Пасат В3 комби 91г. 2Е двигателят работи - не се движа
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Пасат В3 комби 91г. 2Е двигателят работи - не се движа
Не виждам защо се заяждате с колегата знайко? В сервиз, в който монтьорите сменяват всеки ден съединители е нормално да се справят по-бързо, отколкото при гаражен майстор, дето няма канал и подпира колата с трупчета, пъшкайки едвам-едвам под нея, щото шкембето му пречи да се натика отдолу й.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Първия път ми вдигнаха колата на подемник при велик майстор-сваляхме кутията и даже остана да пренощува ...втория път при гаражен майстор на канал-под 6 часа...
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Изключително непрофесионално е да се хвалиш как за 3 часа вършиш работа, за която вземаш 100 - 150 лева.
- gogata1982
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: 1995 - 101
- Контакти:
Според мен 1-во съсипахте темата на колежката . 2-ро е изключително непрофесионално да коментирате времето за смяна на съединител при положение ,че вие самите нямате условията и не се занимавате с това ( по голямата част от коментиращите визирам ) ! 3-то Силно се надявам колежката да са и сменили съединителя ( дори и за 2 дена работа на село подпряна на бала сено ) и да си я кара колата многоо време още !
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
gogata1982 написа: Силно се надявам колежката
И аз се надявам колежката да си спомни, че е обещала да пише как е минал ремонта

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Каква колежка ви гони, не видяхте и и другата тема за куфарчето?
Някой здраво ви води за носовете, ама в автофорум е като в казармата - мине ли жена, всички я гледат с влажен поглед, па ако ще и травестит да е!
http://www.vwclub.bg/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=301761
http://www.vwclub.bg/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=303352
Кой знае още колко профила има тази колежка.
Някой здраво ви води за носовете, ама в автофорум е като в казармата - мине ли жена, всички я гледат с влажен поглед, па ако ще и травестит да е!

http://www.vwclub.bg/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=301761
http://www.vwclub.bg/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=303352
Кой знае още колко профила има тази колежка.

-
- Автомобил:
- Двигател:
може наистина да е траверс
(колежката) 

- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
К.Одаджийски написа:Съединител комплект двата диска с аксиалния лагер 180-200 пари Luc, за смяна 100-150 лв взимат. Знам кой ще го смени сравнително евтино и добре в Монтана, но му нямам телефон, Сашо се казва, работи в къщата до светофара на канала при руския пазар, май старите гробища му викаха на района.
В Берковица имам хубави майстори с които може цена да спазарим за труд, но са още 25 км теглене
Между другото, въпросният Сашо е човек, на когото имам пълно доверие за всякакви ремонти и съвети за такива по колата. Коректен е меко казано за него, истинската дума е ТОЧЕН. Не съм попадал на друг като него. "Чува" ги и дизелите, и бензинките. Работи по желание на клиента, и най важното- позволи ми да гледам докато ремонтираше колата. За тарифи няма да пиша, защото всеки си знае цената.
Прозвуча като реклама, но според мен читавите хора трябва да се рекламират
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
muns61 написа:Изключително непрофесионално е да се хвалиш как за 3 часа вършиш работа, за която вземаш 100 - 150 лева.
Ще ти го кажа така:
Удар със чук 100лв.
Разбивка на труда:
1. удар със чук 1лв.
2. за това че знам къде как и колко силно да ударя със чука 99лв.
Като имаш необходимото оборудване става за толкова време. Ако нямаш може и два дена да го сменяш. Цената си е цена услугата струва толкова а това кой за колко време я извършва е строго индивидуално.На който не му изнася да си го смени сам. Плюс това аз имам интерес да издам колата по-бързо за да мога да почна следващата.
Браво колега,изглежда циганката ти е умряла?!на колко години си и сам ли работиш? Аз съм от 1974 в бранша с и без помощник ,с и без хаспел,на канал или на къра (поле) все тая!Ако уважаваш клиента караш бавно:4~5часа,ако е попътен и чакаш следващия може и под твоите 3 часа!След "бързи майстори" после се възстановяват спукани тръбопроводи,скъсани кабели на датчици ,адаптиране на системи и споменаване на женските роднини до 9 то коляно!Това води до загуба на клиенти и реноме съответно за ПАРИ !Колега ,бързай бавно!
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
свалял съм съединител веднъж ....имам инструмент но нямам условия...свалях го пред блока качена на два бордюра...аз го свалих и качих за около 5 или 6 часа не момня точно.... като и приятел ми помогна с качването иначе тежи а аз не съм от слаботелесните....нямам нищо против бързата работа и смяна за 3 часа , но направих уточнението само ако се прави всеки ден едно и също на една марка и модел или поне сходни модели...тогава всичко е рутинно и съм склонен да мисля че няма да е през пръсти това недозатегнато другото забравено и т.н...иначе предпочитам човека който върши ремонта да не си гледа часовника и да се интересува преди всичко от това което прави... а не за колко го прави и какви рекорди в ремонтирането поставя...
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Пичове, рутината и сгодите водят до бърза и качествена работа. В случая говорим за пасат б3, аз сменявам съединител за 4-5 часа сам на неудобен канал, все пак това не е кола с извънземни технологии, развиване на няколко болта и завиване на същите. Убеден съм че при наличие на подемник, ударен пистолет и добри торксове също бих се справил на тая кола за 3-4 часа с пиенето на кафе. Ами ако с това се занимавам постоянно.
Същото е и с оправянето на клапите на парното примерно, пак говоря за конкретната кола пасат Б3, първия път на моето парно ми отне 8 часа отвън на улицата, последния път на приятел на колата което може би ми беше за осми или девети път с парно на пасат същия престоя в гаража 2 часа и малко. Не съм професионалист и нямам хубав инструмент, колата е проста за ремонт и ако си го правил често времената за труд не са кой знае какви
Същото е и с оправянето на клапите на парното примерно, пак говоря за конкретната кола пасат Б3, първия път на моето парно ми отне 8 часа отвън на улицата, последния път на приятел на колата което може би ми беше за осми или девети път с парно на пасат същия престоя в гаража 2 часа и малко. Не съм професионалист и нямам хубав инструмент, колата е проста за ремонт и ако си го правил често времената за труд не са кой знае какви

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
rudoni написа:Браво колега,изглежда циганката ти е умряла?!на колко години си и сам ли работиш? Аз съм от 1974 в бранша с и без помощник ,с и без хаспел,на канал или на къра (поле) все тая!Ако уважаваш клиента караш бавно:4~5часа,ако е попътен и чакаш следващия може и под твоите 3 часа!След "бързи майстори" после се възстановяват спукани тръбопроводи,скъсани кабели на датчици ,адаптиране на системи и споменаване на женските роднини до 9 то коляно!Това води до загуба на клиенти и реноме съответно за ПАРИ !Колега ,бързай бавно!
Колегата знайнай не е от тоя тип "майстори" след които ще ти се наложи да дооправяш, за това съм абсолютно убеден. Във фирмените сервизи си имат нормирани операции - примерно смяна съединител - х-часа, смяна на накладки х-часа и т.н. Това, за колко се сменя реално нещо по колата или се ремонтира е въпрос на:
1. Умение
2. Инструмент
3. Условия
Ако и трите са на високо ниво нещата се случват по-бързо, респективно. Което не значи задължително некачествено. При моята професия на кабелен техник съм имал и имам колеги - едните работят бързо и качествено, другите - по-бавно и качествено. При монтьорите на автомобили предполагам ситуацията няма да е по-различна.
-
- Автомобил: Nissan 200SX and VW Polo 6N 1996
- Двигател:
Re: Пасат В3 комби 91г.; Е-2; двигателят работи-не се движа
znainainai написа:Ето ти разценка за време работа точно за конкретният автомобил като в зависимост от човека който го прави може да варира това е усреднено.
Ако можеше и Аутодатата сама да развива ръждивите болтове и гайки на по 20-25 години щеше де е супер

Предстои ми да сменям 2бр съединители :Г3 AFT и Р3 ABS и едно Деу Такума май и ще ви направя малко видео за спорта! Но като гледам колко филми има в ю -тюб и в -бокс ще ви препоръчам да погледнете там!Но ще направя както казах за спорта!