За сетен път се убеждавам че тая тема с разхода на гориво е много относителна история (главно свързана с размера на чепика, натискащ педала)
Бях се изнервил че колцата последно време гори средно около 10-10,5 газ на дълъг път и мислех по какво да хвърлям пари този път, но реших първо да направя един експеримент и дадох на жената малко да покара. Плевен-Габрово-Плевен колцата даде разход 7,2 газ.
Така че обръщайте внимание как карате когато засичате и ако мислите че карате примерно със 130-140 дали само ви стига до там километража на места или надолу-нагоре в завой след завой все толкова поддържате, накрадко с твърда скорост ли карате или не ...
Разход на гориво?
при много внимателно каране до 120-130 км максимално софия -варна- шабла- варна среден разход точно 6.2 l обшто с обиколка до приморско и обратно в софия като километри 1426/97.5 литра или около 6.8 на 100 км. колата е пасат комби 1992 2.0 16V на 210 х.к
жалко че в софия си харчи като пич поне 11 л.
като цяло съм се убедил че разхода се качва драстично при газене на границата на възможното за колата.
софия-пловдив 59 минути или средна скорост 158 км/ час около 10л но не под но почти винаги в интервала 180-200 км после си се чудех на акъла ама нали знаете ум царува ум робува......
като цяло съм се убедил че разхода се качва драстично при газене на границата на възможното за колата.
софия-пловдив 59 минути или средна скорост 158 км/ час около 10л но не под но почти винаги в интервала 180-200 км после си се чудех на акъла ама нали знаете ум царува ум робува......
- guard
- Автомобил:
- Двигател:
2.0 16v написа:при много внимателно каране до 120-130 км максимално софия -варна- шабла- варна среден разход точно 6.2 l обшто с обиколка до приморско и обратно в софия като километри 1426/97.5 литра или около 6.8 на 100 км. колата е пасат комби 1992 2.0 16V на 210 х.к
Радвай се че само толкова малко ти харчи, това са стойности под заводските дори.

Що се отнася до моята- Пасат 93-1.8, АБС мотор- извънградско 120, пуснат климатроник, някъде към 7-7.5литра бензин
passat 2000 16v
Здравеите на всички.От известно време седя и и чета някви разходи на гориво от по 6 или 7литра на 100 км.Да вземете да ме светнете как го постигате това.АЗ си ходя при некви майстори и днеска и нощеска.Всички ми казват, че всичко по колата ми е наред.Карам пасат комби 2000 16v-1993.Спокойно мога да кажа, че карам тази кола, както баба ми би я карала(те.бавно).Разход под 10/100бензин извън градско каране не може да ми даде.13/14/100км(градско)
PLS дайте някакво обяснение, защтото обмислям продажба, а колата ми харесва много. ...????
PLS дайте някакво обяснение, защтото обмислям продажба, а колата ми харесва много. ...????
- WDW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
.....PLS дайте някакво обяснение, защтото обмислям продажба, а колата ми харесва много. ...????
Сакън !!!!!!

ще те Smackbum !!!!
Това е най-якият :machoman: модел na VW !!!!

Мойта е същата и като я бутам нищо не харчи, а само Beer !!!!!
А днес бутахме и една моноинжекция комби и тя също никакъв разход не даде !!!!

