Б4 за какво служат бутоните на ключа

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
rum6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rum6 » Съб 30 авг 2008 13:43

имам същия проблем, ключа е от модела с двете копчета(отключен и заключен катинар), колата е пасат б5-97г значи направих процедурата, няколко пъти, ефекта е нулев, от там, по всички ключари в бургас, извода им е че при вързан лаптоп, колата въобще не възприема моя и други такива ключове, пробваха с няколко, та проблема ми обясниха че бил в моя приемник(който е на колата..някъде) който работел на 433херца а моделите след 99 на 434херца, та трябва да намеря тая пущина-приемника, гледах около огледалото за задно виждане, разгобих всичко около него, приемник няма,,!!! Някой може ли да помогне аджаба каде е тоя прослувут приемник, че вече ми идва да закарам колата на вторични, полудях с тоя боклук... ако някой знае нещо нека пише, че утре мисля да видя сметката отвътре, все ше се покаже :idea:

Потребителски аватар
rum6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rum6 » Съб 30 авг 2008 16:09

:arrow:

andrey007
Автомобил:
Двигател:

Re: За какво служат бутоните на ключа

Мнениеот andrey007 » Вто 31 мар 2009 10:28

Здравейте
Да си кажа и аз мъката:Имам пасат В 4 ,до преди 2 дни си ми работеше дистанционното заключване на вратите и си затваряше прозорците ,но сега и с препрограмиране пробвах и какво ли не и батерии смених нищо не помага .имам два ключа единият е с един бутон ,но никой не отваря дистанционно.имате ли някаква идея предпазител да има някъде (лампите на плафона работят ,както и централното)Може би ще иска презапояване инфра ред приемника .
Картина355.jpeg

kami8409
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kami8409 » Съб 04 апр 2009 10:49

zdraveite parvo da oto4nq 4e sam jena i malko mi e trudno da si opravq klu4a na pasat4eto :D kolata na kontakt li trqbva da q ostavq za da pravq tova s klu4a :oops: 4akam va6ite otgovori molq vi pomognete mi...
Здравейте. Първо да уточня, че съм жена и малко ми е трудно да си оправя ключа на пассатчето :D. Колата на контакт ли трябва да я оставя, за да правя това с ключа? :oops:
Чакам вашите отговори. Моля, помогнете ми...

Последна промяна от radotom на Съб 04 апр 2009 11:02, променено общо 1 път.
Причина: Симултантен превод и редакция: radotom

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 04 апр 2009 11:05

Ками, здравей и от мен!
Първо да уточня, че тук всячески се стараем да пишем и четем на КИРИЛИЦА!

Сега на въпроса: Няма начин да оставиш колата на контакт и след това с ключа да щракаш по вратата, заключвайки и отключвайки я ;)
Така, че отговора е: Не, не трябва да е на контакт ;)

Потребителски аватар
gubaku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gubaku » Нед 05 апр 2009 8:48

Моя ключ е от тези с трите копчета - отключи, заключи и отключи багажника. Всичко си работи нормално, но имам един въпрос

Като вкарам ключа в ключалката и го задържа на заключено вдига стъклата. Знам че алармаджиите я връзват тази функция към дистанционните, та въпроса ми е може ли по някакъв начин да си вдигам стъклата от оригиналния ключ?

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 05 апр 2009 11:07

gubaku написа:... та въпроса ми е може ли по някакъв начин да си вдигам стъклата от оригиналния ключ?

Пробвай да задържиш бутона за заключване. При пасат В4 е така.

Потребителски аватар
dmcdjveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmcdjveli » Нед 05 апр 2009 18:17

Може да си вдигаш стъклата от ключа, но трябва да имаш тази функция на алармата - комфорт модула на колата се връзва към алармата. Не знам алармата ти каква е заводска или допълнително монтирана. При мен не е необходимо да задържам бутона, натискам бутона за заключване и това е.

Потребителски аватар
gubaku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gubaku » Нед 05 апр 2009 20:29

Пробвал съм да задържам бутона за заключване - няма ефект.

Иначе аларма имам някаква, но даже не знам къде ми е дистанционното за нея - сложих я като взех колата по принуда от каското, но никога не съм я ползвал, защото колата си има фабрична такава. Така че в момента използвам само оригиналния ключ, който има три копчета. Според мен трябва да има някакъв пиниз, през VAG да се направи да мога да ги вдигам джамовете от копчетата на ключа, щом като мушна ключа в ключалката и го задържа в посока заключване ги вдига... Ама знам ли...

Някой няма ли я таз екстра на оригиналния ключ?

kami8409
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kami8409 » Пон 06 апр 2009 13:57

При мен нещо не се получава или не се получава или аз не мога да го направя.Вазможно ли е това на огледалото аз да го нямам :oops:

Потребителски аватар
antares48
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот antares48 » Съб 09 май 2009 17:27

Колеги, тази процедура с ключа важи ли за Шаран :roll:
Пробвах ама нещо не се получава. Шарана е 96 г. има и приемник над огледалото.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 09 май 2009 18:28

Ето как става на шаран.
Изображение

Потребителски аватар
antares48
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот antares48 » Вто 12 май 2009 17:23

Благодаря, ще го пробвам в най скоро време :lol:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 15 май 2009 10:12

Ако има звукова и светлинна индикация за отключване и заключване на втомобила - най-вероятно е за смяна на сгиналите. Влез в колата и щракни с него. Трябва да се чува много тих звек от устройството за индикация.

Потребителски аватар
valerius
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re:

Мнениеот valerius » Пет 10 юли 2009 8:41

rum6 написа:имам същия проблем, ключа е от модела с двете копчета(отключен и заключен катинар), колата е пасат б5-97г значи направих процедурата, няколко пъти, ефекта е нулев, от там, по всички ключари в бургас, извода им е че при вързан лаптоп, колата въобще не възприема моя и други такива ключове, пробваха с няколко, та проблема ми обясниха че бил в моя приемник(който е на колата..някъде) който работел на 433херца а моделите след 99 на 434херца, та трябва да намеря тая пущина-приемника, гледах около огледалото за задно виждане, разгобих всичко около него, приемник няма,,!!! Някой може ли да помогне аджаба каде е тоя прослувут приемник, че вече ми идва да закарам колата на вторични, полудях с тоя боклук... ако някой знае нещо нека пише, че утре мисля да видя сметката отвътре, все ше се покаже :idea:

И мен ме интересува темата. Проблема ми е същия като при колегата. Ключ има, но не функционира. И през VAG-COM като го гледам не възприема. Пише, че има 1 обучен ключ за централното, именно този, но не функционира. Къде се намира приемника на Б5? Възможно ли е проблема да е в ключа? При натиснат бутон лампичката не свети постояно, а примига през 1 сецунда.

Върни се в “Passat”