Пасат В3 комби 91г. 2Е двигателят работи - не се движа

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Пасат В3 комби 91г. 2Е двигателят работи - не се движа

Мнениеот stefan4o » Сря 14 яну 2015 22:40

Не виждам защо се заяждате с колегата знайко? В сервиз, в който монтьорите сменяват всеки ден съединители е нормално да се справят по-бързо, отколкото при гаражен майстор, дето няма канал и подпира колата с трупчета, пъшкайки едвам-едвам под нея, щото шкембето му пречи да се натика отдолу й.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 16 яну 2015 17:06

Първия път ми вдигнаха колата на подемник при велик майстор-сваляхме кутията и даже остана да пренощува ...втория път при гаражен майстор на канал-под 6 часа...

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 16 яну 2015 17:56

Изключително непрофесионално е да се хвалиш как за 3 часа вършиш работа, за която вземаш 100 - 150 лева.

Потребителски аватар
gogata1982
Автомобил: GOLF 3
Двигател: 1995 - 101
Контакти:

Мнениеот gogata1982 » Пет 16 яну 2015 18:36

Според мен 1-во съсипахте темата на колежката . 2-ро е изключително непрофесионално да коментирате времето за смяна на съединител при положение ,че вие самите нямате условията и не се занимавате с това ( по голямата част от коментиращите визирам ) ! 3-то Силно се надявам колежката да са и сменили съединителя ( дори и за 2 дена работа на село подпряна на бала сено ) и да си я кара колата многоо време още !

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 16 яну 2015 18:44

gogata1982 написа: Силно се надявам колежката

И аз се надявам колежката да си спомни, че е обещала да пише как е минал ремонта :rolleyes

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 16 яну 2015 19:15

Каква колежка ви гони, не видяхте и и другата тема за куфарчето?
Някой здраво ви води за носовете, ама в автофорум е като в казармата - мине ли жена, всички я гледат с влажен поглед, па ако ще и травестит да е! :biggrin

http://www.vwclub.bg/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=301761

http://www.vwclub.bg/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=303352

Кой знае още колко профила има тази колежка. :mhihi

lubopa4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lubopa4kata » Пет 16 яну 2015 19:24

може наистина да е траверс :mhihi (колежката) :mhihi

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Пет 16 яну 2015 19:32

К.Одаджийски написа:Съединител комплект двата диска с аксиалния лагер 180-200 пари Luc, за смяна 100-150 лв взимат. Знам кой ще го смени сравнително евтино и добре в Монтана, но му нямам телефон, Сашо се казва, работи в къщата до светофара на канала при руския пазар, май старите гробища му викаха на района.
В Берковица имам хубави майстори с които може цена да спазарим за труд, но са още 25 км теглене

Между другото, въпросният Сашо е човек, на когото имам пълно доверие за всякакви ремонти и съвети за такива по колата. Коректен е меко казано за него, истинската дума е ТОЧЕН. Не съм попадал на друг като него. "Чува" ги и дизелите, и бензинките. Работи по желание на клиента, и най важното- позволи ми да гледам докато ремонтираше колата. За тарифи няма да пиша, защото всеки си знае цената.
Прозвуча като реклама, но според мен читавите хора трябва да се рекламират

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 16 яну 2015 19:45

muns61 написа:Изключително непрофесионално е да се хвалиш как за 3 часа вършиш работа, за която вземаш 100 - 150 лева.

Ще ти го кажа така:
Удар със чук 100лв.
Разбивка на труда:
1. удар със чук 1лв.
2. за това че знам къде как и колко силно да ударя със чука 99лв.

Като имаш необходимото оборудване става за толкова време. Ако нямаш може и два дена да го сменяш. Цената си е цена услугата струва толкова а това кой за колко време я извършва е строго индивидуално.На който не му изнася да си го смени сам. Плюс това аз имам интерес да издам колата по-бързо за да мога да почна следващата.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пет 16 яну 2015 22:16

Браво колега,изглежда циганката ти е умряла?!на колко години си и сам ли работиш? Аз съм от 1974 в бранша с и без помощник ,с и без хаспел,на канал или на къра (поле) все тая!Ако уважаваш клиента караш бавно:4~5часа,ако е попътен и чакаш следващия може и под твоите 3 часа!След "бързи майстори" после се възстановяват спукани тръбопроводи,скъсани кабели на датчици ,адаптиране на системи и споменаване на женските роднини до 9 то коляно!Това води до загуба на клиенти и реноме съответно за ПАРИ !Колега ,бързай бавно!