Сега сериозно:Какво те плаши тоя разход ??? Все пак караш комби ?
Голяма комфортна кола,че и двойка (2,0)!!! Ми нормално е !!!
Предищната ми харчеше 14 градско и аз бях свикнал!!Сега всичко под тая стойност за мен е страхотно !!! Я я дай да ти я кара жената и ще видиш как разхода ти ще падне под 10 !!!!
Карай си колата и изобщо не се вталявай !!!!!! Drive
към radko
провери си по-тоците свещи кабели д капачка. ако не си сменял скоро въздушен филтър пробвай доста е шибано но има някакъв ефект
.най -добре ходи на диагностик може да ти се реши проблема дано не е дебитомера ако ти е заминал катализатора съшо може да ти повиши разхода. най-лош вариант много километри основен ремонт малко вероятно пасата е животно деяни на всичко пък и ще ти харчи масло яко
.най -добре ходи на диагностик може да ти се реши проблема дано не е дебитомера ако ти е заминал катализатора съшо може да ти повиши разхода. най-лош вариант много километри основен ремонт малко вероятно пасата е животно деяни на всичко пък и ще ти харчи масло яко
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте на всички, Пасати ми е 92 година, комби 1.8i 90 коня, още като я купих си сложих газова(LOVATO), при първото ми пътуване извън градско изхарчи 13,5/100, после ходих на диагностика и свали на 8,5 -9 извънградско София - Стара Загора със 120 по магистралата. Градско ми гори 10-11 газ, наскоро ходих пак на диагностика, щото не ме кефеше как върви и мислех че е от газта, но се оказа, че може да върви и повече, освен това си махнах катализатора щото едни "разбирачи" казаха че е за смяна и сега рекорда ми е 6.7 до СЗ отСофия, но съм карал стриктно с 90
Освен това всичко зависи и от къде сипвате газта, повечето бензиностанции ми сипват с 1.5 - 2 литра в повече и това естествено влияе на разхода който се получава, особено ако сте напълнили в повече от колкото събира бутилката, а после сте отишли на газстнация където сипват колкото е бутилката, така че както е казал Айнщайн всичко е относително, така е и с бензина. Само един пример: тази година ходих до Германия, и напълних резервоара до дупка на една бензиностанция в БГ, разхода ми беше 10 / 100 извънградско при това с макс. скорост от 120! После карах в Германия с не по-малко от 140 и с немски бензин и разхода ми не скочи 7.5 ! Така че сами си правете сметката, за какво става въпрос.
Може да открием даже и тема на коя газстанция според вас не ви лъжат с количеството което сипват, а то е много лесно да се разбере, щото аз като напъкня газ до дупка знам колко ми е бутилката и като ми сипят повече от това , не стъпвам на тази газстанция втори път.

Освен това всичко зависи и от къде сипвате газта, повечето бензиностанции ми сипват с 1.5 - 2 литра в повече и това естествено влияе на разхода който се получава, особено ако сте напълнили в повече от колкото събира бутилката, а после сте отишли на газстнация където сипват колкото е бутилката, така че както е казал Айнщайн всичко е относително, така е и с бензина. Само един пример: тази година ходих до Германия, и напълних резервоара до дупка на една бензиностанция в БГ, разхода ми беше 10 / 100 извънградско при това с макс. скорост от 120! После карах в Германия с не по-малко от 140 и с немски бензин и разхода ми не скочи 7.5 ! Така че сами си правете сметката, за какво става въпрос.
Може да открием даже и тема на коя газстанция според вас не ви лъжат с количеството което сипват, а то е много лесно да се разбере, щото аз като напъкня газ до дупка знам колко ми е бутилката и като ми сипят повече от това , не стъпвам на тази газстанция втори път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е хайде и аз да се отчета.
Първо - пасат 5, 2.5 тди, автоматик + клима
Лятото до морето - София - Бургас 3.5ч.
2/3 резервоар отиде и отчетох средна скорост 100км за целия маршрут и 10.3/100км
Градско под 12 не мога да го сваля ако ще с перо да галя педала и затова сега си карам както ми дойде.
Тази седмица бях до Провдив и напук карах ултра спокойно - 120-130 леко и внимателно - отиване и връщане 7.7/100
Ако го карам с 90км/час се опитва да показва някакви невероятни числа от сорта на 5-6/100 ама кой ще ти кара такава кола с 90 до Пловдив или камо ли до морето
Само за сверка на харчещите тук по 6/100 - моя скутер - е верно 250кубика е харчи по 5/100 градско и заедно с мен отгоре му е 250кг!!! а вие с 1.5тона коли как го постигате това?? На майка ми голф 3-ката постига 6.5 градско, ама е дизел, турбо и жената не го настиска все пак.. а 3-ката е под тон.
Първо - пасат 5, 2.5 тди, автоматик + клима
Лятото до морето - София - Бургас 3.5ч.

