Обем на резервоар
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
моя б5 1.9 тди пд при току що светнала лампа за горивото събира 55 литра ... резервата предполагам е 6 7 литра така че общо стават 62 литра.това е без да вадя въздуха от резервоара.не съм пробвал колко още ще поеме ако обезвъздуша.относно разхода - 7 литра на 100 км. при 50%градско и 50% изванградско и то при бавно каране с не повече от 2400 оборота и без ръчка.ако взема да го ръчкам предполагам разхода ще иде над 10 на 100км
-
jaredharet
- Автомобил:
- Двигател:
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
rallyfan написа:Прочетах темата и другите подобни и така не разбрах колко е обема на моя резервоар като се изкара въздуха. Колата е В5,1,9 AFN TDI 98г. , седан.Моля помогнете , че ми предстои доста път и искам да я засека.
Обема на резервоара ти е 62 литра. С обезвъздушаване можеш да събереш още - колко, зависи колко си търпелив. Питането е какъв е смисъла - със стандартно напълнен резервоар ще изминеш 1000 км (приблизтелно); с "екстра" горивото (това, което ще събереш с обезвъздушаване) още 100-150 км. Струва ли си това да рискуваш да ти се разлее, или по-голяма беля да направиш ? Ако толкова искаш да си вземеш от тук гориво (което също едва ли има смисъл, но всеки сам си знае сметките), си вземи в туби (стават и онези 10-литровите от минерална вода). Ако те притеснява минаването на граница с гориво в туби (понякога е проблем - не е разрешено), преди границата си налей колкото поеме.
Успех, и лек път !
-
rallyfan
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ти за отговора, знам че е 62 л исках да разбера до колко може още да побере, че проблема беше това че не дават да се изнася зад граница в туби от мин. вода, а там много не ми се зарежда ,че цената е 2,80 лв/л. Ако не ми предстои да измина толкова много километри не бих го пълнил с обезвъздушаване.
-
ivobibivo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Обем на резервоар
на passat b5.5 variant 4motion 1.9tdi avf, също ли е 62л?
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
ivobibivo написа:на passat b5.5 variant 4motion 1.9tdi avf, също ли е 62л?
Да. Аз съм с V6 B5.5 4motion и е толкова (2004 година).
Току що си отворих и книжката и видях, че за моя модел е 62 литра + 8 литра резерва.
Последна промяна от dancing_niki на Вто 13 окт 2009 20:56, променено общо 1 път.
- OvivO
- Автомобил: какъвто си искам
- Двигател: с който си искам
Хора, аз съм шокиран!
Карал съм пасат 3, 4 и сега 5.5 и повече от 70 литра не съм пълнил, никога!
Не съм предполагал, че с клатене и обезвъздушаване могат да се сложат още цели 30 литра? Това е ненормално?!?!?
Не трябва да забравяме, че сте слагали 100 литра по показания на колонката! Колко реално сте вкарали в резервоара не е ясно, все пак сме в България!
Карал съм пасат 3, 4 и сега 5.5 и повече от 70 литра не съм пълнил, никога!
Не съм предполагал, че с клатене и обезвъздушаване могат да се сложат още цели 30 литра? Това е ненормално?!?!?
Не трябва да забравяме, че сте слагали 100 литра по показания на колонката! Колко реално сте вкарали в резервоара не е ясно, все пак сме в България!