Слаби фарове!!!
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Re: Слаби фарове!!!
Ами да ти кажа само ксенона ако беше проблемен, щеше да е добре... Кога за последно си карал срещу Г4 с добри фарове? (не говорим за нищо сменяно, абсолютно както си е излязъл от завода) Щото на мен ми се наложи да карам срещу майка ми... Мога да ти кажа, че не е по-приятно изживяването спрямо ксенона... така че за какво си чешем езиците излишно?
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
bachest написа:Хора, стига с тези ксенони! Имайте уважение към другите. Гледам, мъже по на 30-40 години си говорят като като нек'ви пубери - аз ще слагам утре едно ксенонче, аз т'ва, аз онова... Какъвто и ксенон, колкото и добре да е настроен фара, това което вижда насрещния водач са две огнени топки синя светлина. Това, че не ви присветкват, не означава, че не ви подпържват словестно. Включително и аз.
Със сигурност ако караш срещу мен няма да обелиш и дума! Освен ако не си забравиш дългите и се наложи да ти напомня да минеш на къси

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
bachest написа:... Какъвто и ксенон, колкото и добре да е настроен фара, това което вижда насрещния водач са две огнени топки синя светлина...
Грешиш!

Всичко зависи от това, как си си настроил фаровете.
Всъщност- и при мен има една зона, в която бих те заслепил жестоко: Ако караш от дясната ми страна.
Фаровете ми са така регулирани, че светят едва ли не на тротоара, само и само да не ме попържва някой

- jorkatacool23
- Автомобил:
- Двигател:
Много полезна тема
Моя голф има адски слаби едносекционни фарове,вечер е много кофти а и ако вали става отврат,затова ще видя какво мога да направя по въпроса,след като получих доста инф от темата.
Up от мен

Up от мен

- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
kacarov_dupnitsa написа::idea3 само 90/100 са си истината за други неща и да чуя
На дългите бях сложил 90ватови сини крушки

- kacarov_dupnitsa
- Двигател:
- Контакти:
аз си взех Филипс Рали 90/100 и съм очарован от тях 30 лева е комплекта
сега се сетих че обещах да кача снимки как светят 

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Кацаров ще дам пример: Какво се случва когато на полилея пише макс.60W , а сложиш 100W лампа.
Ще посветиш ама на инсталацията и рефлектора натоварването е нерегламентирано и ще патиш по-късно.
Ще посветиш ама на инсталацията и рефлектора натоварването е нерегламентирано и ще патиш по-късно.
- zdrash
- Автомобил: Touareg 7P
- Двигател: CVWA
ще кажа нещо по принцип:
фаровете са си ОК само че не за България.
Имах случай и тази и миналата година да карам из западна европа и никъде не ми се стори фаровете да са слаби - онези имат - чисти пътища, нов асфалт и перфектна маркировка, вкл. и светлоотразители, да не говорим че и магистралите са осветени, а освен това има бордюри навсякъде.
И така като се замисля едва ли някой производител е тествал фаровете в обстановка близо до родната, и в този ред на мисли не можем да му се сърдим на Ханс че е направил кофти фарове, щото те при него си осветяват екстра.
Успех на вички
фаровете са си ОК само че не за България.
Имах случай и тази и миналата година да карам из западна европа и никъде не ми се стори фаровете да са слаби - онези имат - чисти пътища, нов асфалт и перфектна маркировка, вкл. и светлоотразители, да не говорим че и магистралите са осветени, а освен това има бордюри навсякъде.
И така като се замисля едва ли някой производител е тествал фаровете в обстановка близо до родната, и в този ред на мисли не можем да му се сърдим на Ханс че е направил кофти фарове, щото те при него си осветяват екстра.
Успех на вички
- kacarov_dupnitsa
- Двигател:
- Контакти:
L&R написа:Кацаров ще дам пример: Какво се случва когато на полилея пише макс.60W , а сложиш 100W лампа.
напълно си прав ще патя ама поне няма да бутна някой да ми тежи после на съвестта, това се отнася за колата а за полилея дето даде примера аз нямам полилеи вкъщи

- sigman
- Автомобил: BMW
- Двигател:
....слагал съм какви ли не крушки,но след като сложих миналата година биксенонче направо се РОДИХ за втори път..
...само прецизен реглаж на фаровете и всичко заспива и пътя става ДЕН дори и през тъмната част от деня...
...Живи и здрави!!!!
...само прецизен реглаж на фаровете и всичко заспива и пътя става ДЕН дори и през тъмната част от деня...
...Живи и здрави!!!!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мога само да се съглася на 100% с горното мнение. Преди да сложа биксенона (5000К), смених поне 5-6 вида различни крушки - Осрам, Филипс и т.н.
Сега разликата в осветяването е осезателна, за заслепяване на отсрещните и дума не може да става поради 2 причини - първо аз съм такава личност, която не обича да пречи на околните по никакъв начин и по тази причина съм направил супер прецизна настройка, съпроводена с неколкократни проби с втора кола, движеща се срещу пасата с мен вътре. А втората причина е, че по дефолт на пасата ми фаровете си бяха настроени под лек ъгъл и десният фар приоритетно покрива от средата на пътя до банкета вкл., а левият (по причина точно този лек ъгъл) изобщо няма как да заслепи отсрещния, тъй като точно там се образува лека "светлинна дупка".
Така че слагайте ксенони, настройвайте фаровете и не се притеснявайте за заслепяванията - фаровете на тия дето в момента ви заслепяват на пътя просто не светят там дето трябва.
Сега разликата в осветяването е осезателна, за заслепяване на отсрещните и дума не може да става поради 2 причини - първо аз съм такава личност, която не обича да пречи на околните по никакъв начин и по тази причина съм направил супер прецизна настройка, съпроводена с неколкократни проби с втора кола, движеща се срещу пасата с мен вътре. А втората причина е, че по дефолт на пасата ми фаровете си бяха настроени под лек ъгъл и десният фар приоритетно покрива от средата на пътя до банкета вкл., а левият (по причина точно този лек ъгъл) изобщо няма как да заслепи отсрещния, тъй като точно там се образува лека "светлинна дупка".
Така че слагайте ксенони, настройвайте фаровете и не се притеснявайте за заслепяванията - фаровете на тия дето в момента ви заслепяват на пътя просто не светят там дето трябва.

- pini_761
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте колеги и аз имам съшия проблем много слаби къси светлини,дългите горе долу аз съм с пасатор Б4,говорите си за реленца и крушки това добре ама кажете на не просветените като мен какви са тези реленца и от каде да си ги намера,за крушките вече разбрах благодаря предварително.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
bachest написа:Хора, стига с тези ксенони! Имайте уважение към другите. Гледам, мъже по на 30-40 години си говорят като като нек'ви пубери - аз ще слагам утре едно ксенонче, аз т'ва, аз онова... Какъвто и ксенон, колкото и добре да е настроен фара, това което вижда насрещния водач са две огнени топки синя светлина. Това, че не ви присветкват, не означава, че не ви подпържват словестно. Включително и аз.

Ксенони , 90/100W лаНБи , някой може да се сети и живачни 250W да си сложи . Като се замисля , генератора ми е 120A ще взема да си сложа едни допълнителни прожектори по 500W , хем тен ще им правя на такива фенове на силните ламБи