Пасат B5 1.8 20v ADR - проблем с мотор!
Re: Пасат B5 1.8 20v ADR - проблем с мотор и масло!
Качваш се на загряла кола и газ до към 5000 об и така 5 мин . Или ще успее да напълни повдигачите и ще спре да трака или няма .И пак казвам 5w40 e ващето масло .
Сега пък можело да чатка от бубината.. Абе, обърках се вече.. Утре влиза в сервиз, да я разколачват там, да видим карантиите.. Чудно :)
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега, при мен на ауди б4 чукаха клапаните при първоначално палене. Смениха някакви пулове на повдигачите, защото се износвали и маслото се изтичало, а после докато се напълнят тракат. След смяната вече 4г няма тракане.
Колко пари ти излезе информативно? Да направим ставка :)
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Пуловете за 8 клапана 120лв. Главата я свалях, защото изгоря гарнитурата. Та затова смених и тези пулове, че това тракане ме дразнеше. Майстора каза, че има и по-евтини пулове, но след 50 000км пак започвали да тракат. Всичко с шлайф на главата, пулове, гумички, гарнитури, масло и антифриз излезе 400лв.
Преди да започнеш каквото и да е измери налягането на маслото, защото ако няма налягане тракат.
Преди да започнеш каквото и да е измери налягането на маслото, защото ако няма налягане тракат.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
didZ написа:Колко пари ти излезе информативно? Да направим ставка :)

Колеги! Днешния майстор каза, че предния който ми сменя ангренажен ремък и ролки, първоначално не ми е зацепил правилно мотора, набил е клапан и после го е зацепил както трябва.
За протокола:
На диагностика показва детонация 5 пъти над нормата която е около 1000, при мен е около 5000 и то само на трети цилиндър. Невъобразимото тракане при топъл двигател се получавало от кривия клапан! При махане на въздуховода на въздушния фълтър се чуваше странен шум, като от грохот на водопад ли как да го обясня не знам..
Честитката е че сега идват празници, а аз трябва да си ходя до Пловдив.. В наше село тези ремонтни комплекти за глава налични ги нямало (поне така каза човека с гащеризона) и най вероятно ще трябва да се чака до след нова година. Хубаво ама аз имам да минавам 1000км до тогава..
За труд цената е около 500лв, като за начало.. Не знам колко ще ме хване и за части, не го пожелавам АМА на никого.. Голям филм е този мотор. При отварянето разбира се може да се окаже че има и доста други проблеми.. Налягане на масло така и не мерихме, след тези факти не било нужно..

За протокола:
На диагностика показва детонация 5 пъти над нормата която е около 1000, при мен е около 5000 и то само на трети цилиндър. Невъобразимото тракане при топъл двигател се получавало от кривия клапан! При махане на въздуховода на въздушния фълтър се чуваше странен шум, като от грохот на водопад ли как да го обясня не знам..
Честитката е че сега идват празници, а аз трябва да си ходя до Пловдив.. В наше село тези ремонтни комплекти за глава налични ги нямало (поне така каза човека с гащеризона) и най вероятно ще трябва да се чака до след нова година. Хубаво ама аз имам да минавам 1000км до тогава..
За труд цената е около 500лв, като за начало.. Не знам колко ще ме хване и за части, не го пожелавам АМА на никого.. Голям филм е този мотор. При отварянето разбира се може да се окаже че има и доста други проблеми.. Налягане на масло така и не мерихме, след тези факти не било нужно..

- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996

- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Приятелю обясненията на твоя майстор граничат малко с научната фантастика.Ако имаш крив клапан двигателя ще прекъсва и ще работи неравномерно.Как разбра,че е крив клапана/и ?Мерихте ли компресия?
Духа от въздушния филтър, чука яко, и даде 5 пъти по голяма детонация отколкото на останалите при диагностика.. Махнах колата от там, сега се връщам от друг сервиз, там казаха вероятно пък обтегач.. Тогава защо ще го прави само топла, и понякога ще утихва.. И аз не знам вече, то и не останаха много сервизи в Разград де.. Искат утре да свалят капака.. А аз просто съм шах и мат.. Търсих тук в търсачката, да видя няма ли колега от града който чува петлите но не намерих..
qq12 написа:Качваш се на загряла кола и газ до към 5000 об и така 5 мин . Или ще успее да напълни повдигачите и ще спре да трака или няма .И пак казвам 5w40 e ващето масло .
Колега, първата цифра е стойност при студен двигател (W-Winter/зима).. Не виждам какво общо има това масло на загрял двигател..
- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
Колега, знам че е тегаво, ама я намери време и ела до софето до някой от форумните майстори.
- siko2
- Автомобил: VW Passat B5 1997
- Двигател: ADR
didZ написа:Духа от въздушния филтър, чука яко, и даде 5 пъти по голяма детонация отколкото на останалите при диагностика.. Махнах колата от там, сега се връщам от друг сервиз, там казаха вероятно пък обтегач.. Тогава защо ще го прави само топла, и понякога ще утихва.. И аз не знам вече, то и не останаха много сервизи в Разград де.. Искат утре да свалят капака.. А аз просто съм шах и мат.. Търсих тук в търсачката, да видя няма ли колега от града който чува петлите но не намерих..
При един приятел който имаше проблем с обтегача беше така! Топла понякога трака и след малко вземе та спре. После пак почне и така. Нов обтегач и вече мърка..
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Възможно е понякога обтегача да се пълни с масло от време на време и за това да утихва.Докато не се замери налягането не може да се каже със сигурност дали обтегача е за смяна.Искай да ти замерят налягането ,а не да ти дават акъл
Чукането си остава, но се ъпгрейдва и до метално стържене при подаване на газ. Лошото е, че тръгвам за Пловдив в неделя, ако стигна ще се радвам да ми препоръчате някой съфорумец да удари едно ухо. Може и сервиз. Ще си платя разбира се.. Само някой да е запознат с този мотор.. Че тука.. Някои майстори не знаят, че има обтегач на веригата на валовете и прочее..