Passat B5 - кои са най-качествените носачи?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Re: B5- кои са най качествените носачи?

Мнениеот feikot » Сря 18 май 2011 20:30

Изчакай да се разбият всичките и сменяй направо комплекта.Бързо ще стане mhihi Лично мое мнение е това.Поне после знаеш,че имаш изцяло здрава предница,защото като смениш един,другия до него вече е тръгнал и така на татък.А пък ако смениш от едната страна,тя става по-стегната и т.н. Лично мой съвет е да се ориентираш към реставрация ;)

emil_p.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emil_p. » Пон 06 юни 2011 12:42

Колеги, нека тези от вас ,които са с носачи от muftal4o (от ауди форум-а) да кажат горе долу колко км. са минали и дали имат проблеми.
благодаря предварително

Потребителски аватар
draior
Автомобил: Toyota Corolla Verso 2.2 D4D
Двигател:
Контакти:

Мнениеот draior » Пон 06 юни 2011 14:03

emil_p. написа:Колеги, нека тези от вас ,които са с носачи от muftal4o (от ауди форум-а) да кажат горе долу колко км. са минали и дали имат проблеми.
благодаря предварително

Аз съм с такива. Сложил съм ги 09.2009 минал съм 45000 км. смених и 2-та накрайника бяха тръгнали не че нямаше да изкарат още 10000 но почна да ме дразни чукането :)

Потребителски аватар
kondzhagyulo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kondzhagyulo » Пон 06 юни 2011 18:57

emil_p. написа:Колеги, нека тези от вас ,които са с носачи от muftal4o (от ауди форум-а) да кажат горе долу колко км. са минали и дали имат проблеми.
благодаря предварително

Значи тези носачи от "muftal40", които си ги сложих ноември 2009г. (демек изкарали две зими и едно лято, а не казвам километри) вече всички са с нацепени и закъсани гумените маншони на шарнирите. А да, има и закъсани тампони. Явно основния проблем е сместа от които са направени "гумите" им, а това неминуемо води смяна на носачите. Дали ще си купя пак от тези?

Колега, не четеш ли? Проследи темата от начало :wink:

emil_p.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emil_p. » Вто 07 юни 2011 8:26

kondzhagyulo написа:
благодаря предварително

Значи тези носачи от "muftal40", които си ги сложих ноември 2009г. (демек изкарали две зими и едно лято, а не казвам километри) вече всички са с нацепени и закъсани гумените маншони на шарнирите. А да, има и закъсани тампони. Явно основния проблем е сместа от които са направени "гумите" им, а това неминуемо води смяна на носачите. Дали ще си купя пак от тези?

Колега, не четеш ли? Проследи темата от начало :wink:

Еми аз прочетох оооот първа доооо последната.. просто искам да говорим в КИЛОМЕТРИ :)

penko_pulev
Автомобил: Passat
Двигател: AFN

Мнениеот penko_pulev » Сря 08 юни 2011 1:02

Здравейте и от мен :D Малко извън темата... Виждам че има колеги които се интересуват много от километрите, които можеш да изминеш с дадена марка носачи. Нека поста ми не се приема като реклама! Тази фирмичка http://www.polyurethan.me/index.htm
предлага рециклиране на оригиналните носачи в това число на шарнирните болтове и на самите тампони, като гаранцията за услугата е до максимум 1 (една) година без значение колко километра си изминал ( това го знам понеже от любопитство им пратих едно запитване с малко въпроси). Може би имаме колеги които са видели техен представител на пистата в Калояново миналата година. Не знам за тази :) Имам познати с други марки автомобили, които вече са ползвали услугите им и са останали учудващо доволни като споделят, че не са очаквали рециклираните шарнири и тампони да изкарат повече от година.Лично аз не съм ползвал услугите им, но съм виждал техни рециклирани шарнири и изглеждат учудващо стабилни с шприцования полиамид вътре и самата заварка за затваряне на шарнира е много професионално направена. А аз искам да помоля ако има колеги които са ползвали услугите им да споделят мнения понеже е интересно да се разбере нещо повече.
Поздрави!

Потребителски аватар
draior
Автомобил: Toyota Corolla Verso 2.2 D4D
Двигател:
Контакти:

Мнениеот draior » Сря 08 юни 2011 8:47

penko_pulev написа:Здравейте и от мен :D Малко извън темата... Виждам че има колеги които се интересуват много от километрите, които можеш да изминеш с дадена марка носачи. Нека поста ми не се приема като реклама! Тази фирмичка http://www.polyurethan.me/index.htm
предлага рециклиране на оригиналните носачи в това число на шарнирните болтове и на самите тампони, като гаранцията за услугата е до максимум 1 (една) година без значение колко километра си изминал ( това го знам понеже от любопитство им пратих едно запитване с малко въпроси). Може би имаме колеги които са видели техен представител на пистата в Калояново миналата година. Не знам за тази :) Имам познати с други марки автомобили, които вече са ползвали услугите им и са останали учудващо доволни като споделят, че не са очаквали рециклираните шарнири и тампони да изкарат повече от година.Лично аз не съм ползвал услугите им, но съм виждал техни рециклирани шарнири и изглеждат учудващо стабилни с шприцования полиамид вътре и самата заварка за затваряне на шарнира е много професионално направена. А аз искам да помоля ако има колеги които са ползвали услугите им да споделят мнения понеже е интересно да се разбере нещо повече.
Поздрави!

