Passat B6 - Монтаж на дневни светлини

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Re: Passat B6 - Монтаж на дневни светлини

Мнениеот Milanov » Сря 05 апр 2017 8:30

Asko VW написа:Ами аз съм боднал силни ледове на габаритите и доста успешно имитират дневни (прилагам снимки с включени фарове и габарити и само с габарити - до колко добре си личи на снимките е друг въпрос, но на живо си светят досущ като дневни).
Я кажи, как си направил така, че при копче на ауто да светят само габаритите (през деня) аз искам точно така да направя моята.
P_20170404_184038_vHDR_Auto.jpg

P_20170404_184000_vHDR_Auto.jpg

Здравей,
От къде взе крушките за габарита с канбус.
Аз взимам вече трети модел от Алито и не стават.
Значи светят определено време, съответно загряват от товарното съпротивление, пада им товара и компа ги гаси, защото ги смята за изгорели.
Гася фаровете и паля фаровете и светват от ново.
Зимата беше по-добре, но сега загасват след 15 минути.

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Сря 05 апр 2017 16:20

Не знам какво е "канбус", иначе тези крушки с които съм в момента ги взех от едно магазинче за авто-елекро джунджурии за 16 лв. комплекта. Работят вече доста месеци, но преди тях и аз изпатих с едни за 8 лв. комплекта. Когато взех колата, тя вече беше с лед крушки на габаритите, но скоро започнаха да дават проблеми, разгледах ги и установих че са твърде дълги и челната част опира в пластмасовата лупа пред тях, което явно водеше до прегряване, взех тези от 8 лв., но те изкараха три седмици и пак се почнаха проблемите, тогава взех тези и за сега работят.

LiGaViA написа:Ти си с DRL при теб нормално да стане супер :) Аз говоря за габарита във външната част на фара.

Колега не съм с DRL, тези светлини от вътрешната страна на фара (от към радиаторната решетка) са ми габаритите, но оборудвани с лед крушки. Както съм обяснил в по-предишните си постове аз съм с би-ксенонова конфигурация на фара (къси и дълги са на едно място - външните лупи, а на освободеното от дългите място са ми габаритите. Ако правилно съм разбрал, при теб е другата конфигурация - късите и дългите са отделно, едни до други, а габаритите са скатани във външните ръбчета на фаровете. Ако е тази конфигурация, не мисля, че и лед крушки ще помогнат да имитираш дневни с габаритите.

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Чет 06 апр 2017 8:31

Канбус е крушка, която лъже компа, че крушката не е лед, заради консумацията.
Сега чета по подробно темата и ако правилно разбирам, ти си поставил Ледове на Дългите светлини, защото габарита е от външната страна на фара:
Към настоящият момент вътрешната лупа е оборудвана с осем диодна крушка, която свети прилично силно и предвид местоположението й спокойно може да имитира дневна светлина
Кой вид е крушката H7 или Т10

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Чет 06 апр 2017 13:06

Така сега да обясня по-подробно и разбираемо, лед крушките са на габаритите, не на дългите. Просто при мен габаритната светлина, заводски е разположена зад една бленда подобна на лупа, на мястото където при повечето пасати от това поколение стоят дългите светлини.
Б6, се предлагат с две основни конфигурации на фаровете (поне за за толкова знам, може и да са повече) :
1. Стандартна - от вътрешната страна на фара (към решетката) са дългите (халогенна крушка), до тях (в посока към калника) е лупата за късите, с ксенонова крушка (не знам дали има вариант с халогенна) и най-външно, до смия калник в една ниша мъждука някаква габаритна крушка.
2. Би ксенон - от вътрешната страна на фара (към решетката), зад една бленда подобна на лупа е габарита (реално на мястото на дългите от горната конфигурация), до тях (в посока към калника) е лупата за късите и дългите които са на една ксенонова крушка. Моят автомобил е с тази конфигурация. Именно това позволява при поставяне на силна лед крушка на габаритните светлини, да се имитират дневни светлини.
* забележка - в конфигурацията на моя фар има включена и една допълнителна халогенна крушка, завряна в една крива ниша, м/у габарита и лупата на основните светлини, която се активира само в завой и служи за по-добро осветяване в кривата на завоя, но нея няма да я коментираме защото няма отношение към тази тема.

Върни се в “Passat”