. Смених предни накладки снощи с едни от морга уж оригинални и много запазени. И се започна едно греене ... За двайсетина км два пъти спирах на чешми да ги заливам с вода да не се подпалят. Вдига се пара все едно се е запалил пасата. Бях тръгнал за морето и се върнах. Днес се разтърсих за свестни накладки понеже онези ми се видях, че не са моя тип, но в магазините ми казаха, че за VW са само два вида и ако не са тези с пружинките отгоре, ще са едни други, които не ми се видяха да са като моите. Не зная колко вида накладки има, тези старите които свалих на парчета бяха с едни пружинки на горния край, които да ги притискат към главината. Аз като ги гледам апаратите май не са за точно такива, понеже странично опират само на няколко места и не се прибират плътно. Аз ги поостъргах и както и да е влезнаха целите в апаратите. Но затяга апарата. Когато пусна педала буталото уж се прибира на около 1мм обратно, но накладките не отпущат достатъчно и стържат постоянно и затормозяват колелото. Особено външната накладка тя много затяга. Явно е повече от нормалното щом на 5-10 км преход с 80 км/ч и водата ври когато залея главината. По равното трудно държа 80 на пета. Покарах така около 30 км с надежда че накладките ще улегнат, но не стана. Сега взех от моргата едни апарати и им смених водачите да не затягат моите. Но резултат 0. След натискане на спирачката трябва с отверката да освобождавам накладките за да освободят колелото. Диска е невентилиран. Дебелината на накладките изглежда нормално, защото буталото работи в средната си област, нито много навън нито навътре. Пасата е 94г, 1,8 ABS, с ABS, който не действа по някаква причина. Някакви идеи?Относно спирачките
- vlado1
- Автомобил: bmw
- Двигател: AWT 2001
- Контакти:
Re: Относно спирачките
А пък аз да се оплача
. Смених предни накладки снощи с едни от морга уж оригинални и много запазени. И се започна едно греене ... За двайсетина км два пъти спирах на чешми да ги заливам с вода да не се подпалят. Вдига се пара все едно се е запалил пасата. Бях тръгнал за морето и се върнах. Днес се разтърсих за свестни накладки понеже онези ми се видях, че не са моя тип, но в магазините ми казаха, че за VW са само два вида и ако не са тези с пружинките отгоре, ще са едни други, които не ми се видяха да са като моите. Не зная колко вида накладки има, тези старите които свалих на парчета бяха с едни пружинки на горния край, които да ги притискат към главината. Аз като ги гледам апаратите май не са за точно такива, понеже странично опират само на няколко места и не се прибират плътно. Аз ги поостъргах и както и да е влезнаха целите в апаратите. Но затяга апарата. Когато пусна педала буталото уж се прибира на около 1мм обратно, но накладките не отпущат достатъчно и стържат постоянно и затормозяват колелото. Особено външната накладка тя много затяга. Явно е повече от нормалното щом на 5-10 км преход с 80 км/ч и водата ври когато залея главината. По равното трудно държа 80 на пета. Покарах така около 30 км с надежда че накладките ще улегнат, но не стана. Сега взех от моргата едни апарати и им смених водачите да не затягат моите. Но резултат 0. След натискане на спирачката трябва с отверката да освобождавам накладките за да освободят колелото. Диска е невентилиран. Дебелината на накладките изглежда нормално, защото буталото работи в средната си област, нито много навън нито навътре. Пасата е 94г, 1,8 ABS, с ABS, който не действа по някаква причина. Някакви идеи?
