Фарове за мъгла

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Съб 29 дек 2007 2:40

Само да вметна една малка поправка към колегата JUVE.На халогенките няма вграден рефлектор.Просто има някакво покритие (Такова сребристо-лайняно)Което впоследствие пада.Говоря за Пасат,за Голф може да е изграден по друг начин.

тъй де тъй :D Верно няма соствен рефлектор , ами има покритие , ама ако това падне ...отврат ...светят по зле и от габарит ! По неже не стига , че стойката дето държи лупата закрива светлината на 50 % ами и лупите фокусират и осират :wink: без рефлектор ...ама се уредих ...досега към 50 мин светене - държи и си светят еднакво и правения и оригиналния .... :D

shimbi
Автомобил: джета 2012г
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shimbi » Съб 29 дек 2007 3:57

благодаря колега,явно при мен нещо не е наред.нямах впредвид релета,но явно схте тарпя проблема докато малко не се затопли навьн.много е студено да тцрся сега разни кабели.още ведньж ти благодаря

На мене си ми светят и къси и дълги едновременно. А за какви кабели питаш. Ако имаш предвид релетата - при тях не се натоварва старата и

нсталация.

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Сря 23 яну 2008 14:14

juve написа:
Само да вметна една малка поправка към колегата JUVE.На халогенките няма вграден рефлектор.Просто има някакво покритие (Такова сребристо-лайняно)Което впоследствие пада.Говоря за Пасат,за Голф може да е изграден по друг начин.

тъй де тъй :D Верно няма соствен рефлектор , ами има покритие , ама ако това падне ...отврат ...светят по зле и от габарит ! По неже не стига , че стойката дето държи лупата закрива светлината на 50 % ами и лупите фокусират и осират :wink: без рефлектор ...ама се уредих ...досега към 50 мин светене - държи и си светят еднакво и правения и оригиналния .... :D

а така нареченото''говно'' може ли да се въстанви с някакъв шпреи или нещто такова

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Сря 23 яну 2008 20:32

Доколкото съм запознат , пръскането с спрей НЕ помага, защото даже и да придава освежен вид на псевдорефлектора, огледалният момент не се получава и от там пречупването , фокусирането и насочването на светлината си е чиста проба "магесническа " работа ....... :wink:

Потребителски аватар
Namesata

Мнениеот Namesata » Сря 23 яну 2008 21:06

аз пак мисля че за всяко деяние идиотско си има обяснение филосовско може и дастане а може и да сам заложил на куц кон.утре ще пиша дали има ефект ако ги напръскаш с сребрист шпреи. пак може и да пусна някоя тема :005:

Потребителски аватар
Namesata

Мнениеот Namesata » Чет 24 яну 2008 10:28

ето ме и мене вече сложих халогена напръскан с сребрист шпреи на местото на рефлектора и има разлика само че незнам как да сложа снимка

passattt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passattt » Чет 24 яну 2008 14:00

Здравейте и от мен!
Аз карам В4 от 1996 год. За въпросните халогени - два пъти съм купувал чисто нови - Хела. И двата пъти при дъжд или сняг стъклата се спукаха. Един майстор ми каза, че може да ми ги смени срещу 17 лв./бройката. Новите на хела ги копувах от D&N. по около 119 лв бройката. Не съм сменял стъклата, а преди 3-4 години ги свалих и не ги ползвам.

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Чет 24 яну 2008 16:18

А , лошо няма... въпросът е , че с спрей евентуалното подобрение ( то е логично че ще има някакво , като знам пластмасата под рефлектиращото покритие беше напълно черна ) не е както се полага ( според по запознати ) ..... за моите се похарчиха пари , ама мисля , че се ядва .... а иначе има и момента с неползването на тези неща ...аз моите не ги ползвах , е , много рядко , и се оказа , че са се просмукали с вода която бързо им разказва играта ....затова сега , освен че са брутално херметизирани , ги пускам и по време на дъжд , сняг и мъгла за да са горещи и да не могат да се намокрят ..... те са оригинални , ако се съди по надписите и стъклата са здрави ( засега) .....та не знам защо на колегата са се пукали ...сигурно много е шпорил и току бух в някоя студена локва .... :wink:

Mladenski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mladenski » Чет 24 яну 2008 16:59

passattt написа:Здравейте и от мен!
Аз карам В4 от 1996 год. За въпросните халогени - два пъти съм купувал чисто нови - Хела. И двата пъти при дъжд или сняг стъклата се спукаха. Един майстор ми каза, че може да ми ги смени срещу 17 лв./бройката. Новите на хела ги копувах от D&N. по около 119 лв бройката. Не съм сменял стъклата, а преди 3-4 години ги свалих и не ги ползвам.

Възможно ли е наистина да се спукат стъклата от дъжд или сняг???

Защото аз една сутрин открих стъклото на десния си фар спукано и още се чудя от какво е.

passattt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passattt » Чет 24 яну 2008 17:21

За моите халогени съм сигурен!

Върни се в “Passat”