Цена на един тампон - 20 лв. За един автомобил са нужни 4 броя.
Код на тампона - 5-101
Предлага се и рециклаж на шарнира на носача - цена на шарнир - 25

това като гледам е най евтиното рециклиране т.е. 45 лв. (за другите носачи е по скъпо защото например за долния голям са 2 тампона и шарнир) като умоножим тази цена 45 * 8 и получаваме 360 което е повече от най евтините ментета :) а отгоре на всичко като си купиш комплект ти остават и 20 кг алумин...... а и на парче да ги взима човек някой от носачите не са повече от 70-80 лв., а биалетките даже са 30-40

Колега нищо лично просто коментар.

Потребителски аватар
ФЕРАРИСТ
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ФЕРАРИСТ » Сря 08 юни 2011 9:25

Целта ни е цените ни да са доста по ниски от тези на другите производители на полиуретанови тампони, и понеже цените на окачването на различните марки е повече от различно, понякога се получава така че цените ни са малко по високи от тези на "най евтините ментета".....но в никакъв случай не е най - високата възможна на пазара......в този сегмент Пасат Б5 - Ауди A4 трудно можем да бием цената на този комплект който се предлага, но все пак сме длъжни да го имаме като асортимент....
Плюс това при нас бидейки производители на местна почва има едно важно нещо, наречено едногодишна гаранция, което впредвид настоящата обстановка в България е изключително рядко срещано явление, гаранциите се покриват без всякакви въпроси и коментари относно стила на каране, и това през какви дупки или бурдюри е минала колата......все пак когато на някой му лъхне шарнира или тампона на Лемфьордера, Моог, Бирт, Делфи, ТРВ, или прочее там марка произвеждаща окачване, вариантите за оплакване са малко, камо ли за покриване на гаранция......а при нас има просто един телефон с който се уреждат нещата.....
Мерси....

penko_pulev

Мнениеот penko_pulev » Сря 08 юни 2011 9:29

че нали идеята беше да обсъдим и този вариант и колегите да пишат мненията си ако са ползвали услугите на сервиза. Аз казах че не съм ползвал техните услуги но честно да си кажа предпочитам вместо да купя най-евтиното менте да отида при тях и да ги рециклирам при положение че за тази 1 година гаранция ще им навъртя приблизително 20к километри. Просто засегнах темата защото наистина има колеги които търсят евтин вариант и не им се дават пари за Мейле, Лемф. и така нататък. Защо да има нещо лично? Просто коментираме варианта :beer

Последна промяна от penko_pulev на Сря 08 юни 2011 10:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Сря 08 юни 2011 10:04

Не съм съгласен с твърдението на ферариста, че гореспоменатите марки трудно обслужват гаранцийте си.
Ако си пазиш документите за покупката и монтажа в читав сервиз, няма проблеми с каквото и да било.

Потребителски аватар
ФЕРАРИСТ
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ФЕРАРИСТ » Сря 08 юни 2011 10:28

KGL написа:Не съм съгласен с твърдението на ферариста, че гореспоменатите марки трудно обслужват гаранцийте си.
Ако си пазиш документите за покупката и монтажа в читав сервиз, няма проблеми с каквото и да било.

Разбирам несъгласието, и при определени случай съм съгласен с него......остава да уточним кой колко пъти си сменя окачването в специализиран, или т.нр читав сервиз, колко пъти си взема окачването от офиц. вносител на тези марки, и колко пъти от различни дистрибутори и прекупвачи, иБей, и т.н - оставяме настрана факта че фактора "голям град - малък град" оказва също влияние на избора "Сервиз - Дистирутор".....не искам да влизам в излишна полемика за това, губи се смисъла на това човек цивилизовано да има различно мнение и несъгласие с друг, полемиката се води за да могат наблюдаващите да направят извод за себе си......

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 08 юни 2011 10:45

Я да питам за тези рециклираните - шарнира по-здрав ли става от колкото фабричният? Или докарвате същото качество.

До колкото съм чувал се износва нещо като пластмасова втулка около шарнира и той почва да хлопа. Та се чудех има ли варианти за по-здрава пластмаса?

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Сря 08 юни 2011 11:23

Задната част на шарнира се разкапсулова прави се втулка с резба и на носача също,на втулката се слага тефлон-там където ще търка ябълковидният болт и това е,само дето като хванат жегите от разширението носачите почват да скърцат и притропват защото стават още по-стегнати-отварял съм от любопитство.

penko_pulev

Мнениеот penko_pulev » Сря 08 юни 2011 11:55

До колкото аз знам, пък и като гледам нашите носачи на Б5 заварката е по-доброто решение. До колкото разбрах при колегата ФЕРАРИСТ след заварката се шприцова полиамид през малък отвор оставен за тази работа. Искам само да попитам този полиамид от какъв вид е TECANAT, TECADUR PBT, TECADUR PET и така нататък. Интересувам се защото различните полиамиди имат различни свойства. При полиамидите не съм сигурен, че линейното разширение на материала на шарнирния болт ще предизвика скърцане. Но нека се изкажат по-компетентните лица които със сигурност ги има във форума.

Последна промяна от penko_pulev на Сря 08 юни 2011 12:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Сря 08 юни 2011 11:57

Наистина поскърцват,дори и зимата,ако са по-натегнати.Иначе си заслужава рециклажа,по всеки един параграф.За 140 лв. 30 000 км и са като нови.Сега обмислям да рециклирам с такива полиуретанови тампони,да видим дали ще издържат повече от оригиналните които се продават в ауто +

Върни се в “Passat”