. Смених предни накладки снощи с едни от морга уж оригинални и много запазени. И се започна едно греене ... За двайсетина км два пъти спирах на чешми да ги заливам с вода да не се подпалят. Вдига се пара все едно се е запалил пасата. Бях тръгнал за морето и се върнах. Днес се разтърсих за свестни накладки понеже онези ми се видях, че не са моя тип, но в магазините ми казаха, че за VW са само два вида и ако не са тези с пружинките отгоре, ще са едни други, които не ми се видяха да са като моите. Не зная колко вида накладки има, тези старите които свалих на парчета бяха с едни пружинки на горния край, които да ги притискат към главината. Аз като ги гледам апаратите май не са за точно такива, понеже странично опират само на няколко места и не се прибират плътно. Аз ги поостъргах и както и да е влезнаха целите в апаратите. Но затяга апарата. Когато пусна педала буталото уж се прибира на около 1мм обратно, но накладките не отпущат достатъчно и стържат постоянно и затормозяват колелото. Особено външната накладка тя много затяга. Явно е повече от нормалното щом на 5-10 км преход с 80 км/ч и водата ври когато залея главината. По равното трудно държа 80 на пета. Покарах така около 30 км с надежда че накладките ще улегнат, но не стана. Сега взех от моргата едни апарати и им смених водачите да не затягат моите. Но резултат 0. След натискане на спирачката трябва с отверката да освобождавам накладките за да освободят колелото. Диска е невентилиран. Дебелината на накладките изглежда нормално, защото буталото работи в средната си област, нито много навън нито навътре. Пасата е 94г, 1,8 ABS, с ABS, който не действа по някаква причина. Някакви идеи?- vlado1
- Контакти:
Някой да препоръча свестен майстор в София, който да е на ти със спирачките на Пасат Б4, 94г, 1,8 АBS двигател с ABS? И да не взема пари като за нов Пасат ...
Трябва ми специалист, който без да ми сменя цялата спирачна система да може да оправи предните спирачки да не затягат. Защото номера със смяната на предните спирачни апарати с маркучите, ABS-а и компютъра и аз го зная, но искам да сменя само нужното.
Трябва ми специалист, който без да ми сменя цялата спирачна система да може да оправи предните спирачки да не затягат. Защото номера със смяната на предните спирачни апарати с маркучите, ABS-а и компютъра и аз го зная, но искам да сменя само нужното.- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
vlado1 написа:Някой да препоръча свестен майстор в София, който да е на ти със спирачките на Пасат Б4, 94г, 1,8 АBS двигател с ABS? И да не взема пари като за нов Пасат ...Трябва ми специалист, който без да ми сменя цялата спирачна система да може да оправи предните спирачки да не затягат. Защото номера със смяната на предните спирачни апарати с маркучите, ABS-а и компютъра и аз го зная, но искам да сменя само нужното.
Ама и ти изрови тема от преди 6 години и пишеш в нея!
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Василий пръви нумеро уно viewtopic.php?f=13&t=6022
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
К.Одаджийски написа:Василий пръви нумеро уно viewtopic.php?f=13&t=6022
Това принципно е човекът, но около 2 седмици го пишете бегал...малко да почивка.
За vlado1...явно е че тези накладки, които си взел не са точно за твоят автомобил. Накладката трябва да върви без усилие в улеите на апарата. Обикновено в магазините имат скица в реален размер на накладките (в каталога), провери какъв вид са точно твоите и ще се разбере дали това е проблемът
- vladkant
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re:
Winner25 написа:В някоя тема бях чел че може да е от водачите на спирачните апарати. А между другото ако колата се кара продължително при положение че колелата загряват ома опасност смазката на лагерите да изтече и да почнат да се въртят на сухо
И аз съм за криви водачи на спирачките....при мен е такъв проблема....
само едно въпросче...ако е за предни (щото не съм я чел цялата тема) те не са ли капсоловани лагери-казвали са ми че предните капсоловани лагери не се смазвали и нямали смазка.....
- vlado1
- Контакти:
Да, за предните спирачки става дума. Водачите ги смених с такива от моргата, но само водачите защото не успях да развия болтовете да сменя целите апарати. А те има и легла в които се движат и те се сменят с целия апарат. Междувременно дясното колело след 1500 км се поправи вече, но лявото продължава да грее. А Ваското го отпишете поне до средата на месеца.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Стара тема, грешен раздел, всеки си пише каквото му е на него проблема, а и заглавието е ....