Тед написа:Със същия Пасат Б4 съм. 120 км/ч - 3100 оборота.
На нагорнище до Смолян вървя като пушка - 80-90 км/ч, на газ, изпреварвах си всичко що бе на пътя.
А другите с 40-50 ли се движеха?:lol:
Като вдигате на втора 100км/ч

radotom написа:faf4o написа:Е не ти ли е жал ве?Аз на 60 км.включвам пета...
Faf4o, 60 е малко за 5-а.
Предполагам, че ще си на някъде 1500-1750 оборота. Аз сменям предавка на минимум 2000 и максимум 2500
faf4o написа:Що бе.На равно си захапва гадинката .
host написа:А между другото вече съм напълно убеден ,че карането на Пасата( или поне моя ) доставя много по-голямо удоволствие като си караш както си трябва ,без разни влизания в 6+ обороти и такива.Спокойното краране с качествата на автомобила
radotom написа:faf4o написа:Що бе.На равно си захапва гадинката .
Не, не казвам, че не става.
Аз, понеже съм мързел, колата си я карам като автоматик едва ли не!
Случвало ми се е да карам с 90 на 5-а, по някаква причина да намаля до 50 и без да барам скорости, с плавно подаване на газ си продължавам след това.
При 40 км/ч вече претраква аванса, та се налага да се размърдам малко и да бъчна 3-а
host написа:А между другото вече съм напълно убеден ,че карането на Пасата( или поне моя ) доставя много по-голямо удоволствие като си караш както си трябва ,без разни влизания в 6+ обороти и такива.Спокойното краране с качествата на автомобила
Хе! Ще се разберем с теб, градски!
И аз съм на същия принцип.
IvanD написа:Съединителят на твоята кола не е за смяна.Не си давай парите излишно.Те просто така са конструирани.На 5-та при 3 000 оборота
върви със 100km.
Ако искаш да ти обясня защо е така,
и те интересува мога да ти дам телефон да ми се обадиш
ако искаш.
Теодор написа:Би ли обяснил на кого го пишеш това и на какъв въпрос
[/list]
[listradotom написа:Теодор написа:Би ли обяснил на кого го пишеш това и на какъв въпрос
[/list]
Ами всъщност, пише го на колегата Viso, чиято тема така яко оспамихме, чееее...
IvanD, това, колега, зависи от скоростната кутия.
При мен на 100км/ч не са 3 000 об.
А и като замине съединителя, тя колата, веднъж набрала скорост, ако е на равно ще си я поддържа, но докато наберееееееееееее......
Всъщност, точно от това се оплаква колегата
А на теб:
walentin написа:Значи,доколкото разбирам,за да ти е пъргав Пасата,до 100км/ч да си го караш на втора /това значи оборотомерът да си е все у лютеницата/и след това да мислиш за трета/не пета,за да не причука аванса , щото си под 100/