klimatronik B4 - пълен ама духа само топло ? ? ??

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kofata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kofata » Сря 04 юни 2008 20:48

пичове всичко това е вярно, но при мен се оказа компресора и сега си търся компресор за пасата ако някои предлага нещо по евтино нека каже :roll:

Потребителски аватар
inzovo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inzovo » Чет 05 юни 2008 19:47

Във компресора, има малък филтър, който регулира колко топло и колко студено да пуска,предполагам че той ще е за смяна,

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Пет 06 юни 2008 9:08

inzovo написа:Във компресора, има малък филтър, който регулира колко топло и колко студено да пуска,предполагам че той ще е за смяна,

Компресор студено не може да прави. По законите на физиката когато газ се компресира неговата температура става висока , когато налягането падне рязко температурата също пада. Компресора като нагнети фреона неговата температура става висока , затова той минава през радиатора отпред на колата / не този за антифриза а малкия на климата / където се охлажда и отива в изпаритеря в арматурното табло, там след дюзата налягането рязко спада - температурата също и въздуха който минава край изпарителя става някой беше измерил 3 градуса. Квасическа хладилна машина.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Пет 06 юни 2008 11:31

Колегите от Ауди форума вече тунинговат и климатици.Има и снимка на термометър показаващ -12С да духа вътре в купето.

Потребителски аватар
kofata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kofata » Вто 10 юни 2008 20:50

Колеги, днес си жзех компресор, сложих го и утре отивам да го пълнят да видим от него ли ще да е. Колкото до компресора при "Италяно" нямаше та ходих на симеон при една КАКА и ми намериха за 150 кинта, докато при "Италяно" беше за 120-130, ако някой го интересува цената де :roll: . Утре е денят, че ми писна от този климатроник :cry:

Потребителски аватар
kofata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kofata » Сря 11 юни 2008 14:14

:yeaha: проблема е решен колеги, днес ходих при чичо доктор (вече със сменен компресор) и проработи прав беше той предният път. Много съм доволен от тях и цените са нормални, ако някой иска нека пита за адреса :lol:

Върни се в “Passat”