Passat B3 1.8 RP 1991 Висок разход ?!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Passat B3 1.8 RP 1991 Висок разход ?!

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 20 сеп 2016 0:29

Ето така трябва да ти изглеждат белезите на маховика
Изображение

инжектопляктор написа:В тази позиция съм гледам за чертички от вътрешната страна на колелото къмто главата, които да сочат ръба на капака на клапаните и не виждам такива.

За пореден път, не са чертички а е точка, която е горе долу на около 90 градуса май от точката отпред, която ти си снимал и е поставена между белезите на пластмасата О и Т

инжектопляктор написа:като мушнах вътре алуминиева тел

Не се мушка крива алуминиева тел, а отверка и може да не вдигаш колата на крик и да въртиш с колелото, защото маховика върви много бързо и е лесно да пропуснеш белега. Изключи от скорост и някой да върти бавно мотора като изпалзва ремъка на генератора примерно или ако е свален капака на ангренажа, става и с ключ да се върти мотора посредством болта на колелото на разпределителния вал

инжектопляктор написа:Не можах да видя към какво точно свети и какво точно вижда. Аз виждам мигаща светлина, белег не видях. Нима ме правят на балама? То и отстрани като гледам мигалката, много се вижда нещо

Трябва да е белязал с бяло белега на шайбата на коляновия вал, за да вижда белега докато святка, какво е гледал на разпределителния и аз не знам

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Вто 20 сеп 2016 0:37

К.Одаджийски написа:Трябва да е белязал с бяло белега..

Благодаря за проявеното търпение. Ще видя при първа възможност. Ще подчертая отново, че колкото пъти да гледах, не видях нищо на маховика. А гледах спрямо ГМТ. Телта ми беше права, не крива. :Mr Green Fun Ако не виждам белега, то би следвало да се разминава с няколко зъба ремъка и тя не трябва да пали, нали?
Не, нищо не е белязано с бяло. И на шайбата на коляновият вал няма никакъв белег. И там въртях и се пулих да търся точки и чертички. :bowdown
Понякога се чудя на немският инженерен гений. Ми напишете бе - белегът е ТУК. И готово. :no
п.п Чудя се, дали някой не е решил да преправя разпределителният вал, поради замазана шпонка. :gruebel И за това точката да е долу, а не горе. Виж какви дивотии се чудя. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 20 сеп 2016 0:56

инжектопляктор написа:И на шайбата на коляновият вал няма никакъв белег.

На схемата на предната страница, дето ти я качи Одата се вижда как изглежда белега. Белегът е като чукнато с малък секач. При ГМТ съвпада със стрелката на пластмасовия капак.
Майсторът със стробоскопа е светил или към този белег или към белега на маховика. Към кой от двата белега? Трябва да си видял от коя страна на двигателя е светил :rolleyes

Последна промяна от ktamen на Вто 20 сеп 2016 0:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 20 сеп 2016 0:56

Не долу бре човек, чети какво написах няколко пъти. На схемата се вижда идеално, че белегът е точка и от коя страна на колелото на разпределителния вал се намира, както и къде трябва да сочи за да ти е правилна центровката

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Вто 20 сеп 2016 1:11

К.Одаджийски написа:На схемата се вижда идеално, че белегът е точка...

На нито една от двете схеми няма точка, има черта с OT или черта отзад. Аз имам точка отпред, като ударено с кръгло длето. Защо тя е там и каква й е целта? Трябва да гледам нея и пластмасата с ОТ или да търся от другата страна точка?
ktamen написа:Не разбрах как е светил на разпределителния вал, той вижда ли се, не е ли покрит от капак?

То капакът се сваля. Има 2-3 щипки?
К.Одаджийски написа:Има обяснения с картинки, ти направи ли нещо по въпроса или просто си питаш?

Какво по-точно?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 20 сеп 2016 1:19

Ем, чети пичага. Няколко пъти обясних. Схемата на зацепване на ангренажа, ясно е показано. Гледаш от страната на капака на клапаните, има същата точка като тази отпред, която ти си снимал, тя трябва да равни с борда на главата.
По ясно от това не мога да го напиша, въпреки че го написах 3-4 и повече пъти тази вечер

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Вто 20 сеп 2016 1:23

К.Одаджийски написа:Гледаш от страната на капака на клапаните, има същата точка като тази отпред..

