Нещо пука отзад при завои - Пасат Б5.5 - стр.2
Имах странно пукане отзад и сума ти и време се чудех от какво е. Почти разглобих целия багажник, извадих всички кори - ама не. Накрая се оказа, че се е разхлабил задния мост - при тръгване или спиране чукаше. Стегнах болтовете и се оправи - бяха се поразхлабили от вибрациите. Чудех се как не ми падна моста в движение...
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Като се сетя аз колко време си карах с пукане /ама се чуваше все едно между краката на шофьора и пътника/ ,и Ваското повозих малко дано се сети какво може да е и при Ицо в Хеед го гледаха ама не-всичко е здраво ама си пука та се цепи ! Личния ми майстор успя да го разкрие след няколко часа гледане,ровене и тестване-зад меката връзка на генерацията има панел /кече/ за шумо и топло изолация и ПОД това нещо има 2 /по спомен/ болта който държат не знам какво и чак след тяхното откриване и стягане изчезна гадното пукане
Така че причината може да е много еб.....на и да е трудно да се установи произхода !

Колега аз имах подобен проблем до скоро. Карам същия пасат и имах удар от едната страна на автомобила и когато я взех от сервиза ми пукаше в началото волана когато го навивам наляво, след това започна да ми чука от лявата страна в движение. От сервиза дето ми правиха колата ми казаха, че ми била заминала рейката от удара. Закарах я при мои хора и се оказа, че имам за смяна накраиник на реиката и олигофрените в сервиза на застрахователите не бяха стегнали носача и тои припукваше. Сега колата е чук, нищо не тропа и не пука. Реиката на тези километри е почти невъзможно да се скапе. Щом при мене издържа на як удар вляво в колелото
. Мисълта ми е иди при добър (ама наистина добър) маистор да ти погледне хубаво окачването.

- krasig
- Автомобил: Passat B8 Variant
- Двигател: DDA 2015
longora написа:Ми като беше пълен не съм се заслушвай ама сега е наполовина ... по принцип го държа да не пада под половината .. защо ?
щото съм забелязал, че при мен, като напълня резервоара всичко си е наред, но като се се изпразни малко и аз на завои чувам някакво пукане, явно като се лашка нафтата вътре и може би става нещо с поплавъла или кой знае какво ..... пробвай !