Градско под 12 не мога да го сваля ако ще с перо да галя педала и затова сега си карам както ми дойде.
Тази седмица бях до Провдив и напук карах ултра спокойно - 120-130 леко и внимателно - отиване и връщане 7.7/100
Ако го карам с 90км/час се опитва да показва някакви невероятни числа от сорта на 5-6/100 ама кой ще ти кара такава кола с 90 до Пловдив или камо ли до морето

Само за сверка на харчещите тук по 6/100 - моя скутер - е верно 250кубика е харчи по 5/100 градско и заедно с мен отгоре му е 250кг!!! а вие с 1.5тона коли как го постигате това?? На майка ми голф 3-ката постига 6.5 градско, ама е дизел, турбо и жената не го настиска все пак.. а 3-ката е под тон.
Еми какво да ви кажа....Големи коли големи мотори.....
аз, а предполагам и другите колеги с буква D в надписа
ще кажа :
този уикенд Голфа пак ме изненада. СФ-ПД-Пазарджик-Боровец-София - при 130 на магистралата
400 км с 25 лева!!! или 17.6 л ЕвроДизел от Лукойл - предполагам можете да сметнете - 4.401408.... л/100 км. !!! bowdown bowdown bowdown
дерзайте !!!

аз, а предполагам и другите колеги с буква D в надписа
ще кажа :
този уикенд Голфа пак ме изненада. СФ-ПД-Пазарджик-Боровец-София - при 130 на магистралата
400 км с 25 лева!!! или 17.6 л ЕвроДизел от Лукойл - предполагам можете да сметнете - 4.401408.... л/100 км. !!! bowdown bowdown bowdown
дерзайте !!!

- tiger
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Разход бензин/газ Пасат 3
Купих колата уж на 138000 км. Двигател 1,8 Mi, ABS мотор, комби . Разходът и на бензин беше 6,8-7 л бензин извън града и 12-13 в града. Сложих газова уредба Ланди Ренцо с бутилка на място на резервната гума. Момчетата я настройваха по слух и на око,но не се оплаквам,аз поначало не исках да " скопят" колата и сега си има динамика почти като на бензин. Разходът и е следния:
Градско 12 л газ, рядко, ако е на климатик и има големи задръствания може да стигне 15 л
Извънградско (последно Варна-Велико Търново)
Варна-ВТ - скорост 130-150 - 12 л газ
ВТ - Варна-скорост 90-100 - 7,9 л газ
Градско 12 л газ, рядко, ако е на климатик и има големи задръствания може да стигне 15 л
Извънградско (последно Варна-Велико Търново)
Варна-ВТ - скорост 130-150 - 12 л газ
ВТ - Варна-скорост 90-100 - 7,9 л газ
- olele39
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AUY 4motion
Да споделя и аз.Пасаторът ми е 91г. 2.0 16V мотор 9А, бил е 136к.с. Миналата година София-Ахтопол-София на газ ми изхарчи 7,2л./100 Средна скорост не мога да посоча-спокойно каране (70-140км/ч) при доста натоварена кола и включен климатик поне 50% от времето. Градско на бензин (махнах газовата) 11,8л./100 без много "ръчки". Общо взето на изправна кола разходът се вдига от отворен прозорец-10%, напречен багажник-5%, меки гуми-до 10%, клима-1л./100 и други фактори, които не помня в момента. М/у другото жена ми квото фане му сваля разхода с 1-2л. "Жена-шофьор" 

Наскоро си купих Пасат B5 1.9 TDI 110 к.с. има няма 3 месеца.Да попитам Вас, явно знаете много за VW, едно може на някой да се стори глупаво въпросче.
Когато пуснете педала на газта и се движите на скорост от инерционното ускорение на колата разход на гориво отчита ли се?
Т.е. постъпва ли гориво в горивните камери на цилиндрите?
Благодаря Ви ако ме светнете!
Когато пуснете педала на газта и се движите на скорост от инерционното ускорение на колата разход на гориво отчита ли се?
Т.е. постъпва ли гориво в горивните камери на цилиндрите?
Благодаря Ви ако ме светнете!