Нещо пука отзад при завои - Пасат Б5.5 - стр.2

Техническа и сервизна информация за Passat
koev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koev » Съб 26 яну 2008 18:22

Имах странно пукане отзад и сума ти и време се чудех от какво е. Почти разглобих целия багажник, извадих всички кори - ама не. Накрая се оказа, че се е разхлабил задния мост - при тръгване или спиране чукаше. Стегнах болтовете и се оправи - бяха се поразхлабили от вибрациите. Чудех се как не ми падна моста в движение...

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 26 яну 2008 19:22

Благодаря ти .... ще го погледнем него пъвро как е.... Ама тия Пасата всъщност не са ли с независимо окачване ?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 26 яну 2008 19:55

Като се сетя аз колко време си карах с пукане /ама се чуваше все едно между краката на шофьора и пътника/ ,и Ваското повозих малко дано се сети какво може да е и при Ицо в Хеед го гледаха ама не-всичко е здраво ама си пука та се цепи ! Личния ми майстор успя да го разкрие след няколко часа гледане,ровене и тестване-зад меката връзка на генерацията има панел /кече/ за шумо и топло изолация и ПОД това нещо има 2 /по спомен/ болта който държат не знам какво и чак след тяхното откриване и стягане изчезна гадното пукане :twisted: Така че причината може да е много еб.....на и да е трудно да се установи произхода !

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 26 яну 2008 19:59

А днес се получи и някакво скърцане докато превключвам предавките. Май го прави само на студен мотор.... наистина ще е трудно за откриване така като слушам ...

Потребителски аватар
krasig
Автомобил: Passat B8 Variant
Двигател: DDA 2015

Мнениеот krasig » Нед 27 яну 2008 17:57

Без майтап - при пълен резоервоар тропа ли (отзад) ?

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Нед 27 яну 2008 20:24

Ми като беше пълен не съм се заслушвай ама сега е наполовина ... по принцип го държа да не пада под половината .. защо ?

Потребителски аватар
DanZki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DanZki » Нед 27 яну 2008 21:19

Забелязал съм на шурето Форда като спира,че има едно изпукване на метал ама го кара така вече 3 години и няма проблем

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Нед 27 яну 2008 23:21

Мене много ме дразни ... като го чуя направо умирам :(

nikm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikm » Пон 28 яну 2008 10:56

Колега аз имах подобен проблем до скоро. Карам същия пасат и имах удар от едната страна на автомобила и когато я взех от сервиза ми пукаше в началото волана когато го навивам наляво, след това започна да ми чука от лявата страна в движение. От сервиза дето ми правиха колата ми казаха, че ми била заминала рейката от удара. Закарах я при мои хора и се оказа, че имам за смяна накраиник на реиката и олигофрените в сервиза на застрахователите не бяха стегнали носача и тои припукваше. Сега колата е чук, нищо не тропа и не пука. Реиката на тези километри е почти невъзможно да се скапе. Щом при мене издържа на як удар вляво в колелото :D . Мисълта ми е иди при добър (ама наистина добър) маистор да ти погледне хубаво окачването.

Потребителски аватар
krasig
Автомобил: Passat B8 Variant
Двигател: DDA 2015

Мнениеот krasig » Пон 28 яну 2008 11:01

longora написа:Ми като беше пълен не съм се заслушвай ама сега е наполовина ... по принцип го държа да не пада под половината .. защо ?

щото съм забелязал, че при мен, като напълня резервоара всичко си е наред, но като се се изпразни малко и аз на завои чувам някакво пукане, явно като се лашка нафтата вътре и може би става нещо с поплавъла или кой знае какво ..... пробвай !

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пон 28 яну 2008 17:23

То се появи и скърцане като съм ускорил бързо и натисна съединителя за да сменя предавката. Накрайник съм сменял вече един, но не знам как са носачите. Колкото до резервоара все си мисля че трябва да е излоиран ...

Върни се в “Passat”