта правеха нещо много сложно,даже чираците хвърчаха :oops: Сега свалям Българските карти да видим утре какво,ще покаже :twisted: навигацията :?:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Вто 13 мар 2007 21:49

А, тези карти не са за навигацията ти !
Дори се чувствам малко неудобно че ти наспамихме темата ...
А пък за заливане с информация само кажи - една вълна стои на standby и чака сигнал mhihi

Върни се в “Passat”