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 16 яну 2015 22:30

свалял съм съединител веднъж ....имам инструмент но нямам условия...свалях го пред блока качена на два бордюра...аз го свалих и качих за около 5 или 6 часа не момня точно.... като и приятел ми помогна с качването иначе тежи а аз не съм от слаботелесните....нямам нищо против бързата работа и смяна за 3 часа , но направих уточнението само ако се прави всеки ден едно и също на една марка и модел или поне сходни модели...тогава всичко е рутинно и съм склонен да мисля че няма да е през пръсти това недозатегнато другото забравено и т.н...иначе предпочитам човека който върши ремонта да не си гледа часовника и да се интересува преди всичко от това което прави... а не за колко го прави и какви рекорди в ремонтирането поставя...

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 17 яну 2015 9:58

Пичове, рутината и сгодите водят до бърза и качествена работа. В случая говорим за пасат б3, аз сменявам съединител за 4-5 часа сам на неудобен канал, все пак това не е кола с извънземни технологии, развиване на няколко болта и завиване на същите. Убеден съм че при наличие на подемник, ударен пистолет и добри торксове също бих се справил на тая кола за 3-4 часа с пиенето на кафе. Ами ако с това се занимавам постоянно.
Същото е и с оправянето на клапите на парното примерно, пак говоря за конкретната кола пасат Б3, първия път на моето парно ми отне 8 часа отвън на улицата, последния път на приятел на колата което може би ми беше за осми или девети път с парно на пасат същия престоя в гаража 2 часа и малко. Не съм професионалист и нямам хубав инструмент, колата е проста за ремонт и ако си го правил често времената за труд не са кой знае какви :th_up

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 17 яну 2015 10:09

rudoni написа:Браво колега,изглежда циганката ти е умряла?!на колко години си и сам ли работиш? Аз съм от 1974 в бранша с и без помощник ,с и без хаспел,на канал или на къра (поле) все тая!Ако уважаваш клиента караш бавно:4~5часа,ако е попътен и чакаш следващия може и под твоите 3 часа!След "бързи майстори" после се възстановяват спукани тръбопроводи,скъсани кабели на датчици ,адаптиране на системи и споменаване на женските роднини до 9 то коляно!Това води до загуба на клиенти и реноме съответно за ПАРИ !Колега ,бързай бавно!

Колегата знайнай не е от тоя тип "майстори" след които ще ти се наложи да дооправяш, за това съм абсолютно убеден. Във фирмените сервизи си имат нормирани операции - примерно смяна съединител - х-часа, смяна на накладки х-часа и т.н. Това, за колко се сменя реално нещо по колата или се ремонтира е въпрос на:
1. Умение
2. Инструмент
3. Условия
Ако и трите са на високо ниво нещата се случват по-бързо, респективно. Което не значи задължително некачествено. При моята професия на кабелен техник съм имал и имам колеги - едните работят бързо и качествено, другите - по-бавно и качествено. При монтьорите на автомобили предполагам ситуацията няма да е по-различна.

georgi_dob
Автомобил: Nissan 200SX and VW Polo 6N 1996
Двигател:

Re: Пасат В3 комби 91г.; Е-2; двигателят работи-не се движа

Мнениеот georgi_dob » Съб 17 яну 2015 20:43

znainainai написа:Ето ти разценка за време работа точно за конкретният автомобил като в зависимост от човека който го прави може да варира това е усреднено.

Ако можеше и Аутодатата сама да развива ръждивите болтове и гайки на по 20-25 години щеше де е супер :beer

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Съб 17 яну 2015 21:56

Предстои ми да сменям 2бр съединители :Г3 AFT и Р3 ABS и едно Деу Такума май и ще ви направя малко видео за спорта! Но като гледам колко филми има в ю -тюб и в -бокс ще ви препоръчам да погледнете там!Но ще направя както казах за спорта!

Върни се в “Passat”