Каква е целта на точката отпред, ако се гледа точка отзад? :smile

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 20 сеп 2016 2:05

инжектопляктор написа:Каква е целта

Единствената цел на всички немци е да ти усложнят живота, затова са я сложили тази точка :mhihi
Моя белег също е откъм клапаните.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 20 сеп 2016 11:17

Търсих из склада,намерих коляновия вал но не намирам нещо шайбата му.При интерес ще ровя още.
Та стробоскопа би трябвало да е светил на маховика,на белега.Иначе файда от светене няма.
По-горе Одата е ползвал снимката от моя маховик,сега прилагам снимка на белезите на разпределителния вал.Както подчертах в другата тема,при мен наличието на 3 белега обуславя,че всъщност точката отговаря именно на ГМТ за 4-ти цилиндър.Съответно останалите са за 1-ви.Тук лесно се вижда кое какво е,сваляш капака на клапаните и гледаш гърбиците.

Такава точка има и на колелото на паразитния вал.
Прикачени файлове
CIMG4611.JPG
CIMG4609.JPG

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Вто 20 сеп 2016 11:36

Така, прави сте! Освен точката отпред, има от задната страна, откъм главата. Не съм можел да я видя, защото имаше върху цялата тази страна на колелото гняс - смес от масло и прах. Трябваше да чистя всичко, за да я видя.
Когато тази точка сочи на капака на клапаните, то делкото сочи приблизително на първи цилиндър.
Изображение Изображение
На колата аз съм й дал предверение.
ktamen написа:Единствената цел на всички немци е да ти усложнят живота, затова са я сложили тази точка :mhihi
Моя белег също е откъм клапаните.

Защо има 2 точки, не ми е ясно? Виждам точката отпред и си викам - ааа, това е белега. Сега покрай белега отзад ще боядисам с червено, да е по-виден. :biggrin
-----
Видях и на маховика две чертички - II I, които май всъщност са OT - отново след почистване. Видях ги обаче във вдлъбнатата част, а не на крайният пръстен, където ми посочвате. Съвпадат приблизително с белега на разпределителният вал.
Средата на отвора съвпада с тия чертички, Които ми изглеждат като буквите O и T(о нямам видимост с фенерчето), тогава когато белегът на разпределителният вал съвпада с капака на клапаните. Тогава и делкото съвпада с белега на 1-ви цилиндър приблизително.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 20 сеп 2016 12:23

В такъв случай трябва да е добре, поне делкото и разпределителния вал отговарят. Ако намериш белезите и на коляновия вал да ги сравним ще е най добре.
Само кажи, защо трябваше в две теми 6-7 страници да изпишем за да го погледнеш това и да направиш тези снимки?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Вто 20 сеп 2016 12:27

К.Одаджийски написа:Само кажи, защо трябваше в две теми 6-7 страници да изпишем за да го погледнеш това и да направиш тези снимки?

Мисля, че съм намерил белези на маховика. Единствените съмнителни 2 чертички, а до тях 1 чертичка, които приличат на ОТ, но много малки, свити и бледи. Аз съм гледал многократно, но се оказва, че нищо не се вижда, понеже белезите са малки, а това е 20 годишен автомобил, на който частите му по двигателя дали не са мръсни?
Ето ги белезите.
Изображение

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 20 сеп 2016 12:39

Ми да дойдем да ти избършем колата, та белким видиш белезите :bowdown

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Вто 20 сеп 2016 12:44

Това ли е белега на маховика?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 20 сеп 2016 13:01

Мисля, че тук трябва да са белезите, където съм ги нарисувал
Погледни и на снимката на маховика на Iezekil, която пуснах в предното си мнение
Изображение

Стартера обаче е за смяна на втулката, която е в камбаната на съединителя, че гледай колко гадно е очукал зъбите на венеца.

Върни се в “Passat”