Вчера пробвано и с "ново" ECU от моргата... абсолютно никакъв ефект... все едно, че не сме сменили компютъра!
Най-накрая снощи реших да погледна и центровката със стробоскопна лампа и която според мен няма как да мръдне и я бях оставил като последен вариант... е познайте според законите на Мърфи... тотално разместена, обаче не се реших в тъмното да бутам делкото ... ще го борим днес или утре. Но според мен това не би трябвало да е причина да се лее бензин вътре. Пак искам да кажа, че колата си има тяга и върви... само дето харчи като обезумяла. Ако причината е центровката на ъгъла на предварение няма ли да прекъсва и да няма мощност? Грешката която връща ECU при тест със светлинни кодове e 2343 която според тази таблицаозначава "Прекалено бедна смес"... хайде де! А според тази таблица "Напрежение на Ламбда сондата"... шах! А нивото на новото масло, се е покачило с 5 мм вече за няма и 50 изминати км.

Имам един въпрос моля ако някой е обръщал внимание... когато дам на контакт мотора за празен ход, не трябва ли напълнo да затвори дроселната клапа? Защото моята остава леко отворена (може би около 10 градуса) и друго нещо което забелязах е, че палецът който се натиска от стеблото на мотора за празен ход е кривен от някого допълнително. Според Баща ми така си е бил и той, не е правил никакви интервенции или да го е ударил нещо... и другото интересно нещо е... че е сменил досега 7 тампона между смукателния колектор и блока на дроселната клапа... затова и накрая е решил да си направи метален фланец! Пробвах мотора за празен ход с 6V... отива си до края и в това положение е затворена дроселната клапа. Съдейки по изменението на съпротивлението между 1-2 и 1-4 крак на куплунга на TPS, пътечките нямат прекъсвания. Не съм мерил само как се изменя напрежението им при контакт, но и това ще стане през почивните дни!
Накрая на този поменик искам да кажа, че според мен в този автомобил има нещо тотално сбъркано... и то още преди закупуването му!