Клекнала задница (задни пружини за смяна?)
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ванка, и да се повдигне- то ще е незначително!
Другия четвъртък обърни внимание на моя фургон. Висок е като щъркел, но въпреки това е супер-устойчив в завой
Старите пружини се оказа, че имат счупени витки. Разбрах го, като тръгнах да сменям амортисьорите.
В крайна сметка сега съм с нови газови Билщайн отзад и пружини с повишена твърдост. Не са спортни, просто са по-твърди.
Резултат- перфектна и устойчива возия, равна кола отпред-отзад, добра проходимост (предвид една друга твоя тема- това би те заинтригувало
) и напълно незабелижимо намаляване на конфорта на возене (Само от гарата към моста на ВИХВП мразя да минавам, ама аз и преди мразех!
)
Другия четвъртък обърни внимание на моя фургон. Висок е като щъркел, но въпреки това е супер-устойчив в завой

Старите пружини се оказа, че имат счупени витки. Разбрах го, като тръгнах да сменям амортисьорите.
В крайна сметка сега съм с нови газови Билщайн отзад и пружини с повишена твърдост. Не са спортни, просто са по-твърди.
Резултат- перфектна и устойчива возия, равна кола отпред-отзад, добра проходимост (предвид една друга твоя тема- това би те заинтригувало

- vankoni
- Автомобил: VW passat B3 B5.5
- Двигател: PF1991 ALT2003
- Контакти:
radotom написа:(предвид една друга твоя тема- това би те заинтригувало)
)
Да заинтригува ме защото днес си загубих задното гарне из полята...
в четвъртък ще има подробен оглед на задното ти окачване. Но доколкото си спомням доста добре се държи окачването ти на пистата в калояново, изправи ми косата...
- jiovanni
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vankoni написа:аjiovanni написа:Преди 1 месец ми се скъсаха задните пружини, в следствие на което ми изтекоха и амортесьорите...
Смених:
1. амортесьори - bilstein
2. пружини - по каталог
3. тампони на носачите - по каталог
===============
Равносметката - колата пак е по-ниска отзад...
Я, кажи равносметката откъм цена
1. амортесьори - 2x90 = 180
2. пружини - 2x70 = 140
3. тампони на носачите - 2x25 = 50
4. труд - 60
===============
Равносметката - 430
това само за задната част - имах приключения с дискове,накладки, предни амортесьори, цилиндърчета - това в разтояние на 3 месеца...
Имало е да става ....